Must-see televisioneel kijkvoer (week 33 – 2010)

Buiten blijft het op z’n Belgisch kwakkelen, en op het scherm is het al niet veel beter met vooral de zoveelste herhalingen van een aantal sterke films.

Braveheart **** (13/8 – 20u50 – 2BE): Groots historisch epos van en met Mad Mel Gibson waarin de historische foutjes meer dan goedgemaakt worden door de machtige en bloederige veldslagen.

American History X ****1/2 (13/8 – 22u00 – VT4): Ijzersterk neonazi-drama waarin Edward Norton de acteerprestatie van zijn leven neerzet.

Fracture ***1/2 (14/8 – 20u30 – 2BE): Doorsnee rechtbankthriller met een nogal ongeloofwaardig ontknoping, die van de middelmaat gered wordt door de antagonisten Ryan Gosling en Anthony Hopkins. In Vlaamse TV prémière.

Pirates of the Carribbean: The Curse of the Black Pearl **** (14/8 – 20u35 – VT4): Ondanks zwaar tegenvallende sequels (en deel 4 komt er ook nog aan), blijft deze eerste Piratenblockbuster een spectaculaire brok avonturencinema voor jong en oud, met een zéér vermakelijke Johnny Depp als Jack Sparrow.

Predator 2 *** (14/8 – 22u45 – 2BE): De imposante afwezigheid van Schwarzenegger deed zeker geen goed aan het imago en het succes van de eerste sequel op Predator, maar laat dat je niet tegenhouden om volop te genieten van deze jammerlijk vergeten, maar entertainende en ultrageweldadige B-actieknaller, met ’80s helden Danny Glover en Gary Busey.

No Way Out **** (16/8 – 00u10 – BBC1): Spannende koude oorlog-thriller met Kevin Costner en Gene Hackman in zéér goeie doen. Vergeten topper uit de jaren ’80!

Die Hard: With A Vengeance ***** (16/8 – 20u50 – 2BE): Tweede en beste sequel uit de altijd geweldige Die Hard-reeks waarin Bruce Willis het, samen met een heerlijk vuilbekkende Samuel L. Jackson, opneemt tegen een psychopatische Jeremy Irons en zijn privé-leger, tijdens een race tegen de tijd in Downtown Manhattan. Keiharde actie, hilarische one-liners, spitsvondige dialogen vol scheldproza en onvergetelijke personages. Zo worden ze niet meer gemaakt in Tinseltown. Yippie-ka-yee nog aan toe!

Face/Off ***** (19/8 – 20u50 – 2BE): Magistrale actiefilm van één van de grootmeesters van het genre: John Woo vermengt spanning, drama, romantiek en vooral succelente vuurgevechten tot een waar kunstwerk. Eén van de (actie)klassiekers van de jaren ‘90 met John Travolta en Nicolas Cage als perfect gecaste antagonisten. Blijft zelfs straffe cinema na een dozijn kijkbeurten!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.