Disney Plus logo blauw

UITGETEST: De nieuwe Disney Plus-app voor België

UITGETEST: De nieuwe Disney Plus-app voor België

Veel frustratie heeft het onze redactie het voorbije jaar bezorgd, maar goed, genoeg geklaagd. Disney Plus is eindelijk in ons klein Belgenlandje en dat betekent dat we eindelijk onze vrije mening kunnen geven over de gloednieuwe applicatie van Disney Plus dat door onze Noorderburen is gecreëerd in samenspraak met het hoofdkwartier in Burbank, Californië.

UITGETEST: De nieuwe Disney Plus-app voor België

Wat is Disney Plus?

Wel, wie dit niet weet, heeft het voorbije jaar (pardon our French) niet op deze aardbol geleefd of is gewoonweg niet bezig met streaming in het algemeen. Maar for the record, Disney Plus is de nieuwste streamingdienst van The Walt Disney Company die alle films van labels van 20th Century Studios & Walt Disney bij elkaar bundelt. Zo kan je exclusief op Disney+ blockbusters bekijken zoals deze uit de Marvel, Star Wars, Avatar, Frozen & andere franchises. Bovendien zijn er ook heel wat series te bekijken voor kinderen gaande van de Simpsons tot Mickey Mouse Roadster Racers, PJ Masks, de Speelgoeddokter, Mickey Mouse Clubhuis,… en zijn ook de Disney klassiekers zoals Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Pinokkio, Mulan, Pocahontas,,… Vergeet ook niet de hele bibliotheek van 20th Century Studios met Avatar, alle X-Men-films, Fantastic Four, Night at the Museum en uiteraard de digitale animatiefilms van Pixar zoals Coco, Ratatouille, Toy Story 4, Onward,… Tot slot biedt Disney ook exclusieve content aan op zijn streamingdienst zoals The Mandalorian, Lady & the Tramp, Artemis Fowl, Togo, Timmy Fiasco, Noelle, Stargirl,…

Hoe werkt de Disney Plus-app?

Hoe werkt de Disney Plus-app?

Dat Disney Plus een beruchte concurrent wil zijn van Netflix zie je al vanaf de eerste momenten als je de applicatie gaat gebruiken. De applicatie is beschikbaar nagenoeg om ieder ‘modern’ device gaande van Apple TV, iPhone, iPad tot Android TV, MiniX Neo, Nebula Capsule,… Enfin, de applicatie is gewoonweg te downloaden op iOS & Android en dat is al meteen positief. De user experience is ook tot in de puntjes uitgewerkt, want de tijd die wij kregen bij de mensen van Disney om de applicatie te testen, toonde ons dat deze pico bello is en zelfs de ervaringen in verband met Amazon Prime Video en andere Telenet-apps (Streamz, YUGO, Yelo TV, Tadaam) overtroft. Tevens kan je op Disney Plus ook films en series offline downloaden op een toestel naar keuze. Wat voor ons wel frappant was, is dat er quasi geen Vlaamse versies te vinden zijn voor blockbusters & langspeelfilms en dat Nederlands ook zoals op Netflix de voertaal blijft voor Belgen, zoals bijna alle streamingdiensten buiten die van Telenet & DPG Media dan. Het zoeken naar content op Disney Plus is ook zeer overzichtelijk met de laatste nieuwe films aangekondigd met een banner, de titels per franchise en een zoekfunctie om individuele titels te bekijken of zelfs door collecties te browsen (deze durft al wel eens haperen van tijd tot tijd). Daarentegen lijkt de recommendation engine of het algoritme dat films of series aanbiedt naargelang wat je kijkt op de streamingdienst niet zo goed te werken als deze van Netflix & Streamz en ook hebben we het gevoel dat er nog heel wat potentieel is in de immense bibliotheek van Disney & 20th Century Studios. Disney Plus kiest voor veilige content op zijn streamingdienst. Tot slot zijn er ook nog de gepersonaliseerde avatars zodanig dat je ieder lid van de familie kan jouw favoriete Disney-personage kan laten worden zoals Elsa, Porgs, Spider-Man, Thor, Iron Man, etc. Leuk maar speels detail!

Wat zijn de voordelen van Disney Plus?

UITGETEST: De nieuwe Disney Plus-app voor België

Ik hoor je al zeggen… En dan? Als zogenaamde “cord cutter” heb ik persoonlijk altijd een hekel gehad aan de manier waarop grote telecombedrijven bepaalden welke content ik waar en wanneer moet consumeren. Die vrijheid is er nu eindelijk met verschillende streamingdiensten om content te consumeren via een website of applicatie waar en wanneer je wil, aangepast aan mijn rechten als Vlaamse of Belgische kijker (dus wat ik legaal mag zien volgens de regels van het auteursrecht).

De vrijheid & flexibiliteit van Disney Plus heeft heel wat voordelen. Zo kan je op trein perfect wat films of series bekijken en als je op vakantie gaat, neem je content van thuis mee met lichte mobiele telefoons, tablets of zelfs een draagbare projector. De kinderen oor je vanaf nu dus niet meer klagen. Mobiliteit is dus een plus in tijden waarin er zoveel content te zien is op allerlei internationale & lokale streamingdiensten. Ondersteuning voor Chromecasts & Wireless Display-adapters werkt overigens zonder problemen op Disney Plus. De Disney Plus-app werkt op het vlak van snelheid & interactiviteit op zowel iOS- als Android-devices, op hetzelfde niveau als de Netflix-app wat echt wel een prestatie is. Enkel Prime Video doet de info over de cast iets beter dan Disney Plus & Netflix, vanwege hun integratie met IMDb wat uiteindelijk eigendom is van Amazon.

Disney+ - BE NL sale

Aanmelden voor Disney Plus België kan via deze link.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.