Nieuw op TV: Homeland

Liefhebbers van het betere serieel spionage-drama, die aldus Spooks en Sleeper Cell wel kunnen smaken, raden wij Homeland van harte aan. Het eerste spannende seizoen (dat overigens nog maar net is afgelopen op de Amerikaanse kabelzender Showtime (zie ook Dexter, Brotherhood, Californation)) is vanaf zondag 1 januari te bekijken op NED3 omstreeks 20u. Homeland draait rond een marinier die na jaren gevangenschap in Irak terugkeert naar de VS, en wie meteen door een losgeslagen CIA agente verdacht wordt van banden met Al Qaeda. In de hoofdrollen herken je vast Damian Lewis (Band of Brothers) en Claire Danes (na jaren flutfilms opnieuw in GROTE vorm). Opgelet, deze fijne serie neemt haar tijd om op gang te komen, maar laat je daardoor niet afschrikken, en programmeer nu reeds je digicorder voor de komende weken en maanden.

Continue reading Nieuw op TV: Homeland

De beste films van 2011 volgens IMDb en Rotten Tomatoes

 

Recent viel hier al te lezen van films wij en jullie het afgelopen jaar het meest genoten. Nu is het de beurt aan de grote jongens, IMDb en Rotten Tomatoes. Welke films kregen de hoogste rating op deze twee gezaghebbende internationale filmwebsites? (Noot: bij RT hebben we ons beperkt tot die films met minstens 100 reviews) Lees snel verder. Continue reading De beste films van 2011 volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Prometheus teaser trailer

En ja hoor, ook van Ridley Scott’s terugkeer naar het Alien-universum, Prometheus, wordt tijdens deze wonderlijke trailer week een tipje van de sluier gelicht. Let wel, dit is geen rechstreekse prequel noch sequel op de succesvolle SciFi-franchise, maar een klein kind kan zien dat op zijn minst de grauwe sfeer identiek gaat worden. Zonder meer één van de meest veelbelovende films van 2012. De cast alleen al doet ons filmhart tintelen: Michael Fassbender, Noomi Raplace, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce en Patrick Wilson kregen allemaal een rolletje toebedeeld van de grote Ridley Scott. Prometheus is bij ons te zien vanaf 30 mei (een week vroeger dan in de VS (!)).

Continue reading Prometheus teaser trailer


The Hobbit teaser trailer

Het blijft maar straffe trailers regenen in deze donkere dagen voor kerst. Geniet van de allereerste beelden uit The Hobbit: An Unexpected Journey, deel 1 van de prequel op de monumentale Lord of the Rings trilogie. Regisseur van dienst is opnieuw de grote Peter Jackson, en in de cast herken je vast Martin Freeman (uit The Office), Ian McKellen, Cate Blanchett, Andy Serkis, Christopher Lee, en nog veel meer kleppers. The Hobbit verschijnt volgend jaar midden in december in alle bioscoopzalen ter wereld. En nu allemaal samen: “My Precious!”

Continue reading The Hobbit teaser trailer

The Dark Knight Rises trailer

Hier is ie dan de full trailer van de film waar wij met z’n allen het meest naar uitkijken. The Dark Knight Rises oogt in één woord E-P-I-S-C-H! Naast vaste waarden als Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine en Morgan Freeman, breidde Christopher Nolan z’n imposante cast verder uit met Tom Hardy (Bane), Anne Hathaway ( Catwoman), Joseph Gordon-Levitt en Marion Cotillard. The Dark Knight Rises verschijnt op 25 juli in de Vlaamse zalen, en wij gaan NU in de rij staan.

Continue reading The Dark Knight Rises trailer


Het grote Moviepulp filmjaaroverzicht 2011

Economisch gezien zal 2011 de geschiedenis ingaan als een rampjaar, maar dat was er op filmisch gebied nergens aan te merken. Lang geleden dat er nog veel degelijke tot uitstekende prenten uitkwamen, in bovendien een veelheid van genres. Toegegeven, de beste films kwamen vaak uit uiterst verrassende hoek, en of er een echte instant-klassieker tussen zat ( zo eentje waarover 20 jaar nog gepraat wordt, red.), valt ten zeerste te betwijfelen. 2011 was ook het filmjaar waar bijzonder veel straffe prenten géén of bijna geen kans kregen in de bioscoop, een ergerlijke trend die zich waarschijnlijk zal verder zetten de komende jaar. Dat er een gevarieerd aanbod was, komt ook naar voren uit onderstaande lijstjes. Voor het derde jaar op rij is er géén eenduidigheid over wat volgens de MoviePulp redactie dé allerbeste film van het jaar was. Meer nog, op Rise of the Planet of the Apes na, was er zelfs geen enkele film die voorkwam in ieders top 10. Lees snel verder voor onze lijstjes, en alvast fijne feestdagen gewenst!

Continue reading Het grote Moviepulp filmjaaroverzicht 2011

Mission: Impossible 4 – Ghost Protocol review

Mission: Impossible – Ghost Protocol ****

Regie: Brad Bird (The Incredibles)

Met: Tom Cruise, Jeremy Renner, Paula Patton, Simon Pegg, Michael Nyqvist

Speelduur: 130′

Ga kijken naar deze adrenaline opwekkende brok entertainment als je houdt van de Bond films uit de jaren ’90, en tv series als 24 en Strike Back.

Continue reading Mission: Impossible 4 – Ghost Protocol review

Het beste (en slechtste) van 2011 volgens de bezoekers van MoviePulp

In onze meest recente wedstrijd (de winnaars worden begin volgende week persoonlijk verwittigd, red.) vroegen we jullie, onze trouwe bezoekers, om een top vijf van het beste en slechtste uit 2011 op te lijsten, en ook aan te geven naar welke film(s) jullie uitkijken voor volgend jaar. Alhoewel het misschien niet volledig duidelijk wordt uit onderstaand overzicht (enkel de films die het meest voorkwamen in jullie lijstjes halen natuurlijk de overall top/flop 5), valt vooral jullie enorm gevarieerde smaak op aan films (van arthouse tot de duurste blockbusters), proficiat daarvoor! Ook was het bijzonder fijn om te lezen hoe de ene een film de hemel inprijst, die een ander tot op de grond afbreekt. Maar goed, lees vlug verder voor het verdict.

Continue reading Het beste (en slechtste) van 2011 volgens de bezoekers van MoviePulp


The Dictator trailer

Brüno mag dan wel een sof van formaat geweest zijn, wanneer Sacha Baron Cohen een nieuwe politiek incorrecte prent op de mensheid loslaat, spitsen wij oren en ogen. Als The Dictator nog maar half zo grappig wordt als Borat, staat dit garant voor minstens drie kwartier lachen, gieren en brullen. Larry Charles kroop opnieuw in de regiestoel, en wist naast Cohen ‘schoon’ volk als Megan Fox, Anna Faris, Ben Kingsly, en John C. Reilly te verzamelen. The Dictator pleegt zijn coup in de Belgische zalen vanaf 9 mei.

Continue reading The Dictator trailer