In The Cold Light Of Day trailer

Mabrouk El Mechri verbaasde een paar jaar geleden vriend en vijand met zijn origineel portret van onze eigenste Jean Claude Van Damme, JCVD. Hij krijgt nu de kans zich te bewijzen als regisseur in de grote Hollywood productie, In The Cold Light Of Day, een actiethriller met Superman-in-spe Henry Cavill, Bruce Willis en Sigourney Weaver. Vanaf 4 april in de Belgische zalen.

Continue reading In The Cold Light Of Day trailer


Mad Men Seizoen 5 teaserposter

Ophef in Hollywood: volgens Amerika zou onderstaande poster van het nieuwe (5de) seizoen van Mad Men controversieel zijn vanwege zijn minimalistische stijl van een man die in New York van een hoog gebouw valt. Deze zou teveel verwijzen naar The Falling Man, een foto van een man die uit wanhoop van de Twin Towers gesprongen is (zie hier). Vreemd, gezien dat deze stijl van poster reeds sinds het eerste seizoen aanwezig is in de serie.
Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie het eens met de controverse of vinden jullie het een boel nonsense?

Nieuw op TV: Hell on Wheels

Digitale tv kijkers die nog altijd treuren om het vroegtijdig stopzetten van het magistrale Deadwood, zullen zeker hun hartje ophalen aan deze Hell on Wheels, een westernserie die meer dan één gelijkenis vertoont met de bekroonde HBO reeks. Hell on Wheels werd nog maar recent uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender AMC (zie ook Mad Men, Breaking Bad en The Walking Dead), en is vanaf donderdag 2 februari te zien op Sundance Channel HD (via Telenet kanaal 63 – via Belgacom kanaal 197). In de cast herken je vast karakterkoppen Colm Meaney en Tom Noonan, als rapper/acteur Common. Aanradertje!

Continue reading Nieuw op TV: Hell on Wheels


Oscar nominaties 2012 kleuren (lichtjes) Vlaams

Tenzij je de voorbije 24 uur doorbracht in een grot in het Tora Bora gebergte weet je wellicht al dat ‘onze’ Rundskop (Bullhead) genomineerd is voor de Oscar Beste niet-Engelstalige film. Een prachtige prestatie van Michael R. Roskam, Matthias Schoenaerts en de rest van de cast en crew! Ze nemen het in hun categorie onder meer op tegen het felgeprezen Iraanse A Separation, dus makkelijk zal het niet worden, maar wij hopen op het beste. Bij de rest van de genomineerden springen vooral Hugo (11 nominaties) en The Artist (10 nominaties) in het oog, beiden films die teruggaan naar de roots van de cinema, zij de ene vooral inhoudelijk en de andere ook qua vrom. Ik heb eerlijk gezegd geen van beiden gezien dus ik ga mijn oordeel nog niet vellen. Wat wel zeker is, is dat afschuwelijke films zoals The Tree of Life en The Help absoluut géén nominatie verdienden als ‘beste’ film. Bij de acteurs gaat mijn voorkeur uit naar Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy) en Rooney Mara (The Girl With The Dragon Tattoo). Bij de technische Oscars hoop ik dat Rise of the Planet of the Apes naar huis gaat met het beeldje voor strafste visuele effecten. De volledige lijst met genomineerden vind je hieronder.

Continue reading Oscar nominaties 2012 kleuren (lichtjes) Vlaams

The Loft (remake) trailer

De kans is groot dat jullie gisterenavond samen met ons een eerste goeie kijk kregen op de Amerikaanse remake van Loft in het fijne televisieprogramma God en Klein Pierke. Maar wie de prémière van de trailer gemist heeft, krijgt hierbij een herkansing. Erik Van Looy wist voor The Loft opnieuw een knappe cast te verzamelen met als bekendste namen onze eigen Matthias Schoenaerts, Karl Urban (Star Trek), Wentworth Miller (Prison Break), James Marsden (X-Men), Eric Stonestreet (Modern Family), Rhona Mitra (Doomsday), Isabel Lucas (Transformers 2), en Rachael Taylor (Grey’s Anatomy). We leerden gisteren ook dat de montage wordt gedaan Eddie Hamilton, de vakman die ook vaart en schwüng gaf aan Kick-Ass en X-Men: First Class. The Loft zou in België te zien zijn vanaf 28 maart. Benieuwd of Erik en Matthias hiermee definitief doorbreken in Hollywood?

Continue reading The Loft (remake) trailer


Nieuwe trailer voor Man on a Ledge

Man on a Ledge oogt meer en meer als een interessante heist-thriller. Debuterend regisseur, Asger Leth (?), wist trouwens een fraaie cast te verzamelen met op kop Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Anothony Mackie, Edwards Burns en de altijd uitstekende Ed Harris. Man on a Ledge verschijnt bij ons in de zalen op 15 februari. Geniet van de (toegegeven zeer lange) trailer.

Continue reading Nieuwe trailer voor Man on a Ledge

The Girl With The Dragon Tattoo review

The Girl With The Dragon Tattoo ****

Regie: David Fincher (Se7en)

Met: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff, Robin Wright

Speelduur: 155′

Ga kijken als je houdt van het Zweedse origineel tiens, en complexe en grauwe thrillers zoals Zodiac.

Continue reading The Girl With The Dragon Tattoo review