Redden Robert Rodriguez en Ridley Scott de Predator & Alien franchises met reboots?

avprpostertopthumbnail

Opwindend nieuws in film(monster) land deze week: Robert Rodriguez bevestigde dat hij werkt aan een Predator-reboot, getiteld Predators. De pitch klinkt even simpel als veelbelovend: “In Predators a team of commandos face down a mysterious race of vicious monsters.” Ik hoop van harte dat Predators minder lang op zich zal laten wachten dan Sin City 2. Ook Ridley Scott liet van zich horen. Na de twee desastreuze AVP-films gaat de oude meester zich binnenkort opnieuw moeien met een mogelijke reboot van de Alien-franchise. Sigourney Weaver of Arnold Scharzenegger (de protagonisten in de originele Alien- en Predatorfilms) geven voorlopig geen kik. Wat er ook van zij: Als doorwinterde fan van Alien****, Aliens*****, Predator**** en Predator 2***, kijk ik enorm uit naar een nieuwe opportuniteit om de legendarische SciFi-monsters eindelijk een keer op het witte doek te zien in een film die naam waardig.

Continue reading Redden Robert Rodriguez en Ridley Scott de Predator & Alien franchises met reboots?

Haunted Village & Dororo DVD reviews + wedstrijd!!!

haunted-village-coverdororo-coverHaunted Village*** / Dororo****

Regie: Sang-hoon Ahn / Akihiko Shiota

Met: Yun-ah Song, Jong-su Lee, Dong Wook-lee, Won-Jung Jeong / Satoshi Tsumabuki, Kou Shibasaki, Yoshio Harada, Kiichi Nakai, Mieko Harada

Speelduur: 93′ / 130′

Horror en fantasy krijgen eindelijk ook een plaatsje binnen de steeds maar groeiende lijst van Amazia-titels!

Continue reading Haunted Village & Dororo DVD reviews + wedstrijd!!!

Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren in Universal Soldier 3

universalsoldier

De actiehelden van weleer zijn al een tijdje opnieuw ‘in’, zoveel is duidelijk met alle heisa rond The Expendables. Maar nu lijkt het erop dat ook ’90s iconen van het genre, Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren, zich aan een comeback op het witte doek wagen. In Universal Soldiers: The Next Generation, laten ze de stram geworden spieren opnieuw rollen als geavanceerde cyber-soldaten. Zowel Lundgren als Van Damme vertoefden de voorbije 15 jaar vooral in goedkope straight-to-dvd producties, maar beiden maakten de voorbije jaren al een voorzichtige poging tot terugkeer naar vergane glorie. Lundgren creëerde voor zichzelf een niche als regisseur met best geslaagde, keiharde B-films als The Mechanik die zich veelal afspelen in Oost-Europa. Van Damme daarentegen koos met JCVD voor een introverte ‘Belgische’ satire op zijn eigen ‘from zero to hero and back‘ carrière. John Hyams neemt plaats in de regiestoel van Universal Soldier 3. Op zich een nobele onbekende, ware het niet dat hij de zoon is van Peter Hyams, actie regisseur pur sang, die Van Damme destijds naar de A-list katapulteerde met films als Timecop en Sudden Death. Universal Soldiers: The Next Generation zou nog dit jaar in de zalen moeten verschijnen.

Continue reading Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren in Universal Soldier 3


Jason Statham in remake van The Mechanic

jason-statham-mechanic-poster-img

Jason Statham is goed op weg om de grootste actiester van het decennium te worden. Dat hij een badass van formaat is, bewees hij reeds door te schitteren in de Transporter-franchise en in de geschifte Crank-films. Ook wordt hij volgend jaar één van Stallone’s Expendables. De laatste dagen gonst het web van de geruchten dat ‘The Stath‘ een hoofdrol krijgt in een mogelijke remake van The Mechanic, een cultklassieker met Charles Bronson die al meerdere malen de hemel is in geprezen door Quentin Tarantino. De regie van de veelbelovende remake zou in de capabele handen liggen van Simon ‘Con Air’ West. Verwachte release date: 2010. Ik kijk er al naar uit.

Continue reading Jason Statham in remake van The Mechanic