The Bank Job trailer

Jason Staham in The Bank Job

Jason Statham is zonder twijfel één van mijn favoriete acteurs van het moment. Volgend jaar verschijnt er met The Bank Job een film in de zalen die werkelijk op zijn lijf geschreven is. Deze heist-movie mengt elementen van de cockney-gangsterfilms van Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smokin’ Barrells*****), waarmee Statham doorbrak, met de ongeneerde fun van The Italian Job****, die hem introduceerde aan het grote publiek. Voor kickass-actie moeten we wellicht wachten op Crank 2: High Voltage, of –fingers crossedTransporter 3. Anyway, The Bank Job vertelt het waargebeurde verhaal van een stel Engelse gangsters die 3 miljoen pond stalen uit een bank in London en daarmee de aandacht trokken van de maffia en hooggeplaatste politici. De regiestoel wordt bevolkt door de doorwinterde Roger Donaldson (Species***, The Recruit***). The Bank Job verschijnt in augustus in de Belgische cinema’s. Geniet nu al van de amusante trailer.

Continue reading The Bank Job trailer

The Duchess trailer met Keira Knightley

Keira Knightley poster

Een tijdje geleden las ik nog dat Keira Knightley het beu was om in de belangstelling te staan en actrice te zijn. Blijkbaar heeft dat haar toch niet tegengehouden om nog verder films te maken. Na Pirates of the Carribean 3: At World’s End*** heeft ze heel wat historische drama’s in de maak (Atonement en Silk). In 2008 zal de The Duchess of Devonshire Georgiana spelen; een stijlvolle, modebewuste vrouw van adel die verwikkeld geraakt in een ingewikkelde liefdessituatie. Andere gekende acteurs in The Duchess zijn Ralph Fiennes, Simon McBurney en Dominic Cooper. Regisseur Saul Dibb, bekend van Bullet Boy werd door Paramount Vintage en het Franse Pathé aangesteld om het historisch drama (gebaseerd op het boek Georgiana, Duchess of Devonshire van Amanda Foreman) geloofwaardig te maken. Benieuwd of het hem zal lukken. Geniet van een trailer.

Continue reading The Duchess trailer met Keira Knightley


Blogtalk #11: 2007 @ The Movies

American Gangster posterHet jaareinde komt met rasse schreden dichterbij. Naast schransen, zuipen en pakjes betekent dit natuurlijk ook lijstjestijd. 2007 was voor mij een bijzonder fijn filmjaar met zeer veel sterke films uit mijn favoriete genres, de actiethriller en de misdaadfilm. Hieronder vind je mijn persoonlijk verdict over het kijkvoer van het voorbije jaar. Voor één keer heb ik gebruikt gemaakt van halve sterren om de rating toch iets te nuanceren. Alle commentaren zijn zoals steeds welkom.

Blogtalk is een initiatief van verschillende filmblogs uit de lage landen: At The Movies, Boy Meets Girl, Popcorn Movieblog, en Tagoean. Check ze zeker ook een keer uit!

Continue reading Blogtalk #11: 2007 @ The Movies

Lost seizoen 4 trailers

Dharma Initiative logo

Op de officiële website van Lost en ABC kan je een heleboel nieuwe trailers van het 4de seizoen van Lost bekijken. Fans van het 3de seizoen (waar ik toe behoor) zullen deze zeker en vast weten te appreciëren. Het onderwerp is deze keer de manier waarop bepaalde eilandbewoners terug naar huis keren. Hamvraag is wie er juist allemaal naar huis terugkeert en wie er blijft. En wie is de nieuwe mysterieuze vijand in Lost seizoen 4? Het 4de seizoen van Lost zal in de VS van start gaan op 31 januari 2008. Wanneer dit in België zal komen, is nog niet bekend. Geniet onderaan van de promofilmpjes en wat andere footage, maar voor betere kwaliteit zal je de officiële website van Lost moeten bezoeken. Continue reading Lost seizoen 4 trailers


Eerste teaser trailer van Hellboy 2: The Golden Army online

Main cast van Hellboy 2

Op Hellboy stonden niet veel mensen te wachten en buiten een toffe TV-film was hij niet veel soeps. Toch komt er vervolg zoals jullie al wel op MoviePulp hebben opgemerkt. Onlangs werden er mooie posters vrijgegeven en nu is de eerste teasertrailer van de partij. Opvallend is de villian van Hellboy 2 gespeeld door Luke Goss die eindelijk wordt vrijgegeven in de trailer. Verder zie je de oude bekenden van the Bureau for Paranormal Research and Defense (B.P.R.D.) plus een nieuw personage Johann Kraus, een geest met paranormale gaven die in een speciaal pak ‘in leven’ wordt gehouden. G-E-N-I-E-T van deze smaakvolle trailer.

Continue reading Eerste teaser trailer van Hellboy 2: The Golden Army online

Hancock teaser trailer

Will Smith als Hancock

Will Smith zal na I Am Legend vrij snel terug op het witte doek te zien zijn (meer bepaald zomer van 2008). In een film van regisseur Peter Berg (Collateral**** als acteur, The Kingdom als regisseur) speelt hij Hancock, een superheld die een beetje te roekeloos is. De teasertrailer werd gisteren vrijgegeven door Columbia/Sony Pictures en ik moet zeggen dat hij echt de moeite is. Will Smith met superpowers, het heeft wel iets nieuw! Verder is ook Charlize Theron van de partij, waarmee Smith misschien een koppel speelt in de film? Verrassend en innovatief allemaal… E-N-J-O-Y!!

Continue reading Hancock teaser trailer


10.000 BC: nieuwe trailer en poster

Nieuwe 10.000 BC poster

Warner Bros en Legendary Pictures hebben het druk deze week. Na heel veel nieuwigheden rond The Dark Knight hebben ze ook een nieuwe trailer van Roland Emmerich‘s 10.000 BC vrijgegeven. Samen met de poster bedrukken nogmaals het grote spectakel dat met deze film gepaard gaat. Maar na grote kaskraker zoals Godzilla*** en Independence Day**** mag dit de echte filmkenner zeker niet verbazen. Geniet weer van een geslaagde CGI trailer. Ik hoop dat 10.000 BC van harte Mel Gibson’s Apocalypto een poepie laat ruiken!

Continue reading 10.000 BC: nieuwe trailer en poster

Een tv serie op DVD: Hét ideale kerstcadeau?

The Sopranos season 6 part 2 dvdSeinfeld dvd collectionThe Wire season 3 dvdRome dvdEntourage season 3 part II dvd

Kerst en eindejaar staan weer voor de deur en dat betekent, naast overmatig schransen en zuipen, ook ‘pakjestijd’. Om jullie te loodsen door het gigantische aanbod topreeksen op DVD, stelde ik een kleine selectie samen van fijn televisioneel kijkvoer waarmee je, naast jezelf, ook ongetwijfeld iemand anders een groot plezier mee kan doen. Kom alleen niet klagen als je de komende wintermaanden niet meer van je flatscreen weg te slaan bent en niet meer aan naar de bioscoop gaan toekomt :-)!

Continue reading Een tv serie op DVD: Hét ideale kerstcadeau?


John Singleton regisseert remake van The A-Team

The A TeamJohn Singleton

De geruchten doen al sinds mensenheugnis de ronde, maar nu lijkt het er toch van te komen: De legendarische ’80s serie, The A Team, krijgt een remake op het witte doek. Er werd zelfs al een regisseur aangesteld, John Singleton, bekend van de urban klassieker Boyz ‘N The Hood*****. Over de cast is nog niets bekend. Met een voldoende groot budget gokt MoviePulp alvast op George Clooney als Hannibal, Brad Pitt als Face, Jim Carrey als Murdock en Singleton-oudgediende, Ice Cube, als B.A.. Maar ja, dit zal wel ijdele hoop zijn. De A Team-remake komt wellicht pas in 2009 in de zalen. Geniet nog een keer van de klassieke intro van de tv serie:

Continue reading John Singleton regisseert remake van The A-Team