Must-see televisioneel kijkvoer (week 21 – 2010)

Een aangenaam filmaanbod, maar weinig nieuws onder de lentezon.

Must-see:

Die Hard***** (24/5 – 20u50 – 2BE): Al minstens duizend keer uitgezonden, maar dit is én blijft toch dé beste actiefilm aller tijden, die tevens de blauwdruk schreef voor het genre tot The Matrix in 1999. Met dank aan zorgvuldig opgebouwde suspense, heerlijk r-rated geweld, virtuoos scheldproza, een onvergetelijke villain in de vorm van Hans Gruber (een compleet over-the-top-gaande Alan Rickman), en bovenal John -Yippiekayee Motherfucker-‘ McClane (Bruce Willis overtuigt keer op keer in zijn doorbraakrol).

Ook zéér de moeite:

Seraphim Falls*** (21/5 – 23u50 – Eén (HD)): Het wraakplot van deze beenharde western past op één A4-tje, maar de gespierde vertolkingen van Liam Neeson en Pierce Brosnan maken veel goed.

Hunter (22/5 – 20i40 – Canvas (HD)): Semi-vervolg op de uitstekende BBC/HBO serie Five Days, met dezelfde klabakken van dienst, die opnieuw een onrustwekkende verdwijning onderzoeken.

Metro*** (22/5 – 23u000 – 2BE): Typisch ’90s actiefilmpje vol harde actie en stoere praat. Op Bowfinger na waarschijnlijk de enige geslaagde Eddie Murphy-film van de laatste 15 jaar.

Cellular***1/2 (25/5 – 20u50 – 2BE): Pretentieloze B-fun vol actie en spanning gedragen door een simpel maar clever script, en bovenal geweldige acteerprestaties van Chris Evans, Kim Basinger, William H. Macey en Jason Statham als slechterik van dienst.

After The Sunset***1/2 (25/5 – 20u50 – 2BE): Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar gelukkig is dit ook het geval voor de goddelijke Salma Hayek, die er nooit appetijtelijker uitzag dan in deze dosis zonnig heist-entertainment, dat ook dat kan bogen op een geweldige Pierce Brosnan en een hilarische Woody Harrelson.

Letters From Iwo Jima**** (26/5 – 21u20 – Canvas (HD)): Indrukwekkend, maar vermoeiend, WOII-drama waarin Clint Eastwood de gebeurtenissen van zijn eigen Flags of Ours Fathers naverteld vanuit het standpunt van de Japanners. Met een uitmuntende Ken Watanabe in de hoofdrol.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter