De grote zomer blockbuster preview van 2008

Steven Spielberg op de set van JawsDe zomer was ooit een seizoen waarin werden de films werden gereleased die al op voorhand kansloos waren aan de kassa’s. Dat veranderde allemaal in 1975 toen Jaws*****, onder de bezielende leiding van een piepjonge Steven Spielberg, alle bioscooprecords aan flarden beet. De moderne blockbuster was geboren. Tegenwoordig is de zomer hét seizoen bij uitstek waarin Hollywood zijn grootste producties met behulp van gigantische marketingbudgetten loslaat op het argeloze multiplexpubliek. Die zomer mag je trouwens ruim interpreteren. Omwille van het immer groeiende aantal potentiële kaskrakers, is het blockbusterseizoen dezer dagen uitgebreid tot een klein half jaar (april – september). Hieronder krijg je onze selectie van de 10 meest veelbelovende blockbusters, steeds vergezeld van de regisseur, de cast, de releasedatum (o.v.) en de trailer.

Lees verder De grote zomer blockbuster preview van 2008


Bekijk Fitna, de controversiële anti Islam film van Geert Wilders, hier online

Fitna van Geert WildersDe anti Islam film, Fitna, van de Nederlandse politicus Geert Wilders, was de afgelopen dagen hét onderwerp bij uitstek in de kranten en praatprogramma’s van de lage landen. Al blijven heftige reacties vanuit de moslim-hoek voorlopig (gelukkig) uit. Over de politieke kant van de zaak wil ik mij hier niet echt uitlaten. Dat is niet het doel van MoviePulp. De vrijheid van meningsuiting blijft voor mij echter heilig én absoluut. Zolang er geen geweld aan te pas komt, kan en mag voor mij alles, zowel betogingen tegen spotprenten van de profeet Mohammed als een onverbloemde aanklacht tegen de islamisering van Europa. Fitna zelf, blijkt echter weinig nieuws of origineels te bieden. Wilders monteerde simpelweg een aantal bekende nieuwsbeelden met passages uit de Koran tot een manipulatief filmpje dat volgens mij weinig meer zal teweegbrengen dan de bestaande spanningen tussen de bevolkingsgroepen verder verhevigen. Maar wie mee wil zijn met de ‘hype’, raad ik ten zeerste aan Fitna (amper 15 min.) hieronder te bekijken. Verwacht er alleen niet te veel van.

Lees verder Bekijk Fitna, de controversiële anti Islam film van Geert Wilders, hier onlineX-Files 2 poster en bootleg teaser trailer

Eerste poster van X-files 2 film

Bestel posters online op Posters.nl

Zoals jullie ondertussen wel weten, is er een vervolg op de film van X-files gepland. Dezelfde gekende crew & cast met regisseur Chris Carter en acteurs David Duchovny en Gillian Anderson zijn weer van de partij. De populaire mysterieuze topserie van de jaren ’90 heeft zijn eerste spannende teasertrailer vrijgegeven. Spijtig genoeg wordt er nog niet veel verhuld van het verhaal in de trailer. Regisseur Chris Carter houdt de lippen stijf op elkaar, maar de bootleg trailer brengt je al best in de ‘alien’-mood.

Lees verder X-Files 2 poster en bootleg teaser trailer


James Gandolfini speelt mee in The Taking Of Pelham One Two Three remake van Tony Scott

James Gandolfini in The Taking Of Pelham One Two Three van Tony Scott

We berichtten al eerder dat topregisseur Tony Scott zich gaat wagen aan een remake van The Taking Of Pelham One Two Three****. Ondertussen is er meer bekend over de herbewerking van de ’70s heist classic. John Travolta en Denzel Washington stappen in de respectieve voetsporen van Robert Shaw en Walter Matthau, als de leider van een groep terroristen die een metrostel kapen en de moegetergde flik die op hen jaagt. James ‘Tony Soprano’ Gandolfini neemt de plaats in van Lee Wallace als de New Yorkse burgermeester. Ik ben echt benieuwd of Tony Scott de ’70s vibe van het origineel gaat weten te combineren met de sfeer van het post 9/11 New York. We weten het in september 2009 wanneer The Taking Of Pelham 123 in de zalen komt. Geniet alvast van de vintage trailer van de originele Pelham. Filmquiz trivia: Quentin Tarantino gebruikte de kleurrijke namen van de gijzelaars (Mr. Brown, Mr. Orange, …) als inspiratie voor de personages uit zijn sublieme debuutfilm, Reservoir Dogs*****.

Lees verder James Gandolfini speelt mee in The Taking Of Pelham One Two Three remake van Tony Scott


Deception trailer

Ewan McGregor en Michelle Williams in Deception

20th Century Fox heeft een nieuwe trailer gepubliceerd van Deception met Ewan McGregor, Hugh Jackman, Michelle Williams en Maggie Q in de hoofdrol. Een doordeweekse accountant komt in contact met een advocaat die hem de weg wijst naar een mysterieuze seksclub The List. Al vlug blijkt de boekhouder in een serieus complot betrokken te worden. Aardig verhaal! Regie gebeurt door de onbekende Marcel Langenegger. Deception mag je op 7 mei in de Belgische bioscopen verwachten. Laat je verrassen door deze toffe trailer! Lees verder Deception trailer


Let’s Kill Bobby Z DVD review

Let’s Kill Bobby Z DVD coverLet’s Kill Bobby Z***

Regie: John Herzfeld

Met: Paul Walker, Laurence Fishburne, Olivia Wilde, Jason Flemyng, Joaquim De Almeida

Speelduur: 100 min.

Amusante actie-thriller met Paul Walker, die sinds Running Scared in onze ogen weinig kan misdoen. Het schijfje van DFW is prima, met goede technische specificaties.

Vergelijk prijzen van Let’s Kill Bobby Z online op Kelkoo!

Lees verder Let’s Kill Bobby Z DVD review


Nieuwe Street Fighter verfilming in productie

Street Fighter

Wie, net als ondergetekende, in zijn kinderjaren menige vingertop heeft versleten door veelvuldig aan ‘button-smashing‘ te doen tijdens het spelen van Street fighter, zal opgetogen zijn met het nieuws dat ze in Hollywood bezig zijn met een nieuwe filmadaptatie van het legendarische vechtspel. Street Fighter** werd in de jaren ’90 al een keer naar het witte doek gebracht met een, zijn zachtst gezegd, matig Jean-Claude Van Damme-vehikel tot gevolg. Van The Mucles From Brussels, nu al jaren serieus op zijn retour, is geen sprake meer. Wie wel gestalte gaat geven aan de klassieke game-personages in Street Fighter: Legend Of Chun-Li, lees je hieronder. Actiefilm-veteraan, Andrew Bartkowiak (Romeo Must Die***), neemt plaats in de regiestoel.

Lees verder Nieuwe Street Fighter verfilming in productie


Foto’s van Ray Park als Snake Eyes in GI Joe

GI Joe

Menig jongensdroom ging vorig jaar in vervulling toen werd vrijgegeven dat er een nieuwe verfilming kwam van G.I. Joe. Regisseur van dienst om de actiefiguren van Hasbro op het witte doek te brengen, is Stephen Sommers, gekend van zijn bijdrage in de Mummy films en Van Helsing. Ondertussen is het filmen begonnen met impressionante castleden zoals Sienna Miller (Layer Cake****), Dennis Quaid (Vantage Point****), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost*****), Rachel Nichols (Alias*****), Joseph Gordon-Levitt (3rd Rock from the Sun) en tot slot Ray Park (Star Wars 1*****, X-men***). Van diens personage zijn er nu enkele foto’s vrijgegeven die er best wel aardig uitzien. Lees verder Foto’s van Ray Park als Snake Eyes in GI Joe


Tropic Thunder trailer

Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr. in Tropic Thunder

Geniet van de hilarische trailer voor Tropic Thunder. In deze oorlogsparodie op vintage Vietnamfilms als Platoon***** en Apocalypse Now***** komt een troep verwende Hollywoodacteurs tijdens een shoot voor een oorlogsfilm terecht in een echte burgeroorlog. Ben Stiller neemt plaats in de regiestoel en vertolkt ook zelf de hoofdrol. De rest van de cast bestaat uit goed volk als Jack Black, Robert Downey Jr. en Steven Coogan. Tropic Thunder komt op 17 september in de Vlaamse zalen.

Lees verder Tropic Thunder trailer