Must-see televisioneel kijkvoer (week 11 – 2010)

De oogst is redelijk schraal deze keer, maar goed, je moet ook nog de tijd vinden om alle topreeksen (Deadwood, BSG, The Shield, Mad Men, Damages, Dexter), die de voorbije weken en maanden opnieuw van start gingen, ook daadwerkelijk te volgen. Komende week houden we het bij een handvol aanraders.

Must-see

Shoot ‘Em Up**** (13/3 – 21u20 – 2BE): In Tv-prémière, deze motherfucker van een actieknaller wiens gebrek aan plot ruimschoots wordt goedgemaakt door uitzinnige shoot-outs, hard-boiled dialogen, en bovenal coole rollen van Clive Owen (de anti-007), Paul Giamatti (poëtische villain), en de voluptueuze Monica Bellucci (working girl met ‘lactatie’-seks als specialiteit). Een guilty pleasure van formaat!

Ook zéér de moeite

The Fast and the Furious**** (12/3 – 20u40 – 2BE): Eerste, en nog altijd veruit de beste, aflevering uit de babes & bolides franchise. De premisse mag dan wel gestolen zijn van Katryn Bigelow’s Point Break, Rob Cohen levert hier wel een strak geregisseerd actiefilmpje af, bijgestaan door -destijds- frisse, nieuwe gezichten als Paul Walker, Vin Diesel en Michell Rodriguez.

Stargate*** (13/3 – 19u05 – 2BE): Door elfendertig TV-reeksen, en nog meer spin-offs uitgemolken, maar de originele SciFi-film van Roland Emmerich, met Kurt Russell en James Spader, blijft meer dan 15 jaar na z’n release nog steeds overeind, evenals de redelijk indrukwekkende visuele effecten.

Pirates of the Caribbean: At World’s End*** (13/3 – 21u20 – VT4): Nog een Tv-prémière, dit derde deel uit Jerry Bruckheimer’s piraten-franchise kan niet aan de voetzolen van het superieure origineel, is minstens 45 minuten te lang, maar overtreft de eerste sequel wel ruimschoots, met dank aan de psychedelische scènes – Depp is weer in bloedvorm als Jack Sparrow – aan de start, en de epische grandeur van de finale veldslag.

True Lies**** (18/3 – 20u40 – VT4): James Cameron sloot anno 1994 de gouden jaren van de moderne actiehelden-cinema (die van start ging met zijn eigen Terminator) toepassend af met dit peperduur amalgaam van alle elementen uit het genre: R-rated old skool actietaferelen, hilarische one-liners, domme terroristen, komische sidekicks, en natuurlijk dé grootse held uit de periode, Arnold Schwarzenegger. Ongebreidelde fun. Zo maken ze ze jammer genoeg (bijna) niet meer!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Must-see televisioneel kijkvoer (week 11 – 2010)”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    truel ies is achterhaald met de cgi vooral vliegtuig is niet meer om aan te zien. shoot is een must see zeer grappig en clive owen. pirates 3 is oke maar niet meer dan dat want moet de2 doen vergeten.
    fast is ook te oud nu vind ik en al te veel op tv gekomen. stargate is oke maar heeft aan originaliteit moeten in boeten door de tv serie.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.