Side by Side trailer

Toegegeven, sommigen onder jullie zal het aan de reet roesten of een film geschoten wordt op ouderwets degelijke pellicule of digital video. En vooral welke technologie nu beter is? Persoonlijk vinden wij dit echter wel een documentaire-waardig onderwerp. Dat dacht ook Keanu Reeves die de grootse regisseurs ter wereld (ondermeer Martin Scorsese, James Cameron, David Fincher en Christopher Nolan) ging interviewen over dit onderwerp. Het resultaat is Side by Side dat jammer genoeg nog geen (DVD-)releasedatum te pakken heeft.

Continue reading Side by Side trailer


The Iceman trailer

Liefhebbers van Boardwalk Empire (zijn we dat niet allemaal, red) weten al langer dat dezer dagen niemand beter ijzingwekkende personages kan neerzetten dan Michael Shannon. In The Iceman vertolkt hij de notoire huurmoordenaar Richard Kuklinski die in de jaren ’60, ’70 en ’80 meer dan 100 contractmoorden heeft uitgevoerd. Sowieso al gevonden vreten voor een stevige thriller, maar als je naast Shannon ook de rest van de imposante cast (Ray Liotta, Chris Evans, James Franco, Winona Ryder, David Schwimmer, Stephen Dorff en Robert Davi (!)) eens aandachtig bekijkt, weet je gewoon dat dit een absolute must-see wordt. Jammer genoeg is er nog wel geen releasedatum bekend voor The Iceman.

Continue reading The Iceman trailer

Sleeping dogs PS3 review

Sleeping dogs ****

Makers: United Front / Square Enix

Stemmenwerk van ondermeer: Will Yun Lee, Tom Wilkinson, Kelly Hu, Lucy Liu

Verkrijgbaar ovoorPS3, XBox360 en PC.

Speelduur: minimaal 12u voor story mode, en het dubbele voor 100% completion

Haal deze topgame in huis als je houdt van GTA, en films als The Departed én het betere werk uit de Hong Kong cinema ( denk aan: John Woo, Tsui Hark, Johnnie To)

Continue reading Sleeping dogs PS3 review


Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

Na een mistroostige tv-zomer waarin zowat alle zenders (uitgezonderd Sporza, red.) in een diepe slaap waren gesukkeld, maken we ons stilaan op voor het meest geanticeerde nieuwe tv-seizoen sinds 1989 (toen VTM zijn intrede deed als de allereerste commerciële zender, red.). En los van alle hype en bullshit, het is verdomd lang geleden dat er in enkele maanden tijd zoveel veelbelovends op ons afkwam. Kleine noot van de redactie: we hebben ons beperkt tot het aabod op de ‘grote’ Vlaamse zenders. Als er noemenswaardige nieuwigheden te zien zijn op digitale/buitenlandse zenders, lees je dit binnenkort ook hier op MoviePulp.

Continue reading Het nieuwe TV seizoen najaar 2012 beter bekeken

The Expendables 2 review

The Expendables 2 ****

Regie: Simon West (Con Air)

Met: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Jet Li, Chuck Norris, Scott Adkins, Nan Yu

Speelduur: 100′

Ga kijken als je de meest waanzinnige lijst aan actiehelden van vroeger en nu samen aan het werk wil zien in een old skool actieknaller.

Continue reading The Expendables 2 review


Legendarische regisseur Tony Scott pleegt zelfmoord (!)

Er zijn zo van die nieuwsberichten waar je eigenlijk niet over zou willen schrijven. Dit is er zo eentje! Ween lieve filmvrienden om het feit dat de legendarische regisseur Tony Scott afgelopen nacht heeft besloten uit het leven te stappen door van een brug (!) in Los Angeles te springen. *UPDATE* Ondertussen werd bekend gemaakt in de Amerikaanse media dat Scott blijkbaar een ongeneesbare hersentumor had, en dat hij daarom de moedige beslissing genomen heeft niet meer verder te willen aftakelen. Wat een drama! Feit blijft de dat de Britse cineast de afgelopen dertig jaar verantwoordelijk was voor meer dan een dozijn topprenten.

Continue reading Legendarische regisseur Tony Scott pleegt zelfmoord (!)


The Avengers DVD review

The Avengers ****

Regie: Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer, Angel)

Met Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Clark Gregg, Tom Hiddleston, Paul Bettany,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van de voorgaande comic blok verfilmingen zoals Thor, Iron Man, Captain America…

Continue reading The Avengers DVD review

Stolen trailer

De écht goeie films starring Nicolas zijn de laatste 10 jaar op één hand te tellen: Matchstick Men, Lord of War, The Bad Lieutenant, Kick-Ass en -mits een een grove korrel zout- Drive Angry. Maar ondanks de hoeveelheid drek die Cage draait, is en blijft hij één van onze favoriete acteurs. Stolen, een wraak- annex heistfilm, lijkt géén topper in zich te hebben, maar zou wel eens bovengemiddeld B-vertier kunnen worden. Niet in het minst door de aanwezigheid van Con Air en Expendables 2 regisseur Simon West, en een degelijke nevencast (Malin Akerman, Josh Lucas, Danny Houston, Mark Valley). Stolen gaat wellicht dit najaar straight-to-disc.

Continue reading Stolen trailer


Stallone en Schwarzenegger zijn terug in de beestige trailers voor Bullet to the Head en The Last Stand

Volgende week kan je beide actielegendes aan het werk zien in The Expendables 2, en volgend jaar volgt er nog een samenwerking in The Tomb, maar ook afzonderlijk gaat het opnieuw hard met de filmcarrières van de twee ultieme actiehelden Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. In Bullet to the Head vertolkt Stallone een huurmoordenaar die een onorthodox team vormt met een flik (Sung Kang) om een gezamelijke vijand (Jason ‘Game of Thrones’ Momoa) te stoppen. Als we er nog bijvertellen dat een andere legende, Walter Hill (48 Hrs., Red Heat, Last Man Standing), plaatsnam in de regiestoel van deze übergeweldadige stripverfilming, weet je dat Bullet to the Head een absolute must wordt wanneer de film in maart ook bij ons in de zalen verschijnt. Maar ook The Last Stand oogt meer dan indrukwekkend. In deze actieknaller zien we Schwarzenegger als lokale sheriff die het opneemt tegen een volledig Mexicaans drugscartel. In de heerlijke trailer herken je vast ook Peter Stormare, Forest Whitaker en Luis Guzmán. The Last Stand zou in januari op het witte doek moeten te zien zijn. Geniet van onderstaande trailers!

Continue reading Stallone en Schwarzenegger zijn terug in de beestige trailers voor Bullet to the Head en The Last Stand