Moviepulp’s 2de grote eindejaarswedstrijd!!!

vuurwerkHet is weer van dat! 2009 loopt op zijn laatste benen jaar en een beetje tegen de verwachtingen in was ook dit jaar weer een geweldig rijk filmjaar. Om dit te vieren organiseert Moviepulp opnieuw een grote eindejaarswedstrijd, met enkele geweldig fijne prijzen voor de filmliefhebbers!!!!

Veel succes toegewenst en de allerbeste wensen van het hele Moviepulp-team voor het 2010!

Continue reading Moviepulp’s 2de grote eindejaarswedstrijd!!!Interview Hilde De Baerdemaeker (Dossier K)

hilde-de-baerdemaekerDossier K , u weet wel de fel geanticipeerde opvolger van Erik Van Looy’s gevierde kaskraker De Zaak Alzheimer (2003), gooit ondertussen hoge ogen aan de Vlaamse bioscoopkassa’s. Ook de critici zijn het er roerend over eens dat Jan Verheyen een spannende en actierijke policier heeft afgeleverd, die niet moet onderdoen voor de Amerikaanse politiefilms. Maar hoe was het nu om samen te werken met de immer aanwezige bebrilde cineast? Dit en enkele andere boeiende vragen stelde we snel tussen twee opnames door op de filmset aan actrice Hilde De Baerdemaeker, die voor de tweede maal in de huid kroop van Linda de Leenheer.

Continue reading Interview Hilde De Baerdemaeker (Dossier K)


Het grote MoviePulp filmjaar overzicht 2009

inglourious_basterds-posterAvatar-posterstate_of_play_movie_poster

Het jaareinde nadert met rasse schreden, en dat betekent maar één ding: lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Zoals uit bovenstaande posters al blijkt was er bij de MoviePulp redactie verre van eensgezindheid over de strafste film van het jaar. In schril contrast tegenover vorig jaar toen de The Dark Knight unaniem werd verkozen, ziet de samengestelde top 5 er als volgt uit: Avatar (komt 3 keer voor in de respectieve lijstjes, zij het op zéér wisselende posities), en (allen komen 2 keer voor): District 9, Dossier K, Star Trek en Watchmen. Lees snel verder voor ons finaal verdict over het voorbije filmjaar en alvast veel cinematografisch plezier toegewenst voor het veelbelovende 2010.

Continue reading Het grote MoviePulp filmjaar overzicht 2009