Beowulf trailer

Beowulf

De mytische saga van Beowulf is al tientallen keren verfilmd, meestal met desastreus resultaat. Bekijk het verschrikkelijke Beowulf* uit 1999 met Christopher Lambert er nog maar eens op na. Dit najaar komt er een big budget versie op het witte doek met grote namen als Anthony Hopkins en Angelina Jolie in de cast. Regisseur van dienst is Robert Zemeckis, bekend van Back To Future****. De acteurs uit Beowulf ondergingen hetzelfde procédé als Tom Hanks in The Polar Express**, waardoor ze lijken op game-personages. Na The Lord Of The Rings***** en recent nog 300*** is epische fantasy enorm hot in Hollywood maar afgaande op de vrij zwakke trailer koester ik alvast niet al te hoge verwachtingen bij Beowulf. De fraaie officiële site is wel een bezoekje waard.

Continue reading Beowulf trailer

Videobeelden van The Incredible Hulk en Iron Man online

Comic Con International logoVelen onder jullie zullen de woorden ‘Comic Con International‘ niet kennen, maar het is een felbegeerde beurs in San Diego rond stripverhalen en -verfilmingen. Er zijn al heel wat nieuwe dingen op voor voorgrond geplaatst op deze beurs. Zo liet Marvel Studios filmfootage zien van de opkomende films The Incredible Hulk (Louis Leterrier) en Iron Man (Jon Favreau). De footage van The Incredible Hulk met regisseur laten een art concept van The Hulk zien, terwijl Iron Man footage heel wat van de film laat tonen (verhaal, karakters, personages,…). Zo zien we ook het oude pak terugkomen in het filmpje.

Veel verrassing dus! Bekijk de footage hier op MoviePulp!!

Continue reading Videobeelden van The Incredible Hulk en Iron Man online


Southland Tales krijgt eindelijk release datum

Southland Tales poster

Na de culthit Donnie Darko*** werd Richard Kelly aangehaald als zowat de meest beloftevolle regisseur sinds Quentin Tarantino. Nadien werd het een jaar of 5 angstwekkend stil rond Kelly. De felop gehypete opvolger, Southland Tales, kreeg in 2006 op het filmfestival van Cannes zulk een golf van kritiek over zich heen dat de release voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Onder druk van Sony hermonteerde Kelly de film tot een 20 minuten kortere cut. Vandaag werd eindelijk een release datum vastgesteld. Vanaf 9 november kunnen we het controversiële Southland Tales zelf gaan uitchecken op het witte doek.

Continue reading Southland Tales krijgt eindelijk release datum


Iron Man Filmnieuws Update

Iron Man Logo

De laatste maand zijn er heel wat korte nieuwsberichtjes uitgegeven door filmblogs over de opkomende stripfilm Iron Man door Jon Favreau. MoviePulp hield jullie niet op de hoogte vanwege het weinige nieuwsgehalte dat de nieuwtjes apart hadden. Maar een samenvatting naar ons publiek toe heeft wel nieuwswaarde, natuurlijk! Deze post bevat veel nieuwe foto’s, filmpjes, nieuwtjes en onthulling van nieuwe castmembers!

Continue reading Iron Man Filmnieuws Update

Ray Stevenson gecast als The Punisher

Ray Stevenson

In 2004 konden we genieten van The Punisher***, een uitstekende wraakfilm gebaseerd op de gelijknamige comic. Ondanks tegenvallende box office resultaten staat er een vervolg op stapel. In de sequel neemt Ray Stevenson de rol van Frank Castle/The Punisher op zich. Wie Stevenson aan het werk zag als de stoere legionnair, Titus Pullo, in Rome*****, zal het met mij eens zijn dat dit een uitstekende keuze is. Op Jason Statham na, stralen maar weinig hedendaagse acteurs evenveel dreiging en gevaar uit. Lexi Alexander (Hooligans**) neemt plaats in de regiestoel van The Punisher 2. Ray Stevenson wordt, na Thomas Jane en Dolph Lundgren, de derde acteur die The Punisher zal vertolken. Continue reading Ray Stevenson gecast als The Punisher

Illegal Aliens trailer

Anna Nicole Smith in Illegal Aliens

Binnenkort ‘eindelijk’ te bewonderen op DVD, de laatste cinematografische uitspatting van de schielijk overleden Anna Nicole Smith, Illegal Aliens. In deze debiele SciFi-comedy gaat Anna, samen met een stel voluptueuze collega-aliens, de strijd aan tegen de kwade Rex en zijn plannen om de aarde vernietigen. Het is duidelijk dat producenten snel nog munt willen slaan uit de dood van de rondborstige oerbabe. Alhoewel onze verwachtingen diep onder het vriespunt liggen voor Illegal Aliens, zijn wij om de één of andere ‘visuele’ reden toch geintrigeerd door deze Charlie’s Angels from Outer Space. Geniet alvast van de ronduit achterlijke trailer.

Continue reading Illegal Aliens trailer


Cinema Reviews: Because I said so

Poster Because I said soBecause I said so***

Regie: Michael Lehmann (40 Days and 40 Nights***)

Met het schitterende meidenkwartet Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham en Piper Perabo.

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van andere ‘chick flicks’ zoals The Holiday*** en There is Something About Mary****.

Vergelijk prijzen van Because I said so online op Kelkoo!

Continue reading Cinema Reviews: Because I said so

YouTube kijktip: Steven Spielberg BBC documentaire

Steven SpielbergTijdens mijn recente omzwervingen op YouTube (ik kan er ook niet aan doen dat er in de zomer nog minder te zien is op tv dan gewoonlijk, red.) stootte ik op nog een geweldige filmdocumentaire. Onderwerp van dienst is één van bekendste regisseurs op deze aardkloot, Steven Spielberg. De uurlange documentaire focust op het hele oeuvre van the beard, gaande van Duel*** tot de vierde Indiana Jones. Love him, or hate him, maar een cineast die in hetzelfde jaar Jurassic Park**** en Schindler’s List*****, of recenter War Of The Worlds**** en Munich***** naar het witte doek weet te brengen, kan alvast rekenen op mijn eeuwige adoratie.

Continue reading YouTube kijktip: Steven Spielberg BBC documentaire

YouTube kijktip: Inside The Actors Studio with Al Pacino

Al Pacino als Michael Corleone in The GodfatherAl Pacino als Tony Montana in ScarfaceAl Pacino als Vincent Hannah in Heat

Al Pacino is met mijlen voorsprong mijn favoriete acteur aller tijden. Toegegeven het is al van Insomnia**** uit 2002 geleden dat hij nog eens al zijn acteerregisters opentrok. Maar dat neemt niet weg dat de New Yorker van slechts 1.68m één van de grootste acteurs ter wereld is en blijft. Dat maakt onderstaande documentaire meer dan duidelijk. Het geweldige interview vindt plaats Inside de legendarische Actors Studio, alma mater van karakteracteurs als Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Robert De Niro, James Dean, Marlon Brando, Harvey Keitel, Steve McQueen, Christopher Walken en Pacino zelf. Tijdens het bijna 2 uur durende gesprek komen we letterlijk alles te weten over Pacino’s leven en werk. Ontdek hoe de ‘big’ man zelf denkt over zijn strafste rollen in onder andere The Godfather, Serpico, Dog Day Afternoon, Scarface, Heat en The Devil’s Advocate (allemaal *****films). Ondanks de slechte sounddubbing (YouTube!!!, red.) blijft Inside The Actors Studio with Al Pacino essentiëel kijkvoer voor iedere rechtgeaarde filmliefhebber. WOOHAA!

Continue reading YouTube kijktip: Inside The Actors Studio with Al Pacino


Regisseur Gavin Hood steekt zijn klauwen in Wolverine

WolverineGavin Hood himselfComingsoon.net heeft vandaag bekend gemaakt dat de X-men spin-off Wolverine door Gavin Hood zal geregisseerd worden. De Zuid-Afrikaanse Gavin Hood is een bekende naam in Hollywood, vooral gekend door zijn verrassende film Tsotski die de publieksprijs bij de Oscars 2005 in de wacht sleepte. Het script wordt zoals reeds verteld geleverd door David Benioff (Troy***, 25th Hour****) en laat zien hoe X-men figuur Wolverine wordt hoe hij is. Acteurs zijn uiteraard Hugh Jackman en eventueel ook Brian Cox. Wolverine wordt in VS verwacht rond november 2008. Voor 20th Century Fox is Wolverine een topprioriteit, gezien het feit dat de 3 vorige films zo’n miljard dollar hebben opgeleverd! We gaan dus wat zien met andere woorden :-)

Tom Cruise in Valkyrie van Brian Singer

Tom Cruise in Valkyrie

Gisteren zijn de opnames van Valkyrie van start gegaan, een veelbelovende oorlogsthriller onder regie van Brian Singer, met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol. De steracteur vertolkt de rol van Claus Von Stauffenberg, een Duitse kolonel die in volle WOII de spil vormde van een complot om Hitler te vermoorden. Naast Cruise caste Singer een vrachtlading karakteracteurs als Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson en Terence Stamp. Ook de mooie Carice Van Houten, die vorig jaar nog schitterde in Zwartboek****, krijgt eindelijk de kans op een heuse Hollywood doorbraak. Valkyrie wekte al de nodige controverse op in Duitsland. Onze oosterburen hadden vooral kritiek op het feit dat één van hun nationale helden gestalte zal worden gegeven door een Amerikaanse acteur die behoort tot de omstreden Scientology kerk/sekte. Ik ben vooral benieuwd hoe Cruise het eraf brengt als Duitse Nazi rebel. De gelijkenis met Von Stauffenberg is alvast treffend.

Continue reading Tom Cruise in Valkyrie van Brian Singer

Bekijk de kortfilm Lifted van Pixar op MoviePulp.be

Poster Lifted van PixarDankzij onze toffe concullega’s bij FilmTotaal en een toffe blogger op DailyMotion (een innovatief Frans filmplatform a la YouTube), kunnen we een kijkje nemen naar de nieuwe kortfilm Lifted van Pixar. Deze wordt in de cinema’s voor de nieuwe film Ratatouille gespeeld en ik ben een razende fan van het kortfilmpje. Dit is een must voor ieder lid van de familie, zodus ENJOY en dank ons in de tussentijd voor de bijdrage! (-:

Continue reading Bekijk de kortfilm Lifted van Pixar op MoviePulp.be


DVD Reviews: Perfume, the Story of a Murderer

Poster van Perfume: The Story of a MurdererPerfume: The Story of a Murderer****

Regie: Tom Tykwer (The International)

Met Ben Whishaw, Dustin Hoffman, John Hurt (verteller) en Alan Rickman.

Speelduur: 147′

Ga kijken als je hield van akelige films met moordenaars in de hoofdrol zoals Secret Window****.

Vergelijk prijzen van Perfume: The Story of a Murderer online op Kelkoo!

Continue reading DVD Reviews: Perfume, the Story of a Murderer