Arnold Schwarzenegger wordt geanimeerde superheld The Governator?


Geen idee of dit een vroegtijdige 1 april grap is, of serieus nieuws? Op IMDB staat er nog geen vermelding van. Maar volgens Entertainment Weekly wordt het langverwachte nieuwe project van Arnold Schwarzenegger een animatiereeks getiteld The Governator. De serie zou draaien rond het leven van Schwarzenegger zelf waarbij hij na zijn jaren als gouverneur van California een superheldenpak aantrekt, en op straat de strijd aanbindt met criminelen. Zou wel eens leuk kunnen worden? The Governator zou ten vroegste in 2012 op televisie te zien zijn (als het waar is).

Continue reading Arnold Schwarzenegger wordt geanimeerde superheld The Governator?


Interview Dolph Lundgren (The Expendables I & II)

Soms krijg je als filmjournalist de kans om de groten der aarde te ontmoeten. Na jaren hoort dat er gewoon bij en treed er toch een zeker vorm van gewenning op. Toch breekt bij ondergetekende nog steeds het zweet uit als je de opportuniteit krijgt om één van je vroegere idolen aan de tand te voelen. Zo kregen we recent de unieke kans om de Zweedse spierbundel Dolph Lundgren te interviewen, voor de DVD- en Blu-ray-release van Sylvester Stallone’s kaskraker The Expendables. Iedere zichzelf respecterende actiefanaat die leefde tijdens de gouden jaren tachtig en negentig kan niet heen om knokfestijnen als Rocky IV, Red Scorpion, Masters of the Universe, The Punisher en Universal Soldier. Toch probeerde ik zoveel mogelijk een blik naar de toekomst te werpen van deze intelligente actieheld. Dit leverde enkele aangename en exclusieve nieuwtjes op voor de liefhebbers van de oldstyle actiefilms!

Continue reading Interview Dolph Lundgren (The Expendables I & II)


13 Assassins trailer

Eindelijk nog eens goed nieuws uit Japan met dank aan de F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H-E trailer voor deze 13 Assassins, de nieuwste van cult-regisseur Takashi Miike (Ichi The Killer, Audition), die nog geen beetje doet denken aan Seven Samurai van Akira Kurosawa. 13 Assassins wordt waarschijnlijk geen bioscooprelease gegund in België (hier reserveren ze het witte doek liever voor drek als Big Momma 3 (!)), maar dat dit een must-own schijfje wordt, staat nu al vast. Geniet van de trailer!

Continue reading 13 Assassins trailer


The Big Bang trailer & poster

Geen idee waar deze ineens vandaan komt, maar The Big Bang lijkt ons op zijn minst een intrigerende postmoderne film noir. Regisseur Tony Krantz (producer van onder meer 24) wist een meer dan indrukwekkende waslijst aan bekende koppen op de knappe poster te krijgen, waaronder Antonio Banderas, William Fichtner, Thomas Kretschmann, Sam Elliott, Delroy Lindo en Snoop Dogg. The Big Bang heeft nog geen release datum in de lage landen, en gaat waarschijnlijk straight-to-disc gaan.

Continue reading The Big Bang trailer & poster

The Three Musketeers teaser trailer

Stellen dat er tussen het oeuvre van Paul W.S. Anderson veel memorabels zit, zou zwaar overdreven zijn. Maar de man overtuigde wel met Event Horizon en Death Race. We kunnen dus alleen maar hopen dat The Three Musketeers even entertainend wordt als voornoemde, en niet gelijkt op het zwakkere werk van de Britse filmer zoals Alien vs Predator of de Resident Evil films. De trailer oogt alvast amusant, en Anderson wist ook een fraaie internationale cast te verzamelen met onder andere zijn eega Milla Jovovich, Orlando Bloom (Lord of the Rings), Matthew Macfadyen (Spooks), Ray Stevenson (Spooks), James Cordon (Gavin & Stacey), Mads Mikkelsen (Casino Royale), Christopher Waltz en Til Schweiger (Inglourious Basterds). The Three Musketeers verschijnt in het najaar in de zalen (in 3D, of wat dacht je?).

Continue reading The Three Musketeers teaser trailer

Scarface Blu-Ray trailer

2011 lijkt het jaar te worden waarop de laatste grote filmklassiekers die tot op heden geen HD release kregen, eindelijk beschikbaar worden op Blu-Ray ( met de juiste home cinema nog steeds de ultieme manier om films te zien in de huiskamer, red.). Zo verschijnen onder andere Platoon, Apocalypse Now, de volledige Star Wars collectie, én de extended cuts van de Lord of The Rings saga de komende maanden op Blu-Ray disc. Diegene waar wij het meest naar uitkijken is echter Scarface, dé gangsterklassieker van Brian De Palma, met Al Pacino in één van zijn meest memorabele rollen ooit. En het heeft er alle schijn naar, dat dit een blauw schijfje wordt om je duimen en vingers bij af te likken. Naast een volledig gerestaureerde high definition versie van Scarface zelf, krijg je onder meer een fonkelnieuwe documentaire die de invloed van Scarface op de populaire cultuur onderzoekt, de DVD van de originele Scarface uit 1932, en vrachtladingen extra’s overgezet van eerdere DVD releases. Geniet van de nieuwe trailer.

Continue reading Scarface Blu-Ray trailer


Captain America trailer

Het gonsde al een tijdje van de geruchten op het internet, maar hier is ie dan eindelijk de volledige trailer van Captain America, na Thor het tweede ‘nieuwe’ comicpersonage dat Marvel wil voorstellen aan het grote publiek ter voorbereiding van The Avengers. De regie is in handen van Joe Johnston, de man achter onder meer The Wolfman, en Jurassic Park III. Het titelpersonage zelf wordt vertolkt door Chris Evans. En verder herken je vast Hugo Weaving, Tommy Lee Jones en Stanley Tucci. Captain America komt bij ons op 17 augustus in de zalen.

Continue reading Captain America trailer

The Killing US trailer

De Deens thriller reeks The Killing (Forbrydelsen) maakte de voorbije jaren internationaal furore. Ook bij ons werd ze tot voor kort uitgezonden op Canvas. Een Amerikaanse remake kon dan ook niet uitblijven. The Killing vertelt het verhaal van de moord op een jong meisje, waarbij één aflevering 24 uur van het onderzoek uitspit. The Killing gaat op zondag 3 april in prémière op de Amerikaanse kabelzender AMC, dat ons al eerder verblijdde met onder meer Mad Men en The Walking Dead. Wanneer de reeks zal opgepikte worden door onze vaderlandse tv-zenders is nog niet gekend, maar ik zou er mijn adem niet voor inhouden … .

Continue reading The Killing US trailer