Skyfall trailer

Een topregisseur (Sam Mendes), een topcast (Daniel Craig, Javier Bardem, Judi Dench, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Albert Finney) én een topscenarist (John -Gladiator- Logan). Skyfall, de nieuwste 007, kan -bijna- niet anders dan een absolute topper worden. In de zalen vanaf 26 oktober (meer dan een week vroeger dan in de US (!)). Sowieso verplichte kost op het witte doek!

Continue reading Skyfall trailer

Boardwalk Empire seizoen 3 teaser trailer

*SPOILER* waarschuwing voor diegenen die seizoen 2 nog niet achter de kiezen hebben, gelieve niet verder te lezen! Alle anderen zullen blij zijn om te horen dat het -alweer- derde seizoen van het fantastische Boardwalk Empire op 16 september van start om de Amerikaanse kwaliteitszender HBO (enkele maanden later volgt Prime Series, en hopelijk volgend jaar Canvas en/of Acht, red.) . Na de schokkende finale van seizoen 2 -waar de teaser stevig naar refereert- maakt het verhaal een sprong van 15 maanden tot oudejaarsavond 1922: Terwijl Nucky Thompson (Steve Buscemi, red.) worstelt met zijn daden, begint Al Capone in Chicago aan zijn gestage opmars binnen de criminele onderwereld. Wij kunnen bijna niet wachten! De DVD van seizoen 2 ligt trouwens begin september ook bij ons in de rekken. Kopen die handel!

Continue reading Boardwalk Empire seizoen 3 teaser trailer


‘Onze’ Steve De Roover verfilmt A Good Man van Vanessa Morgan

Het gaat hard met de filmcarrière van MoviePulp-reporter, Steve De Roover, terwijl hij nog hard aan het werk is aan zijn debuutprent, Innocent Belgium, staat er al een tweede filmproject op stapel. A Good Man is de verfilming van het gelijknamige verhaal (als e-book verkrijgbaar via onder meer Amazon) van de uit zaventem afkomstige schrijfster Vanessa Morgan, die reeds internationaal scoorde met boeken en verhalen als Drowned Sorrow en The Strangers Outside. A Good Man wordt een Franstalige vampierenfilm met een twist. A Good Man werd in de pers al omschreven als een mix van Dexter en American Psycho. Vanessa en Steve mochten de prent recent al gaan voorstellen op het Franse horrorfestival S.M.U.F. in Saint Saulve. Begin september worden in Waterloo enkele testscènes gedraaid voor een trailer. A Good Man is een productie van Radowski Films, van de prijswinnende independent producer / acteur Pierre Lekeux. De ‘grootste’ naam in de cast is voorlopig Matthias Pohl, een acteur/model die over de taalgrens én in Frankrijk redelijk wat bekendheid geniet dankzij de reality reeks, Secret Story. A Good Man verschijnt ergens in 2013. Go Steve! Je kan trouwens zelf bijdragen tot deze prent via deze crowd funding link.

Mel Gibson op de set van Machete Kills

Als Machete Kills nog maar half zo indrukwekkend wordt als de cast, dan krijgen we acht (!) jaar na Sin City eindelijk nog eens een grand cru Robert Rodriguez. De cowboy-cineast slaagde er onder meer in om lelijkaard Danny Trejo te omringen met vrouwelijk schoon als Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Sofia Vergara en Amber Heard. Ook karakterkoppen William Sadler, Edward James Olmos, Charlie Sheen en -eum- Lady Gaga kregen een plaats op de affiche. Het meest indrukwekkende lid van de cast is zonder meer Mel Gibson die in onderstaand amusant filmpje tekst en uitleg geeft bij zijn rol als slechterik in Machete Kills.

Continue reading Mel Gibson op de set van Machete Kills


Cloud Atlas extended trailer

Met Cloud Atlas kan het twee richtingen uitgaan, ofwel wordt dit een absoluut meesterwerk, ofwel pretentieuze arthouse-kak. De trailer van 5 minuten (!) overdondert maar geeft zo goed als niets weg, een prestatie op zich. Aan ambitie ontbreekt het deze prent dan ook niet. De Washowski’s (The Matrix) en Tom Tykwer (Run Lola Run) verzamelden ook cast om U tegen te zeggen, met op kop Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Hugh Grant, en Jim Sturgess. In de zalen vanaf 28 november.

Continue reading Cloud Atlas extended trailer


Man of Steel teaser trailers

Wie dacht dat het zo stilaan wel gedaan zou zijn met de superheldenfilms, is eraan voor de moeite. Marvel plant nog een dozijn afgeleiden van The Avengers. De sequels op X-Men: First Class, én The Amazing Spider-Man, staan al op de planning. En bij DC/Warner proberen ze na de succesvolle Batman-trilogie van Christopher Nolan, ook Superman te rebooten (de vrij recente poging van Brian Singer, Superman Returns, wordt hierbij handig genegeerd, red.). Wat meteen opvalt aan de eerste beelden uit Man of Steel is de sérieux waarmee Zack Snyder ‘zijn’ Superman voorstelt. In ieder geval bewees Snyder met Watchmen het comic-genre in de vingers te hebben, en ook de cast oogt meer dan indrukwekkend. Naast nieuwe Superman Henry Cavill, kregen ook Russell Crowe, Kevin Costner, Diane Lane, Amy Adams, Laurence Fishburne, en de geweldige Michael Shannon (uit Boardwalk Empire, red.) een belangrijke rol toebedeeld. Man of Steel verschijnt op 19 juni 2013 in de Vlaamse zalen.

Continue reading Man of Steel teaser trailers

Premières van The Dark Knight Rises worden uitgesteld

Zoals de meeste onder jullie (die een beetje het nieuws volgen) weten, is de wereld in shock door een gruwelijk incident dat gebeurde in een cinema-complex in Aurora in de buurt van Denver gisteren. De psychotische filmfan James Holmes viel de cinemazaal binnen waar zijn favoriete film in première ging en schoot in het rond met 12 doden en 71 gewonden als gevolg. Sterker nog, hij maakte van de situatie een waar gebeurd verhaal met politie-achtervolgingen en een appartement vol boobytraps.

MoviePulp & Other Fiction wil als gespecialiseerde filmblog zijn steun betuigen aan de slachtoffers en eventuele copycats graag laten weten dat zulke zaken de wondere wereld van de film in gedrang brengen. Be a fan, but please, keep your feet on the ground and just enjoy the movie…

Spijtig genoeg hebben bepaalde landen zoals onder meer Frankrijk de premières van de hooggeanticipeerde film van Christopher Nolan uitgesteld voor onbepaalde duur. Persoonlijk geloven we bij MoviePulp dat wij filmfans het geduld moeten opbrengen om The Dark Knight Rises te bekijken als steunbetuigenis aan de slachtoffers in de VS. We steunen dan ook een eventuele beslissing van 20th Century Fox België om ook de première in België te verplaatsen.


The Dark Knight Rises review

The Dark Knight Rises ****

Regie: Christopher Nolan

Met: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Josh Stewart, Matthew Modine

Speelduur: 165′

De langverwachte conclusie van Nolan’s Batman-trilogie is eindelijk hier. Hoe episch is de heropstanding van de duistere ridder? Vanaf 25 juli 2012 in alle Belgische bioscopen.

 

Continue reading The Dark Knight Rises review

Ice Age 4 Continental Drift review

Ice Age 4: Continental Drift ***

Regie: Steve Martino & Mike Thurmeier ( Horton Hears a Who!, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs)

Met de stemmen van Ray Romano, Seann William Scott, Queen Latifah, Drake, Wanda Sykes, Nicki Minaj, Jennifer Lopez, Denis Leary, John Leguizamo, Peter Dinklage,…

Speeltijd: 94′

Ga kijken als je hield van de andere Ice Age films.

Continue reading Ice Age 4 Continental Drift review