De actiehelden uit The Expendables 2 krijgen stoere posters

De ‘full-length’ trailer van The Expendables 2 wordt zéér binnenkort vrijgegeven op het web. In tussentijd kunnen we alvast genieten van de individuele karakterposters van de actiehelden uit de cast. Wij selecteerden de posters van Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Jason Statham, en de photoshop-versie van de hoogbejaarde Chuck Norris. The Expendables 2 verschijnt bij ons op 22 augustus in de zalen.

Continue reading De actiehelden uit The Expendables 2 krijgen stoere posters

Eerste foto’s uit nieuwe Tarantino, Django Unchained, vrijgegeven

Op de eerste bewegende beelden uit de nieuwste film van Quentin Tarantino, Django Unchained, is het nog even wachten, maar de fans (en zijn we dat niet allemaal, red.) kunnen zich alvast laven aan een tweetal geweldig ogende foto’s uit het (anti-)westernepos. Op de foto’s herken je vast Christophe Waltz, Jamie Foxx, en Leonardo DiCaprio, die meteen ook de belangrijkste rollen op zich nemen. Maar ook de rest van de cast is meer dan indrukwekkend: Samuel L. Jackson, Sasha Baron Cohen, Kerry Washington, Kurt Russell, Don Johnson, en rapper/acteur RZA. Django Unchained verschijnt begint volgend jaar, en is daarmee meteen de must-see van komende winter!

Continue reading Eerste foto’s uit nieuwe Tarantino, Django Unchained, vrijgegeven


Marvel’s The Avengers review

Marvel’s The Avengers ***

Regie: Joss Whedon

Met: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Gwyneth Paltrow

Speelduur: 142′

Hier zijn de wrekers van de aarde… Is de peperdure film het lange wachten waard geweest? Ontdek het snel!

Continue reading Marvel’s The Avengers review

Eerste beelden uit Innocent Belgium, de debuutfilm van Steve De Roover

Naast zijn bezigheden als vliegende reporter voor MoviePulp is onze collega Steve De Roover vooral druk bezig met zijn debuutfilm, Innocent Belgium, waaruit dit eerste exclusieve beelden zijn. En los van enig nepotisme, het oogt verdomd fraai! Dat mag ook niet verwonderen natuurlijk, want de beelden zijn geschoten door Alain Jongen, in Vlaanderen een niet onbekende cameraman, die ondermeer Zone Stad en Olivetti 82 ingeblikt heeft, naast verschillende Studio 100 producties. In dit korte fragment zie je Elisabeth Puglia (Vermist, de Award-winnende kortfilm, Broeders), Mounir Ait Hamou (De Hel van Tanger, Les Barons), en de Iraanse acteur Abbas Shirafkan. Innocent Belgium wordt begin 2013 in de Belgische zalen verwacht.

Continue reading Eerste beelden uit Innocent Belgium, de debuutfilm van Steve De Roover


Magic Mike trailer

Steven Soderbergh blijft zijn reputatie als de meest veelzijdige cineast ter wereld alle eer aandoen. Nadat hij recent nog de rampenfilm (Contagion), en de actiethriller (Haywire, nu in de zalen, review volgt spoedig, red.) compleet naar eigen hand zette, komt hij deze zomer op de proppen met een komedie die zich afspeelt in het milieu van de mannelijke strippers. En alhoewel wij absoluut niet tot de doelgroep van die ‘vakmannen’ behoren, zijn we gewoonweg altijd benieuwd naar een nieuwe Soderbergh-prent. Met Channing Tatum en Matthew McConaughey in de cast heeft hij alvast twee acteurs beet die nooit te beroerd zijn hun shirt uit te trekken. Dames en (sommige) heren, Magic Mike verschijnt in vol ornaat op het witte doek op 15 augustus.

Continue reading Magic Mike trailer

Looper teaser trailer

Rian Johnson scoorde enkele jaren terug een bescheiden hit met de cultthriller, Brick, met Looper is hij klaar voor het grote werk. Joseph Gordon-Levitt is een huurmoordenaar die doelwitten heeft, die teruggestuurd zijn uit de -nabije- toekomst. Op een dag krijgt hij een oudere versie van zichzelf (vertolkt door Bruce Willis) in het vizier. Looper lijkt mij het soort intelligente, complexe actiefilm dat sinds het succes van Inception meer en meer kansen krijgt in Hollywood (zie ook bv. Source Code), en is nu al een must-see. In de Belgische zalen vanaf 10 oktober.

Continue reading Looper teaser trailer


De 10 strafste filmflikken ooit

In het echte leven -en zeker in de lage landen- hebben ze niet de beste reputatie maar op het witte doek is er wel degelijk eer te behalen als doorwinterde flik. Ze worden vertolkt door de grootste acteurs, en spelen de hoofdrol in tientallen fantastische (actie)films. De jongens van Shortlist.com lijsten hun 40 favorieten op. Wij selecteerden uit hun overzicht onze tien favorieten, en enkele klassieke scènes waarin zij schitterden.

Continue reading De 10 strafste filmflikken ooit


BIFFF 2012: Rabid Grannies – 25th anniversary edition

Rabid Grannies***1/2

Regie: Emmanuel Kervyn

Met: Catherine Aymerie, Caroline Braeckman, Richard Cotica, Patricia Davia, Robert du Bois, Dany Daven

Speelduur: Original edit: 85′
Remastered 2012 edit: 67′

De hondsdolle oma’s vierden hun 25ste verjaardag met een speciale vertoning op het 3oste Brussels International Festival of the Fantastic Film. Daar stelde Zeno Pictures eveneens hun prachtige gelimiteerde 2 disc dvd-editie voor!

Continue reading BIFFF 2012: Rabid Grannies – 25th anniversary edition