Must-see televisioneel kijkvoer (week 23 – 2010)

De komende weken zal je flink je best moeten doen om de politici en de voetballen te ontwijken op het scherm. Gelukkig zijn wij er nog om het visuele kaf van het koren te scheiden.

Must-see:

24****1/2 S8 (6/6 – 21u15 – 2BE): Het achtste en finale seizoen van de geweldige actieserie die begin jaren ’00 (samen met The Sopranos) de renaissance inluidde van de Amerikaanse TV-fictie, en van Kiefer Sutherland opnieuw een superster maakte, is meteen ook één van de beste van de hele reeks, waarin Jack Bauer het harder dan ooit te verduren krijgt. Absoluut verplicht, zij het eenmalig, kijkvoer. Zéér benieuwd ook naar de 24 bioscoopfilm die in 2012 in de zalen wordt verwacht!

The Bourne Ultimatum***** (5/6 – 21u10 – 2BE): Er zijn maar weinig filmfranchises in deze wereld die er in slagen om bij elke sequel succesvoller en straffer uit de hoek te komen. Maar de Bourne-films beantwoorden zeker aan het profiel. Dit derde deel uit de spionage-saga is welhaast een perfecte actiefilm die op volstrekt unieke wijze branie, ballen en knetterend spektakel combineert. Met dank aan de hyperkinetische regie van Paul Greengrass, het verfijnde scriptwerk van Tony Gilroy en de fantastische acteerprestaties van Matt Damon, Joan Allen en David Strathairn.

Het Onvoltooide Land***** (9/6 – 21u50 – Canvas (HD)): Een documentaire over 60 jaar Belgische staats(her)vorming, erg sexy klinkt het niet, maar wie op 13 juni echt geïnformeerd naar het stemhokje wil trekken, doet er zich aan om dit uniek tijdsdocument tot zich te nemen. Oneindig véél interessanter dan de talloze debatten, vol eindeloos gelul en propaganda, die volgende week op ons los gelaten worden.

Ook zéér de moeite:

The Prestige***1/2 (4/6 – 20u40 – Eén (HD)): De finale twist is nogal doorzichtig voor de aandachtige kijker, maar toch is dit een stijlvolle goochelthriller die Christopher Nolan draaide tussen twee klassieke blockbusters, Batman Begins en The Dark Knight. In de cast herken je toppers als Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson en Michael Caine.

Ocean’s Twelve*** (5/6 – 20u35 – VT4): Waarschijnlijk de minst geslaagde van de drie Ocean-films, die toch de moeite waard blijft. Al was het maar om te zien hoever Steven Soderbergh durft af te wijken van de gangbare commerciële conventies, ondanks zijn ongeëvenaarde sterrencast: George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Casey Affleck, Vincent Cassell.

Flashpoint (6/6 – 22u35 – VT4): Na The Border alweer een Canadese actieserie -waar komen die ineens vandaan?-, deze keer over de Canadese versie van het alom gekende SWAT team, die het midden lijkt te houden tussen The Negotiator en S.W.A.T..

The Ninth Gate***1/2 (7/6 – 20u50 – 2BE): De climax stelt zwaar teleur, maar de ca. 90 minuten daaraan voorafgaand zijn een voorbeeldoefening in spanningsopbouw gedrenkt in een uiterst creepy sfeertje van de hand van Roman Polanski, en gezicht gegeven door een werkelijk fantastische Johnny Depp.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Must-see televisioneel kijkvoer (week 23 – 2010)”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    24 en ocean 12 vind ik niet goed.

    Please wait...
  2. wij wel yves :)

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.