The King’s Speech -onterecht- grote overwinnaar op de Oscars

In wat waarschijnlijk één van de saaiste Awards shows van de 21ste eeuw was, besloten de politiek correcte leden van de Academy zowat alle belangrijke prijzen (beste film, regie, scenario, acteur) aan het duffe historische melodrama, The King’s Speech te geven. Begrijpen wie begrijpen kan, want er zat met onder meer Inception, The Social Network en True Grit echt wel straffere kost onder de genomineerden. Inception, de blockbuster met brains van de schaamtelijk over het hoofd geziene Christopher Nolan, won wel zowat alle ‘technische’ Oscars, en ook het ijzersterke bewerkte script van Aaron Sorkin voor The Social Network viel in de prijzen. Natalie Portman nam -zoals verwacht- een Oscar mee naar huis voor haar vertolking in Black Swan. Maar laat ons vooral niet vergeten dat het -grotendeels- diezelfde stemgerechtigden zijn geweest die ooit Rocky verkozen boven Taxi Driver, en Dances With Wolves boven Goodfellas, en zelfs Alfred Hitchcock nooit een gouden beeldje gunden. Wat denken jullie met de meest recente uitkomst van de Oscars? De volledige lijst met genomineerden en winnaar vind je hieronder.

Continue reading The King’s Speech -onterecht- grote overwinnaar op de Oscars


The Hangover part II teaser trailer

De eerste The Hangover werd -onverwacht- één van de meest succesvolle komedies aller tijden, dus een sequel kon niet uitblijven. Deze keer verplaatst de ladderzatte actie zich naar Thailand voor het trouwfeest van Stu. Alle gekende personages zijn terug plus cameo’s van Mike Tyson, Juliette Lewis en Liam Neeson. The Hangover Part II verschijnt bij ons op 25 mei in de zalen.

Continue reading The Hangover part II teaser trailer

Erik Van Looy regisseert Amerikaanse remake Loft

BREAKING NEWS: Erik Van Looy zou dan toch plaatsnemen in de regiestoel van de langverwachte Amerikaanse remake van zijn eigen succesthriller, Loft. Dat meldt Variety, hét vakblad van Hollywood. Echte grote namen zijn er nog niet bekend voor cast, al zouden Patrick Wilson en James Marsden een grote kans maken op een rol. Het originele script van Bart De Pauw werd bewerkt door Wesley Strick (Cape Fear). De productie van de Amerikaanse Loft zou reeds deze lente van start gaan. Wanneer de film in de VS en bij ons in zalen verschijnt, is nog niet bekend, noch wat dit betekent voor Van Looys volgende Vlaamse film, De Premier. MoviePulp houdt jullie uiteraard op de hoogte!

Continue reading Erik Van Looy regisseert Amerikaanse remake LoftApollo 18 trailer

Het succes van The Blair Witch Project, en recenter Cloverfield en Paranormal Activity, heeft het leven geschonken aan een compleet nieuw genre, waarvan de cinematografie lijkt op die van de gemiddelde amateur video. In Apollo 18 draait het allemaal om de zogenaamde laatste vlucht naar de maan, en de vreemde gebeurtenissen hieraan verbonden. Apollo 18 heeft nog geen release datum in België of Nederland.

Continue reading Apollo 18 trailer


Hollywoodacteur Michael Madsen in Amsterdam Heavy.

Een tijdje geleden was u al getuige van onze exclusieve sneak peak van Amsterdam Heavy, een internationele actiefilm van Nederlands /Amerikaanse makelij. De affiche van deze explosieve knaller wordt gevult met een allegaartje van internationale acteurs, bloedmooie fotomodellen en ass-kickende vechtkunstenaars. Je kan het dan ook slechter treffen dan met Alison Carroll (Doghouse, The Kid), Jeroen Post (TMF VJ, Goede Tijden, Slechte Tijden), Fajah Lourens (Goede Tijden, Slechte Tijden, Costa!), Dorien Rose (Moordwijven, Gooische Vrouwen), Rik Sinkeldam, Vincent van Ommen (Life is an Art, Verloren Jaren), Belgische topatlete Chloé Henry, MMA-kampioene Marloes Coenen, K-1-zwaargewicht Gokhan Saki, viervoudig K-1 wereldkamioen Semmy Schilt (Transporter 3) en huidig wereldkampioen K-1 Grand Prix Alistair Overeem. Onze eigenste Johan De Paepe, voornamelijk bekend uit Familie en Spoed, speelt eveneens een opmerkelijke bijrol. Nu blijkt dat u Michael Madsen, wereldberoemd van Reservoir Dogs, eveneens aan dat lijstje mag toevoegen!

Continue reading Hollywoodacteur Michael Madsen in Amsterdam Heavy.


YouTube film Life in a Day van Ridley Scott en Kevin McDonald

Onder de auspiciën van gerenommeerde filmmakers als Ridley Scott en Kevin McDonald, deed YouTube vorig jaar een oproep waarin ze wereldwijd mensen vroegen om hun activiteiten van 24 juli 2010 te filmen, en in te sturen. Een zestal maanden later is Life in a Day aan elkaar gemonteerd tot een fraaie YouTube film. Het resultaat kan je hieronder bekijken.

Continue reading YouTube film Life in a Day van Ridley Scott en Kevin McDonald