Het tweede grote Moviepulp interview met Uwe Boll

Steve De Roover & Uwe BollHet tweede grote Moviepulp interview met Uwe Boll:

Op de 27ste editie van het Brussels International Festival of the Fantastic Film kwam de beruchte Duitse filmmaker zijn nieuwste film Stoic voorstellen. Deze erg grimmige, overigens op waargebeurde feiten gebaseerde prent liet het geharde BIFFF-publiek niet koud en verrassend veel toeschouwers vonden de film blijkbaar té hard en verlieten de zaal geschokt. Naar aanleiding van deze verrassende Uwe Boll-film had ik een tijdje geleden opnieuw interview met de nog steeds erg controversiële regisseur.

Continue reading Het tweede grote Moviepulp interview met Uwe Boll


Interview Edward Furlong (uit o.a. Terminator 2: Judgment Day)

edward-furlong-steve-de-rooverInterview Edward Furlong (uit o.a. Terminator 2: Judgment Day, American History X)

Naar aanleiding van zijn nieuwste film Stoic – die een tijdje geleden zijn Europese première kende op het 27ste Brusselse International Festival of the Fantastic Film – kreeg ik de kans om Edward Furlong, niemand minder dan de originele “John Connor” uit de blockbuster Terminator 2: Judgment Day, aan de tand te voelen over zijn nieuwe film, zijn turbulente carrière en de toekomst.

Continue reading Interview Edward Furlong (uit o.a. Terminator 2: Judgment Day)


Eerste concept art voor James Cameron’s 3D spektakel Avatar

Avatar komt pas tegen kerst in onze zalen, en op de eerste echte beelden blijft het wachten, maar het staat nu al vast dit één van dé films van 2009 wordt. Sommige vakbladen maken zelfs melding van een cinematografische revolutie vergelijkbaar met de opkomst van het geluid in de film. Benieuwd of James Cameron de torenhoge verwachtingen zal weten in te lossen. Het prijskaartje zal er alvast naar zijn. Avatar wordt nu al de duurste film aller tijden genoemd. Vanaf 16 december in een 3D zaal near you.

avatar-art

Continue reading Eerste concept art voor James Cameron’s 3D spektakel Avatar
Nieuwe rubriek: Must-see televisioneel kijkvoer van de week

lcdtv

Eind deze week gaan de meest TV zenders in zomerreces tot september. Traditioneel de periode waarin onze kabel voorral grossiert in herhalingen van herhalingen (de kampioenen, iemand). Laat dit nu echter ook de periode zijn waarin het zendschema ook tot de nok wordt opgevuld met grote bioscoopfilms en straffe buitenlandse fictie (die met dank aan full HD schermen en digitale TV decoders trouwens ook in steeds betere kwaliteit te bekijken zijn). Daarom gaan wij vanaf deze week van start met een nieuwe rubriek die het kaf van het televisionele koren zal scheiden. Om dit overzicht enigszins te beperken, selecteren wij enkel uit het aanbod van de Vlaamse, Nederlandse en Britse zenders die zonder extra abonnementsgeld te bekijken zijn door het gros van de Vlamingen. Zo kunnen jullie volgende week onder andere kijken naar:

Continue reading Nieuwe rubriek: Must-see televisioneel kijkvoer van de week