Wedstrijd: Immortals bioscooptickets te winnen!!!

Dat regisseur Tarsem Singh een visionair is, bewees de Indische cineast al met visueel verbluffende pareltjes zoals The Cell (met Jennifer Lopez) en het prachtige sprookje The Fall. Zijn nieuwste borreling Immortals kan je vanaf vandaag gaan bekijken in de bioscopen, én met een beetje geluk hoeft het u zelfs geen duit te kosten! Dankzij de fijne mensen bij Belga Films kunnen we immers een vijftal bioscooptickets weggeven voor dit 300-achtige epos, met in de hoofdrollen talenten zoals Henry Cavill (The Tudors), Mickey Rourke (Iron Man 2, The Expendables), Freida Pinto (Slumdog Millionaire, Rise of the Planet of the Apes), Stephen Dorff (Blade, World Trade Center) en John Hurt (Alien, The Elephant Man). Wil je weten hoe je kans kan maken op één van deze felbegeerde bioscooptickets? Lees dan snel verder!

Continue reading Wedstrijd: Immortals bioscooptickets te winnen!!!

De 10 strafste televisieseries van het moment

Hopelijk weet iedereen intussen dat er tegenwoordig vaak straffere kost op de flatscreen te vinden is dan op het witte doek? Met name de Amerikaanse (betaalde) kabelzenders als HBO, Showtime, AMC, en FX leveren jaar op jaar topreeksen af die de vergelijking met eerdere toppers als The Sopranos, The Wire, Rome, en The Shield kunnen doorstaan. Onderstaand vind je een overzicht van de 10 reeksen die ons in 2011 het meeste kijkplezier opleverden. De oplettende lezer zal zien dat Mad Men ontbreekt, van die klasbak kregen we dit jaar jammer genoeg geen nieuwe afleveringen. Bij elke reeks staat vermeld welke vaderlandse zender ze -al dan niet- rijkelijk laat heeft geprogrammeerd. Zoals vanouds kan je alle zinvolle opmerkingen nalaten bij de comments onderaan deze post, of op onze Facebook pagina.

Continue reading De 10 strafste televisieseries van het moment


Profiteer ENKEL VANDAAG van kortingen op Apple producten!

Het is eindelijk zover: Bij Apple is het evenement Black Friday 2011 van start gegaan! De Apple Store geeft enkel vandaag, vrijdag 25 november unieke kortingen op haar uitgebreid assortiment. Gezien de omvang van deze promotiedag kan je om een beter overzicht te krijgen, alle promoties terugvinden op de link onderaan.

Klik hier om naar de specifieke site van Apple Black Friday te gaan!

Infographic: Martin Scorsese bekwaam in vele genres

Wanneer je aan filmgrootmeester Martin Scorsese denkt, komen wellicht meteen misdaadparels als Goodfellas, Casino en The Departed, of duistere drama’s als Taxi Driver, Raging Bull en Shutter Island voor de geest. Maar de cineast heeft de voorbije 40 jaar degelijke tot fantastische films gemaakt in een groot aantal genres. Binnenkort verschijnt er met Hugo trouwens zijn eerste familievriendelijke prent ( in 3D nota bene, red.). Onderstaande infographic geeft ons een mooi overzicht van al die genres.

Continue reading Infographic: Martin Scorsese bekwaam in vele genres

Nieuw op TV: Strike Back Project Dawn

Wie nog altijd aan het afkicken is van zijn jaarlijke dosis ’24’, moet niet meer wanhopen. Met Strike Back Project Dawn is er nu een meer dan waardige opvolger, 5 weken lang netjes geserveerd -in dubbele porties- vanaf zondag 27 November omstreeks 21u20 op 2BE. Om een nog onverklaarbare reden heeft de zender het eerste -eveneens uitstekende- seizoen van Strike Back overgeslagen, maar omdat Project Dawn twee fonkelnieuwe protagonisten heeft, zal je zeker ineens mee zijn met het verhaal. Strike Back Project Dawn is een co-productie tussen Cinemax/HBO en Sky (de Britse ‘Prime’) en biedt meteen ook het beste van beide. Je krijgt een vleugje van de sérieux van BBC spionage reeksen als Spooks, afgewerkt met spectaculaire actie en vinnige dialogen in de traditie van Die Hard en Lethal Weapon. Dé absolute kijktip van de komende weken!

Continue reading Nieuw op TV: Strike Back Project Dawn


The Expendables 2 poster

Met onder meer Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, (en hun rechtgeaarde opvolger Jason Statham). Enkel Steven Seagal en Mel Gibson ontbreken nog. Moest dit 1990 zijn, we zouden letterlijk kwijlen van anticipatie. Anno 2011 is het vooralsnog afwachten of The Expendables 2 de fouten van deel 1 rechtzet, en met name Schwarzenegger en Willis iets meer te doen krijgen dan een paar zinnen debiteren in een aftandse kerk. Maar de poster oogt cool, dat moet gezegd worden. Verschijnt volgend jaar in Augustus!

Spartacus: Vengeance trailer

Wie braaf wacht tot 2BE morgenavond de grand guignol seizoensfinale van Spartacus: Blood and Sand uitzendt, vermijdt best nog even onderstaande trailer voor de opvolger, Spartacus: Vengeance. Hierin wordt de schiellijk overleden Andy Whitfield in de titelrol vervangen door quasi-dubbelganger Liam McIntyre voor een verse dosis bloot en spelen. Spartacus: Vengeance gaat in januari in prémière op de Amerikaanse kabelzender Starz. Wanneer de reeks naar onze contreien overwaait, is nog niet bekend.

Continue reading Spartacus: Vengeance trailer


Gone trailer

Sinds het -onverklaarbare- succes van Mamma Mia! enkele jaren terug ‘schitterende’ de -niet onaardig ogende- Amanda Seyfried vooral in flops. Maar dankzij In Time, en de aangekondigde biopic van Linda -Deep Throat- Lovelace lijkt Seyfried echt op weg om een plaatsje te verdienen op Hollywood’s A-List. Of deze Gone daaraan ook iets gaat bijdragen is nog maar de vraag. Maar het lijkt wel vermakelijk DVD voer voor wie houdt van serial killer trillers. Release wordt verwacht ergens in 2012.

Continue reading Gone trailer

Rampart trailer

Liefhebbers van corrupte flikken films als Dark Blue, Street Kings, en Training Day, of series als The Shield, doen er goed aan om deze Rampart een kans te geven. Naast een intense Woody Harrelson krijg je ook Steve Buscemi, Ben Foster, Sigourney Weaver, en Ice Cube er bovenop. Het scenario vloeide uit de pen van James Ellroy (L.A. Confidential). Een release datum is nog niet gekend, maar Rampart is zeker eentje om naar uit te kijken.

Continue reading Rampart trailer

De 25 meest veelbelovende films voor 2012

Op ons filmjaaroverzicht 2011 moeten jullie nog een maand wachten, maar MoviePulp kijkt wel al vooruit naar de 25 meest belovende films voor 2012 (release data onder voorbehoud). Dit is -zoals vanouds- een volstrekt subjectief lijstje. Niet akkoord met de volgorde? Ontbreken er films? Laat het ons dan zeker weten via de comments onderaan deze post, via onze Facebook pagina, of via Twitter.

Continue reading De 25 meest veelbelovende films voor 2012


Pixar’s Brave trailer

Alhoewel Pixar nog altijd -met voorsprong- de beste animatiestudio op deze planeet is, was het toch weer van Wall-E (uit 2008) geleden dat ze ons nog echt verbaasden. Maar misschien komt daar verandering in met deze Brave, een origineel ogende mix van een sprookje en een Braveheart-achtig epos. Kelly Macdonald (die dezer dagen schittert naast Steven Buscemi in Boardwalk Empire) verzorgt het stemmenwerk voor het hoofdpersonage. Brave is te zien begin volgende zomer.

Continue reading Pixar’s Brave trailer

Catch .44 trailer

Tot diep in de jaren ’90 ging er geen maand voorbij, of er verscheen een ‘hippe’ misdaadfilm van een -veelal zelfverklaarde- opvolger van Quentin Tarantino. Deze Catch .44 (fijne woordspeling, red.) lijkt wel weggelopen uit die periode. Of dat ook een amusante prent oplevert, valt nog af te wachten. Dat Bruce Willis, Forest Whitaker, Brad Dourif, en de mooie Malin Akerman een rolletje toebedeeld krijgen staat nu al vast. Gaat -waarschijnlijk- straigt-to-disc ergens begin volgend jaar.

Continue reading Catch .44 trailer

Snow White and the Huntsman trailer

Het klassieke sprookje Sneeuwwitje heruitgevonden als een immens fantasy epos met quasi-Lord of the Rings-proporties? Lijkt je dat wat? Kijk dan zeker naar deze trailer voor Snow White and the Huntsman, met Kirsten Stewart als Sneeuwwitje, Chris -Thor- Hemsworth als de jager, en Charlize Theron als de ‘boze’ koningin. Van de zeven dwergen voorlopig geen spoor. In de zalen volgende zomer.

Continue reading Snow White and the Huntsman trailer