The Man With The Iron Fists trailer en poster

Wie ooit een plaat van de Wu-Tang Clan beluisterde, weet dat de legendarische rapcrew bezeten is door kung-fu films, RZA, één van de belangrijkste leden van de groep nog het het meest van allemaal. Diezelfde RZA is tevens al jaren bezig met z’n streedcred gestaag uit te bouwen in de filmwereld. Hij vertolkte rolletjes in ondermeer Repo Man, American Gangster en het meest recente seizoen van Californication. Tevens componeeerde RZA tal van soundtracks met als bekendste een aantal tracks voor Kill Bill. Samen met zijn vrienden Quentin Tarantino en Eli Roth waagt hij zich nu aan z’n eerste langspeelfilm, The Man With The Iron Fists, het soort uitzinnige kung-fu film dat normaal enkel in het verre oosten van de productielijn rolt. RZA wist trouwens ook een stevige cast te strikken met op kop Russell Crowe en Lucy Liu, naast tal van oosterse gevechtshelden. The Man With The Iron Fists heeft nog geen releasedatum, maar dat we deze MOETEN zien, staat buiten kijf. Geniet van de heerlijke trailer!

Continue reading The Man With The Iron Fists trailer en poster


Alex Cross trailer

Ons zegt de naam Tyler Perry (nog) niet veel, maar weet dat hij onder (zwarte) Amerikanen een absolute superster is, en dat Perry de voorbij jaren één van de meest succesvolle acteurs was aan de US box office. Niet dat we aanraden om z’n films meteen uit te checken. Het gros van zijn platte komedies is afgrijselijk, beeldt je een mix van Big Momma’s House en meest zeemzoetige afleveringen van The Cosby Show in, en je krijgt een mental picture die je liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Maar met deze Alex Cross lijkt het er sterk op dat Perry een ander publiek wil aanspreken, en met name ook enige bekendheid zal weten te verwerven aan onze kant van de Atlantische oceaan. Alex Cross is een soortement prequel op de -ondertussen vergeten- thrillers Along Came A Spider en Kiss The Girls waarin Morgan Freeman als diezelfde Alex Cross op jacht ging naar seriemoordenaars. In Alex Cross doet Perry hetzelfde met serial killer Matthew Fox (Lost, red.) die zijn echtgenote bedreigt. Oscars of honderden miljoenen aan de kassa zitten er niet meteen in dunkt ons. Mogelijk wordt dit wel een competente B-thriller die de middelmaat overstijgt met dank aan een stevige nevencast (Edward Burns, Jean Reno, John C. McGinly, Rachel Nichols) en de regie van Rob Cohen, die na de dure flops Stealth en The Mummy 3, hopelijk zijn niveau van pakweg Daylight en The Fast and The Furious weet te benaderen. In de Belgische zalen op 12 december.

Continue reading Alex Cross trailerWelke topfilms houdt de tweede helft van 2012 in petto?

Ondanks een aantal degelijke (Contraband, Safe House) tot uitstekende films (The Grey, The Girl With The Dragon Tattoo, Prometheus) is het vooralsnog wachten op een echte instant-filmklassieker in 2012. Gelukkig oogt de tweede helft van het jaar bijzonder indrukwekkend. Onze selectie lees je hieronder. Vooraleer iemand Django Unchained begint te roepen. Uiteraard staat die ook hoog op ons verlanglijstje, maar we baseerden ons op de Belgische release data, en de nieuwste Tarantino verschijnt bij ons pas in 2013.

Continue reading Welke topfilms houdt de tweede helft van 2012 in petto?

The Great Gatsby trailer

Het is zover: het nieuws dat de remake van The Great Gatsby door Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, Moulin Rouge, Australia) rond januari 2013 zal uitkomen in cinema’s over de hele wereld, sloeg in als een bom. Een heel erg decadente bom, that is. Voor diegenen die het tragische liefdesverhaal van F. Scott Fitzgerald vol hartpijn, verraad, wanhoop en verlangen tussen Daisy en Gatsby niet kennen, gaan we wat aan verbeelding overlaten en alvast deze teaser trailer voorschotelen. Het is echter zeker geen toeval dat deze parel uit de moderne literatuur (opnieuw) in filmvorm wordt gegoten net in een periode waarin the roaring twenties en art deco weer opkomen. Cast bestaat uit niemand minder dan Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan en Isla Fisher. Wordt verwacht januari 2013. Wij kunnen alvast niet wachten tot het nieuwe jaar. Preach!

Continue reading The Great Gatsby trailer


Taken 2 trailer

Na Unknown, The A-Team en The Grey zijn we gewend aan Liam Neeson als actieheld. Maar dé film die het imago van de klasbak herdefinieerde was Taken (uit 2008 alweer, red.). Deze geweldige actieknaller deed het zo fantastisch aan de box-office dat een sequel niet kon uitblijven. In Taken 2 worden Neeson en zijn vrouw (Famke Janssen) ontvoerd door de vader van de ontvoerders van zijn dochter (Maggie Grace) in deel 1. Aan Neeson om te doen waar hij sinds kort een patent op heeft: de slechteriken verrot schieten en schoppen. In de regiestoel treffen we Luc Besson-protégé, Olivier Megaton, verre van een grootse cineast, maar hij bewees met Transporter 3 en Colombiana wel stevige actie in de vingers te hebben. Taken 2 verschijnt op 3 oktober bij ons in de zalen, en dat is géén seconde te vroeg.

Continue reading Taken 2 trailer

Dredd teaser trailer

Eerlijk gezegd horen wij niet bij de grote groep critici die het Stallone-vehikel, Judge Dredd, echt slecht vinden. Jazeker, die ’90s versie heeft haar fouten (het potsierlijke einde, de over-the-top kostuums met gouden adelaars op de schouders, Rob Schneider, red.) maar als een domme B-actieprent kan en kon die film er wel mee door. Benieuwd of de update, Dredd, wel meer filmliefhebbers zal bekoren. De eerste trailer lijkt ons een beetje CGI-heavy om echt te overtuigen. Maar de R-rating (KNT) en bovenal Karl Urban als de Dredd van dienst ogen dan weer wel veelbelovend. Of Dredd daadwerkelijk een voltreffer wordt kan je zelf in de bioscoop gaan ontdekken vanaf 10 oktober.

Continue reading Dredd teaser trailer