Gomorra US trailer

Eén van de weinige films, waarvan ik dit jaar oprecht spijt hebt dat ik em miste in de bioscoop, is de keiharde, Italiaanse gangstersaga, Gomorra, gebaseerd op de bestseller van Robert Gamiano over de Napolitaanse maffia. Gomorra wordt alom geprezen als de beste misdaadfilm sinds het onvolprezen Cidade de Deus, en is een serieuze kanshebber voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Hopelijk ligt de DVD/Blu-ray zeer snel in de rekken?


De grote MoviePulp 2009 film preview

valkyrie posterthe spirit posterWolverine posterTerminator Salvation posterAvatar poster

2008 is op sterven na dood, tijd om vooruit te kijken naar wat 2009 ons brengt op cinematografisch gebied. Onderstaand vind je een exhaustief overzicht van de belangrijkste releases van volgend jaar opgedeeld per maand. Elke film wordt begeleid door een korte beschrijving, de trailer, een poster en/of setfoto (naargelang wat al voorhanden is). Alle release data zijn zoals steeds onder voorbehoud. Vergeet ook niet dat je nog steeds kan stemmen op de film naar waar jij het meest naar uitkijkt in 2009.

Lees verder De grote MoviePulp 2009 film preview

Het grote MoviePulp filmjaar overzicht 2008

the dark knight poster

Nu 2008 bijna ten grave wordt gedragen is het weer tijd voor een goede traditie: een jaaroverzicht met bijhorende top en flop lijstjes. Deze keer werkten alle MP-editors mee. Wie zo meteen verder leest zal dan ook te weten komen welke releases afgelopen jaar onze filmharten sneller deden slaan en welke films ons deden grijpen naar het dichtstbijzijnde kotszakje. Persoonlijk ik het een vrij matig film jaar met vooral een zeer zwak zomerblockbuster seizoen. Maar dat neemt niet weg dat één van de weinige lichtpuntjes in de grijze zomer van 2008, The Dark Knight, unaniem werd verkozen tot film van het jaar door MoviePulp. Lees snel verder als je de volledige selectie van Dax, Steve en ondergetekende wil te weten komen. Suggesties, commentaar en vooral jullie eigen lijstjes, zijn zoals steeds meer dan welkom. Fijne feestdagen en veel filmplezier in 2009 vanwege het hele MP-team.

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaar overzicht 2008

The Code poster en trailer

Binnenkort mogen we een nieuwe dievenfilm verwachten à la Entrapment met ditmaal Morgan Freeman, Antonio Banderas en Radha Mitchell in de hoofdrol. Film kreeg de titel The Code/Thick as Thieves en op eerste zicht zag het er naaruit dat het een soort vervolg zou worden op Assassins. Maar de film gaat over een oude juwelendief die een jonge dief weet te strikken om Fabergé-eieren te stelen en de slag van zijn leven te slaan. Regie gebeurt door Mimi Leder (Deep Impact) en onderaan krijg je de trailer te zien.
Lees verder The Code poster en trailer


Martin Scorsese’s Shutter Island: Nu al de film van 2009?

Martin Scorsese en Leonarde DiCaprio werken opnieuw samen in Shutter Island

Er zijn weinig zaken in deze wereld die ons filmhart sneller doen slaan dan een nieuwe film van grootmeester, Martin Scorsese, zeker als die film zich dan nog eens in het misdaadgenre bevindt. Volgend jaar op 10 oktober komt Marty’s nieuwste, Shutter Island (die overigens al maanden ingeblikt is), EINDELIJK de in de zalen. Shutter Island is gebaseerd op het boek van de bekende misdaadauteur, Dennis Lehane (zie ook Gone Baby Gone*****), en handelt over twee rechercheurs die op een afgelegen eiland, waarop een psychiatrisch hospitaal huist, op zoek gaan naar een ontsnapte seriemoordenares. Als we er nog eens bij vertellen dat Shutter Island zich afspeelt in 1954 (pal in Scorsese’s meest geliefkoosde era) en dat de cast naast poulain, Leonardo DiCaprio, ook bestaat uit Mark Ruffalo, Ben Kingly, Emily Mortimer en Max von Sydow, moge het duidelijk zijn dat deze must-see één van dé films van 2009 wordt. We willen overigens niemand beïnvloeden maar sinds vandaag kan je op MoviePulp (rechts bovenaan elke pagina) ook stemmen op de film waar jij het meest naar uitkijkt volgend jaar.

Lees verder Martin Scorsese’s Shutter Island: Nu al de film van 2009?


State of Play trailer

State of Play (een adaptatie van de gelijknamige, uitstekende BBC reeks) belooft nu al één van de betere films van 2009 te worden. Daar zorgt het verzamelde talent voor (o.a. Russell Crowe, Ben Affleck, Jason Bateman en Helen Mirren), én achter de camera (o.a. regisseur Kevin ‘The Last King of Scotland’ MacDonald en scriptschrijver: Tony ‘Michael Clayton’ Gilroy) wel voor. State of Play komt op 29 april 2009 in de zalen, in volle concurrentie met X-Men Origins: Wolverine. Dat wordt een druk weekendje in de bioscoop.