The Conspirator trailer

Dat er rond de moord of Kennedy, de wildste complottheorieën de ronde doen, weten we allemaal sinds het magistrale JFK van Oliver Stone. Zéér benieuwd of Robert Redford even straffe cinema zal weten te puren uit The Conspirator, een historische rechtbankthriller over de nasleep op een andere geslaagde moord van een even illustere Amerikaanse president, Abraham Lincoln? Aan de casting zal het wellicht niet liggen: James McAvoy, Alexis Bledel, Evan Rachel Wood, Robin Wright, Kevin Kline, Tom Wilkinson en Danny Huston tekenen present.

Continue reading The Conspirator trailer


Con Air 2 in de maak?

Simon West laat weten dat hij het ziet zitten om een sequel te maken op zijn klassiek geworden jaren ’90 actieknaller, Con Air. De regisseur, wiens carrière tot voor kort in het slop zat, doet deze uitspraak naar aanleiding van de goede buzz rond The Mechanic met Jason Statham, die één dezer dagen in de Amerikaanse bioscopen zal verschijnen. Alles hangt af of Nicolas Cage opnieuw in de huid wenst te kruipen van Cameron, liet West weten op Crave Online. Probleempje is wel dat op Cage, John Cusack en Steve Buscemi na, zowat alle protagonisten (: waaronder John Malkovich en Ving Rhames) het loodje legden aan het eind van Con Air. Ook überproducent Jerry Bruckheimer liet vooralsnog niets van zich horen. Maar als het er ooit van komt, zijn wij meer dan benieuwd hoe Con Air 2 eruit zal zien. Wordt het simpelweg een doorslagje van de eerste, denk Cage die opnieuw terechtkomt op een vlucht vol ontsnapte gevangenen, of slagen ze erin om toch een originelere versie uit te persen? Ondergetekende hoopt alvast dat het R-rated uitzinnig geweld en de gitzwarte humor uit het origineel opnieuw van de partij zijn!

Continue reading Con Air 2 in de maak?

Geen echte verrassingen bij de Oscar nominaties 2011

Geen echte verrassingen bij de bekendmaking van 83ste Oscar nominaties deze namiddag. Het kostuumdrama The King’s Speech heeft 12 nominaties op zak. True Grit, de western van de gebroeders Coen, maakt kans op 10 gouden beeldjes. Inception en The Social Network zijn geselecteerd in 8 categorieën. Beste kortfilm wordt mogelijk het Belgische Na Wewe. Wie met de felbegeerde filmprijzen gaat lopen, weten we in de nacht van 27 op 28 februari. Wij deden alvast een poging om te voorspellen wie waarschijnlijk de winnaars zullen worden, wie de Acadamy Award het meest verdient, en vermelden bij enkele categoriën wie ontbreekt tussen de nominaties.

Continue reading Geen echte verrassingen bij de Oscar nominaties 2011


Twilight Eclipse en The Last Airbender meeste nominaties voor de Razzie Awards 2011

Terwijl iedereen uitkijkt naar de nakende bekendmaking van de Oscar nominaties (al moet je niet verhopen op verrassingen), zijn nu ook de nominaties voor de zgn. Razzie Awards bekend gemaakt. Grote ‘winnaars’ zijn terecht Twilight Eclipse en The Last Airbender die beiden 9 nominaties in de wacht sleepten, waaronder die van slechtste film van 2010. Andere kanshebbers in die categorie zijn Sex And The City 2, The Bounty Hunter (al kan ik minstens vijf films opsommen die slechter zijn dan dit aanvaardbaar Jennifer Aniston-vehikel), en de afgrijselijke Twilight parodie Vampires Suck. Bij de acteurs / actrices ook heel wat relatief grote namen als Gerard Butler, Ashton Kutcher (die als James Bond van den Aldi nochtans Katherine Heigl met gemak van het scherm speelde in Killers), Megan Fox (in haar sexy cowgirl outfitje nochtans de enige reden om Jonah Hex een kijkbeurt te gunnen), en Jessica Alba die genomineerd werd voor haar ‘rollen’ in zowel Little Fockers, The Killer Inside Me én Machete. Benieuwd of de mooie Alba het lef zal hebben om haar Razzie in persoon te komen ophalen bij ‘winst’? De leukste nieuwe categorie is ongetwijfeld WORST EYE-GOUGING MIS-USE Of 3-D (ofte de slechtste 3D conversies -uit winstbejag- van films geschoten in 2D) waar vooral het schabouwelijke Clash of The Titans een kans maakt op een gouden framboos. De Razzie Awards worden uitgereikt op zaterdag 26 februari, zoals steeds één dag voor de Oscars.

Continue reading Twilight Eclipse en The Last Airbender meeste nominaties voor de Razzie Awards 2011


L.A. Noire game trailer

Dat de hedendaagse games zelfs de grootste Hollywood blockbusters meer dan ooit naar de kroon steken, hoeft geen betoog. God of War III was 1000 keer spectaculairder en diepgaander dan Clash of The Titans. Red Dead Redemption bewees dat er ook in de 21ste eeuw nog straffe -interactieve- westerns kunnen gemaakt worden. Uncharted 2 blies de geriatrische Indiana Jones 4 met verve van zijn sokkel. Om nog maar te zwijgen van de gigantische verkoopscijfers van kleppers als Call of Duty en Assassin’s Creed. Vorig jaar waren we ook aangenaam verrast met de interactieve serial killer thriller Heavy Rain. Rockstar, de makers van onder meer de GTA games, beloven nog een stapje verder te gaan met deze L.A. Noire, een digitale ode aan de film noir uit de jaren ’40 en moderne vertalingen van het genre zoals L.A. Confidential. L.A. Noire verschijnt ergens in de lente van 2011 op PS3 en Xbox 360. Neem alvast een kijkje op de officiële website voor meer informatie over grensverleggende productieproces van deze naar verluidt 50 miljoen dollar kostende filmische game.

Continue reading L.A. Noire game trailer

Must-see televisioneel kijkvoer (week 4 – 2011)

Natuurlijk kijken we de komende week weer met z’n allen naar de finale week van De Allerslimste Mens ter Wereld en Basta (ma om 21u), om respectievelijk te ontdekken of Bart De Wever beter presteert als quizzer dan als regeringsonderhandelaar en om te weten welke stoot de snoodaards van Neveneffecten weer zullen uithalen. Maar er zijn ook nog andere aanraders te bespeuren.

Continue reading Must-see televisioneel kijkvoer (week 4 – 2011)

The Social Network is grote winnaar op Golden Globe Awards 2011

De grote winnaar bij de Golden Globes (de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen na de Oscars) was afgelopen nacht ongetwijfeld de Facebook film, The Social Network, die de awards voor beste drama, beste regisseur (David Fincher), en beste scenario (Aaron Sorkin) in de wacht sleepte. Jesse Eisenberg won vreemd genoeg niet voor zijn fabelachtige vertolking van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Die eer ging naar Colin Firth (The King’s Speech), en bij de actrices naar Natalie Portman (Black Swan). Beste televisiedrama werd -TERECHT- Boardwalk Empire. Ook de hoofdacteur van deze machtige HBO reeks ging met een Golden Globe naar huis. Strafste actrice in een dramareeks werd Katey Sagal (Sons of Anarchy). Lees snel verder voor de volledige lijst met genomineerden en winnaars bij de bioscoopfilms. Bekijk ook de hilarische openingsmonoloog van presentator van dienst, Ricky Gervais.

Continue reading The Social Network is grote winnaar op Golden Globe Awards 2011


Let Me In bioscooptickets te winnen!!!

Het kan de laatste tijd niet meer op qua exclusieve wedstrijden op deze pagina’s en daar zullen jullie lezers zeker niet boos om zijn! Nu kunnen we dankzij de fijne mensen bij Kinepolis Film Distribution een vijftal duo-tickets aanbieden van de Amerikaanse remake Let Me In. Deze horrorprent is in een regie van niemand minder dan Matt Reevers, van het kassucces Cloverfield. Lees snel verder hoe je kan meedingen naar deze tickets! Let Me In draait vanaf 12 januari in de Belgische bioscopen.

Continue reading Let Me In bioscooptickets te winnen!!!

Nieuwe James Bond film met Daniel Craig in november 2012 in de bioscoop

Door de aanslepende financiële perikelen bij MGM heeft het heel wat voeten in de aarde gehad, maar er komt wel degelijk een 23ste (!) Bondfilm, als iemand daar zou aan twijfelen. De release staat gepland voor november 2012, en Daniel Craig vertolkt net als in Casino Royale en Quantum of Solace opnieuw ‘geheim’ agent 007. Sam Mendes (American Beauty, Jarhead) kruipt in de regiestoel. Een titel voor Bond 23 is nog niet gekend / vrijgegeven.

Continue reading Nieuwe James Bond film met Daniel Craig in november 2012 in de bioscoop