The Girl with the Dragon Tattoo teaser trailer (bootleg)

Zonder meer de meest veelbelovende thriller van komende winter is deze The Girl with the Dragon Tattoo, de remake van de gelijknamige Zweedse film (gebaseerd op de boeken van Stieg Larsson). Afgaande op de bootleg trailer (er snel bij zijn is dus de boodschap, red.) heeft David Fincher alvast de gitzwarte toon van het orgineel behouden. In de voornaamste rollen zien we ondermeer Daniel Craig, Stellan Skarsgård, Robin Wright, Christopher Plummer, en Rooney Mara (als Lisbesth Salander, red.). The Girl with the Dragon Tattoo verschijnt wellicht rond kerst ook bij ons in de zalen. Eentje om naar uit te kijken!

Continue reading The Girl with the Dragon Tattoo teaser trailer (bootleg)


The Guard trailer

De meest amusante trailer van de week is ongetwijfeld deze voor The Guard, een nieuwe Ierse gangsterkomedie van John Michael McDonagh, de broer van Martin McDonagh die ons enkele jaren terug nog verblijdde met het geweldige, In Bruges. Ook in The Guard krijgt de fantastische Brendan Gleeson een belangrijke rol, ondersteund door mede-klasbakken als Don Cheadle en Mark Strong. The Guard verschijnt -met een beetje geluk- eind september in de zalen.

Continue reading The Guard trailer

Shark Night 3D trailer

Een potentiële Oscarkandidaat, this ain’t, maar dat voluptueuze bikini babes en bijtgrage vissen vermakelijke cinema kunnen opleveren in 3 dimensies bewees Piranha 3D vorig jaar nog. Of Shark Night 3D even entertainend wordt, valt nog af te wachten, al heeft de regisseur David R. Ellis wel zijn sporen al verdiend in het genre met Snakes on a Plane. Deze herfst wellicht ook bij ons in de zalen?

Continue reading Shark Night 3D trailer

The Descendants trailer

George Clooney gaat verder op zijn elan om blockbusters zoveel mogelijk te mijden, en zich nog enkel in te spannen voor kleinschalige producties van ‘interessante’ regisseurs. The Descendants past zeker in dit plaatje. In dit familiedrama van Alexander Payne (About Schmidt, Sideways) vertolkt Clooney een vader die probeert opnieuw een plaats te vinden in het leven van zijn dochters na het overlijden van hun moeder. Hoge ogen aan de box office gaat dit wellicht niet gooien, maar dit is wel een valabele kandidaat op succes bij de Oscars andere Awards shows van begin volgend jaar. The Descendants komt wellicht in januari in de Belgische zalen.

Continue reading The Descendants trailer


Salvation Boulevard trailer

Wie wel eens naar de documentaires van Louis Theroux kijkt, weet dat er ook in de VS christelijke fundamentalisten rondlopen die in weinig moeten onderdoen (tenzij misschien in nodeloos geweld, red.) voor hun Moslim varianten. Salvation Boulevard lijkt ons een fijne zwarte komedie die dat soort religie en haar excessen op de grove korrel neemt. De namen op de affiche ogen trouwens ook niet mis met o.a. Greg Kinnear, Pierce Brosnan, Ed Harris, Jennifer Connelly en Marisa Tomei. Salvation Boulevard gaat waarschijnlijk straight-to-disc, maar hier kijken wij naar uit. Verplichte voer voor de fans van Religulous!

Continue reading Salvation Boulevard trailer


Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides review

Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides ***

Regie: Rob Marshall (Nine, Memoirs of a Geisha)

Met Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van de vorige avontuurlijke films uit de Pirates of the Caribbean series.

Continue reading Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides review