Must-see televisioneel kijkvoer (week 16 – 2010)

Geen echte uitschieters deze week, wel de (weder)geboorte van een digitaal kanaal dat de focus op (m)entertainment legt.

Zéér de moeite:

Life!TV (vanaf 15/4): Think Media (moederhuis van ondermeer P-Magazine, Ché en Clint.be) gaat zich wagen aan een uitstapje in de TV-wereld. De zender Life!TV (sinds mensenheugenis op de digitale kabel, en vooral bekend vanwege oeverloos gelul over horoscopen, lifestyle en reizen – de site moet trouwens duidelijk nog geupdate worden) krijgt een complete restyling en focust zich volledig op de M!LF doelgroep. Ze gaan bescheiden van start met enkele uren televisie per week, maar beloven wel vuurwerk: zo staan er ongecensuurde shows uit het Antwerps Comedy-café, The Joker, op de planning, programma’s over games en films, achter de schermen docu’s over zinderende P en Ché fotoshoots, en een wekelijkse talkshow met de waarlijk goddelijke, Gaelle Garcia Diaz, als gastvrouw. Alvast een koppel troeven van formaat waar wij reikhalzend naar uitkijken.

Boiler Room*** (16/4 – 23u15 – Eén (HD)) : Destijds onderschat filmpje over de hebzucht en het bedrog dat welig tiert in de (Amerikaanse) beurswereld, met een geweldige cast: Giovanni Ribisi, Scott Caan, Nia Long, Vin Diesel en Ben Affleck. De perfecte opwarmer voor de nakende release van Oliver Stone’s sequel op Wall Street.

Friday Night With Jonathan Ross (16/4 – 23u35 – BBC1): In zijn allerlaatste weken op de BBC haalt Wossie enkele kleppers in zijn green room. Deze week zijn Kiefer Sutherland (Jack Bauer uit 24), Idris Elba (Stringer Bell uit The Wire) en de mooie Gemma Arterton (Clash of the Titans, Prince of Persia) te gast.

Troy**** (17/4 – 21u15 – VT4): Ouderwets Hollywoodepos onder de robuuste regie van Wolfgang Peterson die een ware sterrenparade voor zijn lens haalde: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean, Brian Cox, Peter O’Toole en Brendan Gleeson. Aanrader! En niet enkel voor liefhebbers van mannen in rokjes.

Louis Theroux (18/4 – 22u00 – BBC2): Theroux zet zijn ‘serieuzer’ elan van de voorbije jaren verder met een -ongetwijfeld- fascinerende docu over de medicijnenverslaving van de Amerikaanse jeugd.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.