De Patrick recensie op Telenet Play More

De Patrick recensieDe Patrick *** 1/2

Regie: Tim Mielants (Cordon, Legion, Peaky Blinders)

Met Kevin Janssens, Hannah Hoekstra, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Frank Vercruyssen, Ariane van Vliet, Louis Van der Waal, Pierre Bokma, Peter Gorissen, Jemaine Clement, Josse De Pauw,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van een Vlaamse versie van The Lobster & La Grande Bouffe.

Het verhaal: Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

De verdwenen hamer in De Patrick recensie op Telenet Play More

Ons verdict: “Eindelijk!”, dachten heel veel vrouwen toen ze hoorden dat Kevin Janssens naakt in een Vlaamse film zal verschijnen. Little did they know dat hij daarvoor zo’n 17 kg moest bijkomen om te transformeren in een iets wat autistische gerant van een camping. Toegegeven, De Patrick is niet Kevin Janssens’ grootste metamorfose als je kijkt naar zijn prestatie in D’Ardennen, maar het is wel Tim Mielants’ eerste langspeelfilm en die slaat hij niet mis.

Kevin Janssens in De Patrick recensie

Met De Patrick brengt regisseur Tim Mielants, die we kennen van o.m. een geslaagde regie voor televisieseries zoals Cordon, Legion & Peaky Blinders, iets heel anders dan dat we van hem tot op heden gezien hebben. De Patrick is vervlochten met zwarte humor zoals we kennen in internationale films zoals Three Billboards Outside Ebbing Missouri of het locale Albatros en een reis doorheen existentialisme zoals o.m. de Europese topproductie La Grande Bouffe. Deze combinatie zorgt ervoor dat De Patrick barst van de symboliek, een mooie tweestrijd tussen het komische & het tragische van het leven van de protagonist vertolkt door Kevin Janssens. Samen met een machtige cinematografie & enscenering die doet denken aan het krachtige The Lobster krijgen we een Vlaamse film die in onze ogen meer dan terecht een Magritte won. Fenomenaal werk van de crew! Op het vlak van entertainment is De Patrick weliswaar niet voor iedereen: de film verloopt langzaam en kent veel stiltes hoewel het whodunnit-aspect van de verloren hamer de vele Belgen die gek zijn op het detectivegenre bezig zal houden. De cast met aan kop Kevin Janssens, Pierre Bokma & Hannah Hoekstra levert eveneens voortreffelijk werk in hun aanstootgevende Adam- & Evapakken. Tot slot konden wij de Vlaamse verwijzing naar Het Peulengaleis met zijn hamertje, beiteltje & zaagske wel smaken.

Kortom, De Patrick is een sterke film door Tim Mielants en bevestigt zijn positie als één van de beste Vlaamse regisseurs van het moment. Nu beschikbaar op Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter