Must-see televisioneel kijkvoer (week 20 – 2010)

De lente blijft zich koppig verschuilen, dus is er niet beter om je aan te verwarmen dan je flatscreen.

Rush Hour 3*** (15/5 – 21u10 – 2BE): In TV-prémière, deze derde dosis buddy-cop vertier van het olijke duo Chris Tucker en Jackie Chan, waarin de inspiratie echt wel stilaan begint op te geraken.

Robin Hood: Prince of Thieves**** (16/5 – 21u15 – 2BE): Negeer het nektapijt van Kevin Costner, en de melige Brian Adams songs op de soundtrack. Dit is en blijft ouderwets goed Hollywood-avontuur met een absolute all-star cast. Absolute uitschieter is Alan Rickman die als de gluiperige sheriff van Nottingham de show steelt als slechterik van dienst. Vanaf vandaag kan je trouwens zelf in de bioscoop ontdekken of Ridley Scott en Russell Crowe deze van de troon gaan stoten als ultieme Robin Hood-verfilming. De MoviePulp-review volgt nog voor het weekend.

The Office US**** (16/5 – 23u15 – 2BE): Eindelijk tot bij ons geraakt, deze puike Amerikaanse herwerking van de klassieke BBC comedy, waarin Steve Carell (die dezer dagen schittert in Date Night) het overneemt van Ricky Gervais als de David Brent van dienst. In dit eerste seizoen wordt nog vrij slaafs de verhaallijnen gevolgd van originele 12 Britse afleveringen, maar lang duurt dit niet (in de VS zitten ze ondertussen al aan seizoen 7 (!)).

The Punisher*** (17/5 – 20u50 – 2BE): Nog altijd de definitieve verfilming van de wraakengel onder de Marvel-comic helden, met een perfect gecaste Tom Jane als het titelpersonage, een heerlijk over-top-gaande John Travolta als de baddie van dienst, en vooral intense opstoten van bloederig – semi-realistisch – geweld.

Bad Boys**** (18/5 – 20u50 – 2BE): Entertainende debuutfilm van Michael Bay met het geweldige buddy-cop duo, Will Smith en Martin Lawrence, als one-liners spuiende superflikken van dienst. Kreeg een duur, inferieur en bombastisch vervolg in 2003 (Bad Boys 3 is ondertussen ook al in de maak). Maar het origineel is en blijft een welhaast perfecte luchtige mix van humor en actie.

This Film is Not Yet Rated**** (20/5 – 00u05 – NED2): Heerlijk subversieve documentaire die handelswijze van de hypocriete en zwaar betuttelende Amerikaanse filmkeuring op de korrel neemt. Met getuigenissen van Kevin Smith, Trey Parker, Matt Stone en Wayne Kramer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.