Must-see televisioneel kijkvoer (week 29 – 2010)

Minstens vier klassieke misdaadfilms, en het afscheid van een BBC icoon, dat is het voornaamste wat de komende TV week te bieden heeft.

The Untouchables***** (16/7 – 22u20 – VT4): Onnavolgbare gangsterklassieker van genre-grootmeester, Brian De Palma (Scarface, Carlito’s) waarin Robert De Niro en een geweldige Al Capone neerzet, Sean Connery -op 007 na- waarschijnlijk zijn meest iconische personage vertolkt, en waarmee -destijds- jonge honden als Kevin Costner en Andy Garcia zich naar het supersterrendom katapulteerden. Bevat ook één van de beste shoot-outs ooit op pellicule gebrand. Must-see!

Friday Night with Jonathan Ross (16/7 – 23u35 – BBC1): Het was al lang aangekondigd, maar deze week komt er een einde aan een chatshow-tijdperk, met de allerlaatste Friday with Jonathan Ross, waarin onder meer David Beckham, Jackie Chan en Mickey Rourke de ‘green room’ bevolken. We gaan je missen Wossy!

Batman Begins****1/2 (17/7 – 20u35 – VT4): Haalt nog niet het eenzaam hoge niveau van opvolger The Dark Knight, maar deze uitmuntende actiethriller van Christopher Nolan bewees wel opniew (na fiasco’s als Batman & Robin en Batman Forever) dat uit dit comic-personage geweldige, donkere en intelligente blockbusters te puren zijn, en begon een de reboot/prequel trend in Hollywood van de voorbije jaren. In de topcast zien we ondermeer Christian Bale, Morgan Freeman, Michael Caine, Liam Neeson en Gary Oldman.

De Hel Van Tanger*** (17/7 – 21u15 – VTM (HD)): Regisseur Frank Van Mechelen puurt maximaal uit zijn (zichtbaar) beperkte budget en levert een degelijk gevangenisdrama af, met een (Vlaamse) Oscarwaardige acteerprestatie van Filip Peeters.

Eastern Promises***** (17/7 – 23u00 – BBC2): Magistraal misdaaddrama over de Russische mafia en (Oost-Europese) vrouwenhandel van David Cronenberg, met glansprestatids van Viggo Mortenson, Naomi Watts, Vincent Cassell en Armin Mueller-Stahl. De naakte gevechtscène in het badhuis is bovendien van het ongemeen geweldadigste wat de voorbije 5 jaar op het witte doek te zien was. Meer dan verplichte kost!

The Hunted***1/2 (18/7 – 21u30 – 2BE): Heerlijke B-actie met Christopher Lambert, uit 1995 alweer, die wordt opgejaagd door een stel bloeddorstige Japanse ninja’s. Let vooral op de sublieme gevechtscène op de trein. Zelden overtroffen!

Road to Perdition****1/2 (19/7 – 20u50 – 2BE): Tegenwoordig lijkt ie een beetje op de dool, maar niet zo heel lang geleden was er een tijd dat alles wat Sam Mendes aanraakte in filmisch goud leek te veranderen. Ook zo deze klassevolle brok gangstercinema, met Tom Hanks, Daniel Craig, Jude Law en Paul Newman in zijn allerlaatste grote rol. Voer voor fijnproevers.

Out of Sight***** (22/7 – 20u30 – VT4): Nog een A-list regisseur die het de laatste tijd liet afweten is Steven Soderbergh, maar eind jaren ’90 was ie in bloedvorm en leverde hij deze fabelachtige sterke Elmore Leonard-verfilming af: een complex script, geniale dialogen, gitzwarte humor en waarschijnlijk het meest sexy filmkoppel aller tijden, George Clooney en Jennifer Lopez. Out of Sight heeft het allemaal. Niet te missen!

Bloodsport*** (22/7 – 23u30 – VT4): Goed foute knokfilm, met een paar onvergetelijke martial arts scènes, die (samen met Kickboxer) onze eigenste muscles from Brussels op de kaart zette in Hollywood. Waar blijft die come-back JCVD?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.