Must-see televisioneel kijkvoer (week 25 – 2010)

Wegens een overdaad aan politici-die-allemaal-denken-dat-ze-het-best-weten, en overbetaalde-tegen-een-bal-aantrappende-metroseksuelen, sloegen we vorige week over. Deze keer hebben we enkel nog af te rekenen met de laatste soort, en wieden we voor jullie opnieuw zorgvuldig de tv gidsen uit.

Lethal Weapon***** (18/6 – 22u35 – VT4): Net als Die Hard, blijft deze Lethal Weapon uiterst genietbaar, zelfs na de 300ste kijkbeurt. Met dank aan de sublieme dialogen van scriptschrijver Shane Black, keiharde actie van de hand van Richard Donner, en Mad Mel Gibson in de rol van zijn leven, vakkundig bijgestaan door Danny Glover, en geweldig tegengewerkt door Gary Busey. Een absolute ’80s klassieker!

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring***** (19/6 – 20u30 – Eén (HD): Op prequel The Hobbit is het meer dan ooit nog even wachten, en de recente Blu-Ray boxen stelden keihard teleur wegens het gebrek aan extended cuts (en BD exclusieve extra’s), dus rest er ons niets dan via de televisie (voor digitale kijkers in HD) te genieten van het eerste deel in Peter Jackson’s magnum opus naar het werk van Tolkien. Legendarische blockbustercinema die zelfs de originele Star Wars-trilogie naar de kroon steekt. Volgende week zaterdag volgt LOTR: The Two Towers.

Man on Fire**** / Domino*** (19/6 – 20u30 / 23u25 – VT4): Wie liever ver wegblijft van Hobbits en ander Fantasy-gespuis krijgt het alternatief aangereikt door VT4, waar ze zowaar een hele avond vullen van met een duo hyperkinetische actieknallers van Tony Scott. Man of Fire, een groots wraak epos met Denzel Washington in zeer goeie doen, is zonder meer de beste van de twee. Maar ook de totaal geflipte bounty hunter-film Domino (met Keira Knightly, Mickey Rourke, Delroy Lindo, Mo’Nique, en de halve cast van Beverly Hills 902101 als zichzelf) is zeker de moeite waard.

NYPD Blue**** (20/6 – 23u20 – VTM (HD)): Bij VTM halen ze die goeie ouwe NYPD Blue nog eens van onder het stof, een -zeker in zijn eerste jaargangen baanbrekende- politiereeks die het pad effende voor recentere klassiekers in het genre als The Shield en The Wire. De geweldige Dennis Franz (de enige vaste waarde in 12 (!) seizoenen) krijgt in deze prille eerste reeks de medewerking van een piepjonge David Caruso (de rosse met de zonnenbril uit CSI Miami).

The Mummy**** (21/6 – 20u50 – 2BE): De twee Mummy-sequels mogen dan schoolvoorbeelden zijn van alles wat er mis is met vele overladen CGI-spektakels in Hollywood, maar het origineel blijft een fijne update van Indiana Jones-achtig avontuur voor de late jaren ’90.

Ad Fundum***1/2 (23/6 – 23u25 – VT4): Na Loft en De Zaak Alzheimer is Erik Van Looy een soort afgod in Vlaanderen, maar ook in zijn debuutfilm, Ad Fundum, een heerlijk entertainende aanklacht tegen studentendopen die uit de hand lopen, zie je -ondanks duidelijke budgetbeperkingen- de hand van een meestercineast in wording. In de veelal piepjonge cast herken je vast (onder meer): Tom Van Landuyt, Sven De Ridder, Matthias Sercu, Tom Van Bauwel, Axel Daeselaire en Wim Opbrouck.

Conspiracy Theory***1/2 (24/6 – 23u30 – VT4): Paranoide actiethriller-vehikel, voor destijds twee van de grootste film sterren op de planeet, Julia Roberts en een compleet loosgaande Mel Gibson.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Must-see televisioneel kijkvoer (week 25 – 2010)”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.