The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn review

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn ****

Regie: Steven Spielberg (Raiders of the Lost Ark)

Met: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van een heerlijk ouderwetse avonturenfilm onder een laag van hypermoderne filmtechnieken, en de albums van Kuifje natuurlijk.

Continue reading The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn review

The Ides of March review

The Ides of March ****

Regie: George Clooney (Good Night, and Good Luck)

Met: Ryan Gosling, George Clooney, Evan Rachel Wood, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei, Jeffrey Wright

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van intelligente politieke thrillers bevolkt door klasbakken zoals State of Play en Michael Clayton.

Continue reading The Ides of March review


Tom Cruise doet zijn eigen stuntwerk in Mission: Impossible – Ghost Protocol

Je kan van Tom Cruise véél -negatiefs- zeggen, maar niet dat de stinkend rijke superster geen lef heeft. Op zijn 49ste is Cruise dan ook nog steeds niet te beroerd om de meeste van het stuntwerk in Mission: Impossible – Ghost Protocol gewoon zelf te doen. Zo zie je hem in onderstaand filmpje bengelen aan het hoogste gebouw ter wereld. De vierde Mission Impossible film komt op 14 december in de Belgische zalen.

Continue reading Tom Cruise doet zijn eigen stuntwerk in Mission: Impossible – Ghost Protocol

Uncharted 3 Drake’s Deception launch trailer

Never a dull moment” hoor je naar het einde van deze fantastische trailer die zowat elke hedendaags Hollywood productie overtreft. En zo is het maar net! Uncharted 3: Drake’s Deception, dé (adventure)game van het jaar (dat staat nu al vast, red.) verschijnt op 4 november exclusief voor PS3. Onze pré-order is al onderweg. Een film-adaptie van deze blockbuster-game-franchise is trouwens al een tijdje in de maak. Zowel Mark Wahlberg als Bradley Cooper zouden kans maken op de hoofdrol. Hopelijk wordt dit dé eerst echt goeie film gebaseerd op een game. Het bronmateriaal is sowieso gevonden vreten voor een geweldige prent.

Continue reading Uncharted 3 Drake’s Deception launch trailer


The Flowers of War trailer

Zhang Yimou is vooral bekend om sierlijke martial-arts drama’s als Hero en House of the Flying Daggers. Voor het WOII oorlogsdrama, The Flowers of War, wist de Chinese cineast met Christian Bale één van de beroemdste sterren van de planeet te strikken. Verwacht melodrama en een weinig objectieve kijk op de ‘vijand’ (Japan in dit geval, red.), maar bovenal, verwacht indrukwekkend oorlogsspektakel dat Saving Private Ryan naar de kroon steekt. Wordt verwacht -ergens- in 2012.

Continue reading The Flowers of War trailer

Black Gold trailer

Op zijn stemmenwerk in de Shrek-films na was het de voorbije 5 jaar bijzonder stil rond Antonio Banderas. Maar dit jaar is de sympathieke spanjool volledig terug. Hij kreeg zijn eigen Shrek spin-off, Puss-in-Boots, een belangrijke rol in Steven Soderbergh’s actiethriller Haywire, en lofbetuigingen voor zijn vertolking in de laaste film van festivallieveling, Pedro Almodovar. Aan dit fraaie rijtje mag je nu deze Black Gold aan toevoegen, een episch avonturendrama van Jean-Jaques Annaud dat nog geen beetje aan het werk van David Lean (Lawrence of Arabia, red.) doet denken. Naast Banderas staan ook de immer fantastische Mark Strong, en de goddelijke Freida Pinto op de affiche. Black Gold komt in de Belgische zalen op 23 november, en lijkt me gevonden vreten voor het witte doek!

Continue reading Black Gold trailer


Peter Jackson en Steven Spielberg over hun Kuifje verfilming – Tintin: The Secret of the Unicorn

Nu zaterdag 22 oktober krijgt Brussel schoon volk (zoals Steven Spielberg) over de vloer voor de wereldprémière van de Kuifje verfilming, Tintin: The Secret of the Unicorn. Maar ook in andere grote Belgische bioscopen kan je dit weekend terecht voor exclusieve avant-prémières. Als voorsmaakje alvast enkele videos waarin regisseur Spielberg en producent Peter Jackson zelf hun visie geven op de Kuifje film.

Continue reading Peter Jackson en Steven Spielberg over hun Kuifje verfilming – Tintin: The Secret of the Unicorn


Allereerste -weinig subtiele- beelden uit Piranha 3DD

Piranha 3D was één van de meest amusante guilty pleasures van het voorbije decennium, die het bovendien niet onaardig deed aan de kassa’s. Een sequel kon dan ook niet uitblijven. In Piranha 3DD (heerlijke titel – geef toe, red.) hebben de vraatzuchtige vissen het gemunt op een vers lading welgevormd jong vlees in een pretpark. Van de originele cast keert enkel Ving Rhames (met Planet Terror-stijl mitraillette-beenprotheses (!)) en gekke professor Christopher Lloyd terug. Maar je herkent vast ook -aan lager wal zijnde- ’80s en ’90s iconen Garey Busey en David Hasselhoff. Op Oscarnominaties moet je niet rekenen, maar hopelijk wordt het even heerlijk fout als de voorganger. Piranha 3DD wordt volgend jaar in de zalen verwacht. Geniet van de eerste beelden vanop de Spike Awards.

Continue reading Allereerste -weinig subtiele- beelden uit Piranha 3DD