Samuel L. Jackson in The Samaritan trailer

Samuel L. Jackson is -samen met Nicolas Cage- zowat de hardstwerkende acteur in Hollywood. Hij is sinds de eeuwwisseling elk jaar opnieuw te zien in talloze producties. Het is dan ook ‘normaal’ dat de kwaliteit niet altijd even hoog is. Deze The Samaritan lijkt echter weer een ‘grand cru’ Sam Jackson-film, zeker als je houdt van prenten waarin ritselaars de hoofdrol vertolken, denk -recent- aan Matchstick Men, Confidence en zeker ook de BBC-reeks Hustle, overgoten met een vleugje wraakfilm, en het donkere mysterie uit The Game. Een bioscooprelease zit er -zeker bij ons- niet in voor The Samaritan, maar je kan hem later dit zeker en ergens verkrijgen/bekijken op het wereldwijde web. Wij zijn alvast benieuwd!

Lees verder Samuel L. Jackson in The Samaritan trailer
Dark Shadows trailer

Hij mag dan recent met Alice in Wonderland zijn grootste box-office hit (meer dan 1 miljard dollar) ooit gescoord hebben, ons heeft Tim Burton deze eeuw nog niet echt kunnen bekoren. Met Dark Shadows lijkt hiermee verandering te komen. Deze gitzwarte komedie over een vampier die terechtkomen in de jaren ’70 is werkelijk gevonden vreten voor Burton en zijn fetisj-acteur, Johnny Depp. Ook de rest van de cast bulkt trouwens van het talent: Eva Green, Michelle Pfeiffer, Johnny Lee Miller, Chloë Grace Moretz, Helena Bonham Carter, en Jackie Earle Haley. Hopelijk vindt Burton met Dark Shadows eindelijk z’n ’90s vorm (zie o.a. Sleepy Hollow, Ed Wood, Batman Returns) terug. We weten het vanaf 9 mei.

Lees verder Dark Shadows trailerSnow White and the Huntsman trailer

Wie ons een paar maanden terug had gezegd dat wij ‘opgewonden’ zouden geraken van een verfilming van het sprookje Sneeuwwitje, met een hoofdactrice uit de Twilight-draken nota bene, hadden wij voor gek verklaard. Maar toch is dat precies het gevoel die deze lange trailer voor Snow White and the Huntsman bij ons oproept, opwinding. Debuterend (!) regisseur wist trouwens naast een monsterbudget ook een stevige cast te verzamelen met Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris ‘Thor’ Hemsworth, Ray Winstone, Ian McShane, Bob Hoskins en Nick Frost. Snow White and the Huntsman zou wel eens één van de aangename verrassingen van de zomer kunnen worden, naast natuurlijk het ideale opwarmertje voor dé fantasy-film van 2012, The Hobbit, die rond kerst verschijnt. ‘Sneeuwwitje 2.0’ kan je vanaf 13 juni in de Belgische zalen ontdekken.

Lees verder Snow White and the Huntsman trailer