George Lucas verkoopt Star Wars aan Disney. Star Wars VII in 2015.

Ween Star Wars geeks van de lage landen! George Lucas, ooit de luis in de pels van de grote Hollywood studio’s, heeft wat overgebleven is van zijn ziel verkocht. Afgelopen nacht werd bekend gemaakt dat hij een bod van 4 miljard dollar heeft aanvaard voor Lucasfilm. Star Wars wordt eigendom van Disney, die al eerder ook Marvel Studios een gelijkaardig ‘offer they couldn’t refuse‘ deden.. En wat meer is Disney plant alvast een nieuwe trilogie waarvan het eerste deel reeds in 2015 zou moeten verschijnen. Veel is er nog niet bekend over die nieuwe sequels, maar het staat wel vast dat ze chronologisch volgen op Episodes IV-VI (de klassieke trilogie waarmee het allemaal begon,red.). Betekent dit een terugkeer van de oude cast (Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher)? Of maken ze een grotere (zij)sprong in de tijd? En vooral zetten ze de vele fouten van de recente prequels recht? Wie zal het zeggen? George Lucas en de nieuwe Lucasfilm CEO, Kathleen Kennedy (producente van ondermeer Indiana Jones, red.), doen hieronder voorzichtig een boekje open.

Continue reading George Lucas verkoopt Star Wars aan Disney. Star Wars VII in 2015.

Hansel & Gretel: Witch Hunters red band trailer

Hansel & Gretel: Witch Hunters oogt steeds meer meer als een guilty pleasure van formaat. In de nieuwe red band trailer krijgt deze gewelddadige variant op het gekende sprookjes zelfs een Blade-vibe mee. Je herkent vast Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen in de belangrijkste rollen. Uit op 6 februari.

Continue reading Hansel & Gretel: Witch Hunters red band trailer


Iron Man 3 teaser trailer

Wie dacht dat Marvel het na The Avengers eventjes rustig aan zou doen, is eraan voor de moeite. Er staan sequels op stapel voor Captain America, Hulk én Thor, maar de eerstvolgende in rij is die superheld waarmee de studio haar zegetocht op de multiplex inzette, Iron Man. Waar Iron Man 2 nog teveel een peperdure trailer was voor The Avengers, zou Iron Man 3 een film zijn die compleet op zichzelf staat, én -komt-ie- back-to-basics gaat. Wij zijn in ieder geval al ons hele leven lang fans van Shane Black die met zijn scenario’s voor Lethal Weapon, The Last Boyscout en The Long Kiss Goodnight de voedingsbodem was voor enkele actieklassiekers, en ook als regisseur leverde hij met Kiss Kiss Bang Bang mooi werk af. Een PG-13 monsterproductie als Iron Man 3 is natuurlijk andere koek. Black zal het scheldproza tot een minimum moeten beperken, en ook de actie moet ten allen tijde familievriendelijk blijven. De eerste beelden uit Iron Man 3 ogen alvast spectaculair, en net als zijn voorgangers krijgen Robert Downey Jr. versterking / weerwerk (schrappen wat niet past, red.) van een indrukwekkende cast bestaande uit Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau en nieuwkomers Guy Pearce, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall en William Sadler (de slechterik uit Die Hard 2, red.). Iron Man 3 is bij ons te zien vanaf 24 april 2013 (een volle week voor de US release, het wordt stilaan een geweldige gewoonte, red.).

Continue reading Iron Man 3 teaser trailerJack Reacher trailer

Het is en blijft een beetje wennen om Tom Cruise als een bad ass te zien, maar verder lijkt deze Jack Reacher (gebaseerd op de populaire boeken van Lee Child, red.) ons een regelrechte aanrader. Regisseur Christopher McQuarrie zou je moeten kennen van The Way of The Gun, en zijn scenario’s voor onder meer The Usual Suspects en Valkyrie. Jack Reacher komt bij ons in de zalen op 26 december, en is dus het perfecte middel om het kerstmenu weg te kijken.

Continue reading Jack Reacher trailer

Carrie teaser trailer

Eerlijk gezegd hebben wij het meer dan gehad met die remakes van klassieke horrorfilms. Soms evenaren ze het origineel, denk aan Zack Snyder’s Dawn of the Dead, maar meestal zijn het goedkope rip-offs. Toch willen we deze remake/reboot van Carrie (gebaseerd op het bekende boek van Stephen King) niet volledig afschrijven. Hoofdrolspeelster Chloë Grace-Moretz is waarschijnlijk de beste minderjarige actrice van het moment, en ook regisseuse Kimberly Pierce wist met Boys Don’t Cry en Stop-Loss al eerder degelijke drama’s af te leveren. Carrie verschijnt in juni bij ons in de zalen. Voor de volledigheid hebben wij ook de trailer van het originele Carrie van Brian De Palma hieronder bijgevoegd. Zoek de zeven verschillen!

Continue reading Carrie teaser trailer

Nieuwe beelden uit wintertoppers Django Unchained, Zero Dark Thirty en Gangster Squad

Omdat ondergetekende zich vorige week in warmere oorden bevond, hadden jullie nog nieuwe trailers te goed van drie van de meest veelbelovende films van komende winter: Tarantino’s Django Unchained, Bin Laden-thriller Zero Dark Thirty, en Gangster Squad waarvan de release werd uitgesteld door de schietpartij tijdens The Dark Knight Rises prémière deze zomer. Geniet ervan!

Continue reading Nieuwe beelden uit wintertoppers Django Unchained, Zero Dark Thirty en Gangster Squad


Skyfall theme song door Adele

Normaal kondigen we bij MoviePulp nooit liedjes van grote Hollywood films aan, maar in navolging van 007’s nieuwste film Skyfall maken we graag een uitzondering. De immens populaire zangeres ADELE werd gekozen om de franchise een duwtje in de rug te geven en maakt er een waar kunstwerk van met heerlijke verwijzingen naar de goede oude sfeer achter de betere James Bond songs.

Continue reading Skyfall theme song door Adele