Box Office België update (2012 week 47)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 heeft voor de 2de week op rij Skyfall van de troon gestoten in de Belgische cinemazalen. 007’s Skyfall blijft nog wel steeds de grootste verdiener van het moment met zo’n 8,625,593 dollar opbrengst. De Vlaamse film The Broken Circle Breakdown komt deze week op een sterke 3de plaats. Dredd 3D kende een erbarmelijke start met een magere 16de plaats. Clint Eastwood’s Trouble with the Curve was de beste nieuwkomer.

Continue reading Box Office België update (2012 week 47)Snitch trailer

Ok af en toe vult hij glimlachend zijn zakken in kindvriendelijk kijkvoer als Journey 2: The Mysterious Island, maar verder zit de filmcarrière van voormalige worstelaar Dwayne ‘The Rock’ Johnson meer dan ooit op het goede spoor. Volgend jaar is hij te zien in -het uitgestelde- G.I. Joe: Retaliation, Pain & Gain van Michael Bay, het stevige politiedrama Empire State, en de actieknaller Fast and Furious 6. Maar eerst is er het karaktergedreven actiedrama Snitch, waarin Johnson een vader vertolkt die undercover gaat voor de DEA om zo zijn zoon vrij te krijgen. Hij wordt daarbij omringd door klasbakken als en een waslijst karakteracteurs uit de betere TV series. Snitch van regisseur Ric Roman Waugh heeft -althans bij ons- nog geen releasedatum in de bioscoop, maar laat dat je niet tegenhouden om alvast te genieten van de trailer.

Continue reading Snitch trailer


Frits en Franky trailer

Frits & Freddy was dé grappigste film van 2010 tout court, en misschien wel de meest hilarische Vlaamse komedie aller tijden. De film was dan ook terecht een groots bioscoopsucces, en een vervolg kon niet uitblijven. Frits & Franky is die sequel. Tom Van Dyck (Freddy, red.) mag dan wel verstek gegeven hebben, en door regisseur Mark Punt vervangen zijn door Sven De Ridder (Franky, red.), afgaande op de eerste trailer is het geheel nog even lachen, gieren en brullen als de voorganger. De cast bevat verder oudgediende Peter Van Den Begin (Frits), Axel Daeseleire, Manou Kersting, Reinhilde Decleir, en Nederlanders als Jack Wouterse, Peter Paul Muller en Georgina Verbaan. Frits & Franky komt in Vlaanderen op 6 februari in de zalen en in Nederland op 14 februari. Wij gaan kijken, zoveel is zeker!

Continue reading Frits en Franky trailer

World War Z trailer

Dat je ook in het zombie-genre niet moet inboeten aan karaktertekening, bewijst de geweldige tv serie The Walking Dead nu al drie seizoenen lang. World War Z probeert hetzelfde te doen, maar dan op epische schaal met het monsterbudget van een zomerblockbuster, en een grote ster als Brad Pitt op de affiche, en een nevencast vol sterke karakteracteurs als David Morse en tv-gezichten als Mireille Enos (The Killing US) en Matthew Fox (Lost). Desondanks behouden wij onze reserves. Regisseur Mark Forster overtuigde niet helemaal met zijn vorige grootste franchise film, Quantum of Solace, en vooral de vermadelijde PG-13 (kinderen toegelaten) rating, die een peperdure blockbuster van dit kaliber meer dan waarschijnlijk meekrijgt, zou wel eens kunnen zorgen voor bijzonder bloedeloze zombie-taferelen (zie ook bv. I Am Legend). Wat er ook van zij, World War Z draait vanaf 10 juli in de Belgische zalen.

Continue reading World War Z trailer


The Last Stand trailer

“I’m back!” Arnold Schwarnegger, de grootste actieheld aller tijden, liet het deze zomer zelf weten in The Expendables 2. Maar we moeten het nog gaan geloven ook. Hij bracht een vuistdikke biografie uit, getiteld Total Recall. En Arnie schittert volgend jaar in minstens drie films. The Tomb, een gevangenisthriller met zijn maatje Sly Stallone, en als keiharde flik in Ten van genrespecialiest David Ayer. Maar de eerste in rij is deze The Last Stand waarin Schwarzenegger het als small town sheriff opneemt tegen volledig een Mexicaans drugcartel. Als de uiteindelijke film nog maar half zo entertainend is als deze trailer, zit het nu al meer dan goed met die comeback. The Last Stand is bij ons te zien vanaf 30 januari.

Continue reading The Last Stand trailer

Nieuwe Lincoln trailer

Géén toepasselijker moment dan deze ochtend waarop Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning claimt om nieuwe beelden te tonen uit Lincoln van Steven Spielberg. Onze kop eraf als deze biopic over één van de beroemdste Amerikaanse presidenten aller tijden niet één van dé grootste kanshebbers wordt op de nakende Oscars. Lincoln verschijnt bij ons op 23 januari in de zalen.

Continue reading Nieuwe Lincoln trailer

Side Effects trailer

Enkele jaren geleden beweerde de veelzijdige cineast Steven Soderbergh nog in vervroegd pensioen te gaan als filmmaker. Toch is deze Side Effects alweer zijn vierde film in minder dan twee jaar. En opnieuw oogt deze complexe thriller compleet anders dan zijn voorgangers. En opnieuw wist Soderberg grote namen als Channing Tatum, Rooney Mara, Jude Law, en Catherine Zeta-Jones the strikken. Side Effects verschijnt bij ons op 20 maart in de zalen.

Continue reading Side Effects trailer