Must-see televisioneel kijkvoer (week 15 – 2010)

Het allereerste, authentieke lentezonnetje mag dan ootmoedig aan de hemel prijken, op écht terrasjes-weer is het nog even wachten, vergeet dus vooral niet de volgende volbloed aanraders uit te checken.

Must-see

The Virtual Revolution***** (22u10 – 13/4 – Canvas (HD)): Amper enkele weken na z’n prémière op BBC2 trakteren onze meerwaarde-zoekende vrienden van Canvas ons al op deze onmisbare documentaire over 20 jaar internet en digitalisering, en de impact op ieders leven. Een quintessentiëel tijdsdocument, met medewerking van zowat alle grootheden van het WWW en vér daarbuiten. KIJKEN!

Ook zéér de moeite

The Prisoner (22u30 – 9/4 – Canvas (HD)): Fonkelnieuwe Amerikaanse mystery-mini-serie (een remake van het gelijknamige Britse origineel) waar de klasse vanaf druipt. Geproduceerd door AMC (zie ook Mad Men (!)). Met klasbakken als Jim Caviezel en Ian McKellen in de cast. Wij zijn meer dan benieuwd.

The Aviator**** (18u20 – 10/4 – BBC2): Zeker geen Marin-Scorsese-grand-cru, maar deze onconventionele biopic over Howard Hughes blijft boeien gedurende z’n bijna drie uur durende speelduur. Met dank aan de intense vertolking van Leonardo DiCaprio, en knappe bijrollen van Cate Blanchett, Kate Beckinsale, John C. Reilly, Alec Baldwin en Alan Alda.

Jaws***** (23u05 – 10/4 – 2BE): Jazeker, die mechanische haai oogt anno 2010 meer ‘bagger’ dan ooit, maar deze grondlegger van de moderne blockbuster, en hét bioscoopdebuut van de grote Steven Spielberg, blijft een schoolvoorbeeld in spanningsopbouw, suspense, horror, karaktertekening en Hollywoodentertainment pur sang. Niet in het minst door karakterkoppen als Roy Schneider en Robert Shaw op de affiche, en het LEGENDARISCHE kenwijsje van componist John Williams.

Syriana**** (21u15 – 14/4 – Canvas (HD)): Complexe, rijkgelaagde thriller over de nefaste invloed van de olie-industrie op de wereld, door Stephen Gaghan (die met Traffic 5 jaar eerder een vergelijkbaar script schreef over de drugsbusiness). Ingenieus vakwerk met grote namen als George Clooney en Matt Damon in de cast.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.