Must-see televisioneel kijkvoer (week 10 – 2010)

Komende week zal je HD-recorder niet stilstaan met dank aan de volgende volbloed aanraders.

Must-see:

No Country For Old Men***** (6/3 – 20u35 – 2BE): Onvervalst meesterwerk van de gebroeders Coen, een postmoderne western-noir, met een ijzingwekkend straffe Javier Bardem, vakkundig bijgestaan door Josh Brolin en Tommy Lee Jones. Niet te missen!

Deadwood***** S3 (5/3 – 23u25 – Canvas (HD)): Het finale seizoen van deze onwelvoeglijke goeie HBO-reeks over the rise and fall van een western-stadje, boordevol hardboiled dialogen, en onvergetelijke personages, met de vuilbekkende salooneigenaar, Al Swearengen (een schitterende Ian McShane), als absolute uitschieter.

Battlestar Galactica***** S3 (7/3 – 23u50 – VT4): Derde, en waarschijnlijk allerbeste seizoen, van wellicht de sterkste SciFi-serie ooit. Politieke commentaar, sociale kritiek, psychologische diepgang, nagelbijtende spanning, strak in beeldgebrachte vuurgevechten, en de pokdalige Edward James Olmos, het zit allemaal in deze reboot van de campy ’70s cultserie.

Ook zéér de moeite:

Land of the Dead**** (5/3 – 23u15 – 2BE): George A. Romero, grootmeester van het zombie-genre, brengt de ondoden (voor de vierde keer al) tot leven in deze schaamteloos entertainende b-film, die zich best laat omschrijven als Mad Max met zombies. In de cast herken je Simon Baker, John Leguizamo, Asia Argento en Dennis Hopper. Bloederige fun!

De Nacht van de Vlaamse televisie-sterren (6/3 – 20u35 – Eén (HD)): Voor alweer de derde keer fêteert de Vlaamse TV-wereld zichzelf in een groots opgezette, zenderoverkoepelende, show. Grootste kanshebbers op winst zijn de Woestijnvis-kijkcijferkanonnen, De Slimste Mens ter Wereld en Van Vlees en Bloed.

Disturbia*** (6/3 – 20u30 – VT4): Pretentieloos thrillertje van DJ Caruso, met Shia LaBeouf en klasbak, David Morse, een soort tienerversie van Hithcock’s klassieker, Rear Window.

De Zwarte Lijst (7/3 – 00u25 – NED3): Het Nederlandse Radio6 gaat dezer dagen op zoek naar een best-of van de beste ‘zwarte’ soul, funk, jazz, en bluesmuziek. Een heerlijk muzikaal voorsmaakje krijg je deze zaterdagnacht.

Oscars 2010 (8/3 – vanaf middernacht – Prime Star): De jaarlijkse Hollywood-hoogmis is dit jaar live -en gratis- te bekijken voor alle Telenet Digitaal kijkers. Uber-blockbuster, Avatar, en het magistrale The Hurt Locker, vechten het wellicht onderling uit om de felbegeerde gouden beeldjes. Wie liever niet de ganse marathon-uitzending uitzit, krijgt op maandag 8/3 (23u00 – NED3) een tweede kans met een lange samenvatting van de ceremonie.

M!LF (8/3 – 20u40 – 2BE): Jan Van Looveren en Philippe Geubbels binden opnieuw de strijd aan met de zalfjes smerende, groene thee drinkende, en onder de sloef liggende, nieuwe man, slechts gewapend met het nodige lef, en een lading grappige filmpjes.

Die Hard 2: Die Harder***** (11/3 – 20u40 – 2BE): Eerste sequel op de actieklassieker die van Bruce Willis -terecht- een superster maakte. Deze keer vecht ie het uit met een stel terroristen op de luchthaven van Washington. Een heerlijke actieknaller van Renny Harlin die kan blijven bekijken, en bekijken, en bekijken.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

8 gedachten op “Must-see televisioneel kijkvoer (week 10 – 2010)”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  no country ben ik zelf aan het zien in stukken. battlestar de beste sifi nomen vind ik niet juist firefly of x files zijn beter denk ik heb battel star nog wel nooit gezien is zo laat. deadwood ook nog nooit maar denk dat ik niets mis. Vraagje hoeveel zombie films heeft die romero gedaan?

  Please wait...
 2. No Country for Old Men is zalig,een must-see indeed.De Oscars beloven spetterend te worden tussen Avatar en The Hurt Locker,zeker nadat de producer van Hurt Locker blijkbaar probeert op onethische manieren de selectiecommissie vd Oscars te manipuleren.Benieuwd welk staartje dit krijgt!Battlestar Galactica vind ik maar niks,film eens opgezet en boeide me niet echt.

  Please wait...
 3. @Yves: BSG & Deadwood zou ik toch maar eens programmeren. Zeker de moeite. Romero zit ondertussen aan z’n 6 zombie-film. De laatste twee waren weinig geslaagd, maar deze ‘land of the dead’ is wel geweldig.

  @Dax: BSG niks? Ik geef toe dat je minstens een aflevering of 5 vmoet zien vooraleer je mee bent, maar dan … wordt en is het fantastisch.

  Please wait...
 4. BSG en Deadwood zijn beiden de betere televisieseries dat het kleine schermpje ooit vertoond hebben, en met dingen als 24 en toestanden wil dat héél wat zeggen. Niet voor niets allebei op handen gedragen door kenners, gevestigde critici en dan zwijgen we nog over allerhande awards. Het is wel een feit dat je in beiden wat tijd moet steken om ‘mee’ te zijn.

  En K: Ik vond Land anders ook flauwe kost… Hij is wat mij betreft zijn ‘touch’ verloren na Day of the Dead. De beste pre-Romero zombieflick is ironisch genoeg Dawn of the Dead van Zack Snyder.

  Please wait...
 5. die dawn of dead vond ik stom zie liever resident evil of 28 days. Die bsg toch niet zien als jullie zeggen dat ge erin moet komen. Heb geen geduld daarvoor. ik moet direct mee zijn zoals house, x files of star trek na twee afleveringen wil ik er meer zien anders geen goed serie. 24 en lost vind ik persoonlijk te vergezocht en te lang dradig.

  Please wait...
 6. I rest my case :-) Ik ben ervan overtuigd dat een Big Mac soms al eens kan smaken, maar toch liever iets met letterlijk en figuurlijk meer vlees rond. Heb je de dag(en) nadien ook steevast minder last van ;-)

  Please wait...
 7. @Steve: Ik vond “Land …” anders best een smakelijk stukje bloederig vlees. Maar inderdaad de “Dawn …” remake van Zack Snyder was nog véél beter.

  Please wait...
 8. hoe ziet ge die oscars dan want heb telenet maar als ik wil opnemen blijft hetgrijs en kan ik niet opnemen

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter