Cloverfield breekt box office records van januari

Nog een toffe Cloverfield poster

De nieuwe monstermovie Cloverfield van de hand van Matt Reeves, met inspiratie van JJ Abrams, breekt momenteel potten in de VS. De film heeft alle records van januari verbroken en is nu al één van de succesvolste films ooit die tijdens de eerste maand van het jaar werden gelanceerd. De hele internetrage rond deze mysterieuze film heeft dus zeker zijn vruchten afgeworpen. Paramount heeft al gesprekken gehad met regisseur Matt Reeves om een vervolg aan de film te breien (typisch Hollywood) en hij zou ook meer opportuniteiten krijgen. Eén van de volgende films dat hij zal draaien, is The Invisible Woman. Eind deze week zal Cloverfield in België in première gaan. Ik ben benieuwd of er hier ook mensen zullen kotsen omwille van de handheld camera stijl. Allen daarheen! Bekijk de trailer hier!Maakt Roberto Rodriguez dan toch langspeelversie van Machete?

Danny Trejo op de Machete poster van Roberto Rodriguez

De laatste tijd circuleren er op allerhande filmblogs steeds meer geruchten dat Roberto Rodriguez daadwerkelijk van plan zou zijn om geweldige fake Grindhouse-trailer, Machete, uit te werken tot een full blown exploitation flick. In Machete vertolkt Danny Trejo een hitman die wordt ingehuurd om een senator van het leven te beroven. Tijdens zijn opdracht komt hij er achter dat ook hij een doelwit is geworden. Machete start een bloederige vendetta tegen zijn voormalige broodheren. Een concrete productiestart is nog bekend maar het ziet er alvast naar uit dat de desastreuze box office cijfers van Grindhouse**** de voorliefde van Rodriguez en Tarantino (zie zijn mogelijke remake van Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill!) voor hun favoriete genre allerminst bekoeld hebben. Goed voor beide pulp-grootmeesters, maar ik zou toch graag zien dat ze eindelijk eens werk gaan maken van respectievelijk Sin City 2 en Inglorious Bastards. It’s about fucking time! Geniet in ieder geval nog een keer van die sublieme trailer voor Machete.

Lees verder Maakt Roberto Rodriguez dan toch langspeelversie van Machete?Gespot op BBC: Damages

Glenn Close op Damages season 1 dvd coverNaast film zijn wij bij MoviePulp ook gepassioneerd door de (betere) fictie van het kleine scherm. Ik stel jullie dan ook met plezier aan Damages****, een knappe advocatenserie die me sinds enkele weken aan de buis gekluisterd houdt. Damages vertelt het verhaal van de geharde advocate, Patty Hewes, in haar legale strijd tegen de fraudulente miljardair Arthur Frobischer. Wat Damages onderscheidt van andere reeksen uit het populaire genre (zoals Boston Legal*** of Shark***) is de focus op één belangrijke zaak in plaats de gebruikelijke one case per episode-rule. Daarnaast kan je in Damages ook genieten van intelligent geschreven plots, een ingenieuze verhaalstructuur en goed volk voor én achter de camera. Zo bestaat de cast naast, een alweer sterke, Glenn Close (ze won dit jaar een Golden Globe voor haar rol, red.) verder uit een mix van oude bekenden (Ted Danson) en nieuwe talenten (Rose Byrne) die allemaal op de toppen van hun tenen staan te acteren. De makers verdienden hun sporen met geweldige tv als The Sopranos***** en NYPD Blue****. Damages bewijst eigenhandig dat er zelfs tussen het abobinabele, huidige tv aanbod af en toe een pareltje valt te rapen. In de States, waar de reeks wordt uitgezonden op FX (het iets stoutere broertje van FOX, zie ook The Shield***** en Rescue Me****), zitten ze onderhand al aan het derde seizoen. Bij ons valt Damages vooralsnog enkel te bekijken op BBC 1 (elke maandag omstreeks 23u30) en ik raad iedereen ten zeerste aan dit ook te doen. Ondertussen zijn er reeds 3 afleveringen gepasseerd maar wie nu inpikt, kan misschien nog mee met deze uitstekende advocatenthriller. Bekijk alvast de trailer voor seizoen 1.

Lees verder Gespot op BBC: Damages

Nieuwe James Bond heet Quantum of Solace

Fake Poster van James Bond 22 Quantum of Solace

Sony Pictures heeft de nieuwe titel van de 22ste Bond-film vrijgegeven: Quantum of Solace. De coole titel is afkomstig van één van Ian Flemming’s short stories uit de jaren ’60. Het verhaal zal voortbouwen op Casino Royale, waarin Bond op zoek gaat naar Dominic Greene (Mathieu Amalric) die zijn geliefde Vesper heeft afgeperst om tot hem te geraken. Het personage van Olga Kurylenko, Camille, wordt een harde en nieuwe Bondgirl die ook op eigen missies zal gaan i.p.v. naast de zijde van Bond te komen. De andere Bondgirl Gemma Arterton speelt een MI6-agente en heeft haar eerste liefdesscène met Daniel Craig achter de rug. De filmlocaties zijn ook al bekend: Oostenrijk (Bregenz), Italië (Sienna) en Zuid-Afrika. Allemaal mooie nieuws!


Rest in Peace Heath Ledger!

Foto van de overleden Heath Ledger

Shocking news in Hollywoodland: de acteur die The Joker zal spelen in de opkomende Batman-film The Dark Knight is no more. De 28-jarige Heath Ledger werd dinsdag naakt en dood aangetroffen op zijn appartement in Manhattan. De Australiër stierf aan een overdosis drugs en men vermoedt dat hij zelfmoord pleegde. De productie van The Dark Knight zal voorlopig geen invloed hebben op het indicint, maar de filmstudio samen met verwanten en vrienden zijn diep getroffen door de gebeurtenis: Lees verder Rest in Peace Heath Ledger!Oscars 2008: De nominaties

Oscars 2008 poster

Vandaag werden de nominaties voor de 80ste editie van de Academy Awards bekend gemaakt. Bij de genomineerden maken No Country For Old Men en Michael Clayton het meeste kans om op 24 februari met één van de felbegeerde gouden beeldjes aan de haal te gaan. Grote afwezige is American Gangster die enkel genomineerd werd in de categorie ‘best supporting actrice’, bijzonder vreemd gezien de glansprestaties van hoofdacteurs Denzel Washington en Russel Crowe in dit misdaadmeesterwerk van Ridley Scott. Maar anyway, de voters hebben beslist en daar kan ik jammer genoeg niets aan veranderen. Hieronder vind je een volledig overzicht van de Oscarnominaties voor 2008. Bij vele categorieën heb ik -bij wijze van !!!- aangegeven wie volgens mij de meest verdiende winnaar is. Benieuwd of mijn voorspellingen zullen uitkomen eind februari?

Lees verder Oscars 2008: De nominaties


Oliver Stone maakt biopic over George W. Bush met Josh Brolin

Oliver StoneJosh Brolin & George W. Bush

Vandaag raakte bekend dat Oliver Stone binnenkort een biografische film gaat draaien over de huidige Amerikaanse president, George W. Bush. Josh Brolin (bekend van American Gangster*****) zou reeds gecast zijn als Dubya. Stone stelt dat hij geen flagrante aanval op de controversiële president wenst te maken. De cineast hoopt op een evenwichtige kijk op het leven van Bush Jr., gaande van de cocaïne- en alcoholverslaving tijdens zijn jeugd, over zijn bekering tot Born Again Christian, tot zijn rise naar de machtigste man ter wereld. Ik hoop alvast dat Stone zijn ballen terugvindt deze keer en eindelijk het niveau van Platoon***** en JFK***** nog een keer weet te evenaren. ‘Bush‘ verschijnt wellicht al begin 2009 (net na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, red.) in de zalen. Ik kijk er alvast naar uit!The Wire seizoen 4 DVD review

the wire season 4 dvdThe Wire*****

Producent: David Simon (The Corner*****)

Met: Jermaine Crawford, Maestro Harrell, Julito McCullum, Tristan Wilds, Jamie Hector, Michael K. Williams, Method Man, Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn, Andre Royo, Wendell Pierce, Aiden Gillen en nog veel meer klasbakken.

Speelduur: 13 episodes van minimaal 60′

Dit is de veruit het beste wat de (Amerikaanse) televisie te bieden heeft sinds The Sopranos***** en dus verplichte kost in ieders DVD collectie.

Vergelijk prijzen van The Wire Seizoen 4 online op Kelkoo!

Lees verder The Wire seizoen 4 DVD review

Defiance trailer

Daniel Craig in Defiance van Edward Zwick

2008 wordt blijkbaar het jaar waarin WO-thrillers een spectaculaire comeback maken op het witte doek. Valkyrie blijft de absolute must-see maar met Defiance bereikt ons een tweede intrigerende toevoeging aan het genre. Edward Zwick (Blood Diamond****) neemt plaats in de regiestoel van dit epische oorlogsverhaal. Daniel Craig, Liev Schreiber en Jamie Bell vertolken drie Joodse broers het Nazi-regime ontvluchten en een trainingskamp oprichten in de Russische wouden. Defiance is waarschijnlijk al eind dit jaar te zien in de bioscopen van lage landen. Enjoy the trailer!

Lees verder Defiance trailerQuentin Tarantino remaked Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill!?

Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill! poster

Het vakblad Variety verspreidde deze week een gerucht dat ons filmhart tot in de bloedvaten doet tintelen. De grote Quentin Tarantino zou binnenkort een remake draaien van de legendarische B-film, Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill!. Nu kan men met de zogenaamde filmplannen van Tarantino die de laatste jaren de ronde deden stilaan een imposant boek vullen, maar gezien het onderwerp lijkt dit ons gevonden vreten voor QT. Het origineel draaide immers rond drie voluptueuze gogo-danseren die hun striptease-carrière achter zich laten en vertrekken op een sexy killing spree in de Californische woestijn. De Latina seksbommen Eva Mendes en Kim Kardashian en de ‘gevallen’ popprinses, Britney Spears, zouden op Tarantino’s wishlist staan voor de hoofdrollen. Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill! werd destijds geregisseerd door de Russ Meyer (vooral berucht om zijn steevast van overmaatse mammaliën voorziene actrices) en geproduceerd door exploitation-maestro, Roger Corman, onder wiens auspiciën destijds de carrières van ondermeer Francis Ford Coppola en Martin Scorsese van start gingen. Bekijk alvast de heerlijke vintage trailer van het origineel en hoop samen met ons dat dit gerucht voor één keer waar blijkt te zijn.

Lees verder Quentin Tarantino remaked Faster, Pussycat! Kill! Kill! Kill!?