Must-see televisioneel kijkvoer (week 22 – 2010)

Het nakende tv-zomerreces geeft ruimte aan een heerlijk aanbod filmische toppers.

Top Gun***1/2 (28/5 – 22u15 – VT4): Schaamteloze reclamespot voor het Amerikaanse leger, een cinematografische samenvatting van alles wat er ‘goed’ fout was aan de ’80s, die van Tom Cruise een superster maakte, van Tony Scott een A-List-regisseur, en van Jerry Bruckheimer de überproducent van macho-blockbusters.

Lonely Hearts*** (29/5 – 00u15 – Eén (HD)): Jammer van het warrige plot, maar de geweldige acteurs (James Gandolfini, John Travolta, Salma Hayek, Jared Leto) houden deze sfeervolle variant op Bonnie & Clyde meer dan staande.

Mission Impossible 3**** (29/5 – 21u30 – VTM (HD)): De derde actieknaller uit de de Mission Impossible-franchise brak geen potten aan de box-office in 2006 omwille van de privé-perikelen van superster-op-de-dool Tom Cruise, maar dit was zeer onterecht. Dankzij de magische toets van Wünderkind, JJ Abrams, werd Mission: Impossible III veruit de strafste uit de hele serie met dank aan een oprecht sterke Cruise en vooral subliem weerwerk van Philip Seymour Hoffman in zijn eerste über-baddie rol. Brad Bird zal straf uit de hoek mogen komen om dit te overtreffen met deel IV (gepland voor de zomer van 2011).

The Border (vanaf 31/1 ma-do – omstreeks 23u30 – Eén (HD)): Canadese variant op Amerikaanse actiereeksen als 24 en The Unit waarin een eliteteam van de Canadese immigratie en douane diensten een hoofdrol toebedeeld krijgt. Veelbelovend! Niet in het minst door de bloedmooie verschijning van Sofia Milos, het soort vrouw waarvoor de term MILF is uitgevonden.

Enemy of the State****1/2 (31/5 – 20u50 – 2BE): Action-maestro, Tony Scott, bewijst met deze high-tech paranoia thriller dat diepgang en blockbusterspektakel geen tegenovergestelde begrippen hoeven te vormen in Hollywood. Met Will Smith, Gene Hackman en Jon Voight in absolute topvorm.

Snakes on a Plane***1/2 (1/6 – 20u50 – 2BE): Hilarische B-film waarvan de titel meer dan de lading dekt, met Samuel L. Jackson op zijn allerbest.

Se7en***** (2/6 – 20u50 – VT4): Onvervalste jaren ’90 klassieker, en de blauwdruk voor alle serial killer thrillers die zouden volgen, maar geen enkele van copycats kwam even gitzwart, meeslepend en onverdroten geniaal als David Fincher uit de hoek. Met ongelooflijk sterke acteerprestaties van Brad Pitt, Morgan Freeman en Kevin Spacey, en waarschijnlijk de meest onthutsende climax ooit op pellicule gebrand.

Bram Stoker’s Dracula***1/2 (2/6 – 22u25 – 2BE): Epische Francis Ford Coppola kijk op het klassieke vampieren verhaal met een indrukwekkende cast: Anthony Hopkins, Winona Ryder, Gary Oldman en Monica Belluci (in een botergeil bijrolletje). De piepjonge protagonist, Keanu ‘whoa dude’ Reeves, is evenwel hopeloos miscast als Engelse edelman.

Executive Decision***1/2 (3/6 – 20u50 – VT4): Op Under Siege (en binnenkort misschien Machete) na, waarschijnlijk de beste film met Steven Seagal, het helpt ook dat ‘hij met maar één geconstipeerde gelaatsuitdrukking’ al na 20 minuten de kaas laat, in deze ouderwets goeie vliegtuigkaping thriller, compleet met foute Arabieren, tikkende tijdbommen, een sexy stewardess in distress (Halle Berry), en een nieuw samengesteld anti-terroristen team (Kurt Russell, John Leguizamo, Oliver Platt, Joe Morton, B.D. Wong). Zo maken ze -na 9/11- echt niet meer.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Must-see televisioneel kijkvoer (week 22 – 2010)”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter