Het nieuwe TV seizoen najaar 2011 doorgelicht

Het was er klimatologisch niet aan te merken, maar we zijn wel degelijk aan het einde van een zomer waarin onze vaderlandse tv zenders zoals vanouds in een diepe coma waren gesukkeld. Nu het nieuwe TV seizoen zich langzaam maar zeker op gang trekt een kort overzichtje met wat mogelijk de moeite waard is om je digicorder ervoor te programmeren. Opgelet op een paar uitzonderingen na, hebben wij het meeste ook nog niet gezien, dus achteraf graag niet (te veel) komen klagen. We maken een duidelijke scheiding tussen import en werk van eigen bodem.

Lees verder Het nieuwe TV seizoen najaar 2011 doorgelicht


The Rum Diary trailer

Johnny Depp mag dezer dagen dan vooral schandalig veel poen scheppen in veredelde kinderfilms als Pirates of the Caribbean, zolang hij ook nog af en toe schittert in zwarte komedies als deze The Rum Diary, weze het hem gegund. Net als in het onderschatte Fear and Loathing in Las Vegas vertolkt Depp een schaamteloze journalist, zij het deze keer één die iets minder verhangen is aan drugs. In The Rum Diary herken je vast ook de goddelijk knappe Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi en Richard Jenkins. In de zalen rond kerst.

Lees verder The Rum Diary trailer


Sex and Zen: Extreme Ecstasy 3D trailer (KNT)


Zin in een mengeling van Crouching Tiger, Hidden Dragon en Calligula? Dan moet je vast een keer deze trailer van Sex and Sex: Extreme Ecstasy, de eerste ‘mainstream’ erotische productie in 3D, een keertje bekijken. Echt véél lijkt het allemaal niet voor te stellen, noch qua verhaal, noch qua hardcore entertainment. Maar het is wel een leuke gimmick, en misschien wel eens een reden om met zo’n dwaas brilletje voor het scherm te zitten.

Lees verder Sex and Zen: Extreme Ecstasy 3D trailer (KNT)Ghost Rider: Spirit of Vengeance teaser trailer

De eerste Ghost Rider was een sof van formaat, maar met het geschifte regisseursduo, Brian Taylor en Mark Neveldine (Crank, Gamer), aan het roer ‘zou’ de opvolger wel een beter kunnen uitvallen. Nicolas Cage herneemt alvast zijn rol als Johnny Blaze, bijgestaan door uitstekende acteurs als Idris Elba en Ciarán Hinds, en -hou je vast- Christopher Lambert, de Highlander-ster wiens naam op de affiche in de jaren ’80 en ’90 garant stond voor goeie en slechte trash films. Ghost Rider: Spirit of Vengeance komt eind februari wellicht ook bij ons in de zalen.

Lees verder Ghost Rider: Spirit of Vengeance teaser trailer

Texas Killing Fields trailer

Alhoewel de jaren ’90 serial killer hype (met dank aan Se7en en Silence of the Lambs) al lang voorbij is, rollen ze toch nog met de regelmaat van de klok van de band in Hollywood, politiethrillers over seriemoordenaars, zo ook deze Texas Killing Fields. Of het ook iets wordt weten we pas ergens deze winter, maar de schier onbekende regisseurs wist wel Avatar-ster Sam Worthington te strikken, en de getalenteerde Jeffrey Dean Morgen, én Hitgirl zelve, Chloe Moretz.

Lees verder Texas Killing Fields trailer

Ridley en Tony Scott maken zich op voor Blade Runner sequel en The Wild Bunch remake

De Britse klasbakken, Ridley en Tony Scott, behoren al drie decennia lang tot de A-List regisseurs in Hollywood. Anders dan bijvoorbeeld de gebroeders Coen, werken ze nooit echt in duo, maar afzonderlijk zijn de ‘Scotts’ wel verantwoordelijk een handvol bonafide klassiekers (Alien, Blade Runner, Gladiator, The Last Boyscout en True Romance) en nog eens minstens dubbel zoveel uitmuntende blockbusters. Wanneer beiden bijna tegelijkertijd een nieuwe film aankondigen zijn onze oren dan ook gespitst. Niet in het minst omdat het bij Ridley gaat om een sequel/reboot van zijn eigen Blade Runner (momenteel is hij trouwens aan het werk aan Alien-spin off Prometheus), en bij Tony om een remake van één van de strafste westerns aller tijden, Sam Peckinpah’s The Wild Bunch. Veel meer informatie is er momenteel niet, tenzij dat we geen van beide films voor 2013-2014 in de zalen mogen verwachten. MoviePulp houdt jullie uiteraard op de hoogte.

Lees verder Ridley en Tony Scott maken zich op voor Blade Runner sequel en The Wild Bunch remake


Machine Gun Preacher trailer

Géén idee waar deze ineens vandaan komt, maar Machine Gun Preacher oogt de moeite. Gerard Butler is goed in dit soort ruwe-bolster-blanke-pit rollen, en Michelle Monaghan zien we meestal graag bezig. Zelfs regisseur Marc Foster lijkt geleerd te hebben uit zijn Bond-avontuur (Quantum of Solace), waardoor de actie deze keer wel overzichtelijk zou moeten blijven. Machine Gun Preacher heeft nog geen release datum in de lage landen.

Lees verder Machine Gun Preacher trailer