Must-see televisioneel kijkvoer (week 19 – 2010)

Een zéér mooi filmaanbod, én de voorspoedige terugkeer van één van dé tv reeksen van het moment. Enjoy!

Must-see:

Dexter***** S3 (vanaf 10/5 – elke weekdag omstreeks 23u – NED3): Hulde aan de VPRO, dankzij deze Nederlandse zender kunnen we nu al genieten van het derde seizoen van (naast Mad Men) met voorsprong de strafste televisie reeks van het moment. Benieuwd wat onze favoriete seriemoordende flik deze keer in petto heeft?

Superbad**** (8/5 – 21u10 – 2BE): In TV-prémière, deze American Pie voor de ’00s, een heerlijk vuilgebekte tienercomedy met dat ietsje meer uit de succesvolle Judd Apatow-stal. De talentvolle jonge cast was trouwens te zien in de coolste films van de voorbije jaren, met als uitschieters übergeek Christopher ‘McLovin’ Mitz-Plasse (Kick-Ass), en de mooie Emma Stone (Zombieland). Hilarische aanrader!

Cloverfield**** (8/5 – 21u10 – VT4): Nog een prémière van formaat, dit monsterspektakel voor de YouTube-generatie van wonderboy JJ Abrams (Star Trek, Mission Impossible 3, Lost). Ijzingwekkend spannend en origineel!

Ook zéér de moeite:

The Devil’s Advocate**** (8/5 – 23u20 – VT4): De basispremisse van de Grisham-verfilming, The Firm, wordt omgeturnd tot een fascinerende mix van rechtbankthriller en satanische horror. Met een heerlijk over-the-top gaande Al Pacino in een rol die op zijn lijk geschreven is. Verder met Keanu Reeves, Connie Nielsen en Charlize Theron.

Blow**** (9/5 – 0u30 – VTM (HD)): Enigszins vergeten misdaaddrama met een magistrale Johnny Depp die eens te meer bewijst dat hij -vooral zonder schmink- één van de beste acteur van zijn generatie is en blijft (zie ook Ed Wood, Public Enemies). Ook met knappe bijrollen van onder meer Penelope Cruz, Franka Potente en Ray Liotta.

Collateral Damage*** (11/5 – 20u50 – 2BE): Routineus Schwarzenegger-vehikel, zwaar schatplichtig aan 24 en 9/11, maar wel vakkundig in beeld gebracht door actie-vakman, Andrew Davis (zie ook Under Siege en The Fugitive), én één van de laatste films vooraleer Ahnuld verkozen werd tot gouverneur als California.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter