Meer over De Premier (film of serie)

Vlaamse film daalt met 20% in 2016

1,9 miljoen bioscoopbezoekers wist de Vlaamse film in 2016 te overtuigen van zijn kunsten dankzij films zoals De Premier (384.316 bezoekers), De Buurtpolitie: de grote geldroof (150.1580 bezoekers), Achter de wolken (126.282 bezoekers), Robinson Crusoe (109.143 bezoekers) & Helden van de zee (102.768 bezoekers). Dat meldde het Vlaamse Audiovisueel Fonds ons vandaag in een officieel persbericht. Dat is een daling van zo’n 20% aan de Belgische box office, maar niet echt een verrassing gezien de straffe resultaten van Vlaamse film in het recordjaar 2015. Opvallend was het internationaal succes van de Vlaamse film met prijzen of nominaties voor o.m. D’Ardennen, Vincent, King of the Belgians, Belgica & The Land of the Enlightened. Ook spreekt Minister van Media Sven Gatz van een succesvol seriejaar met als kers op de taart Beau Sejour die als een trein opgenomen wordt door het publiek.

Lees verder Vlaamse film daalt met 20% in 2016

Erik Van Looy’s De Premier filmbespreking

De Premier posterDe Premier *** 1/2

Regie: Erik Van Looy (Loft, De Zaak Alzheimer, Dossier K)

Met Koen De Bouw, Charlotte Vandermeersch, Adam Godley, Stijn Van Opstal, Dirk Roofthooft, Saskia Reeves, Tine Reymer, Wim Willaert,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van films zoals De Zaak Alzheimer & Dossier K.

Lees verder Erik Van Looy’s De Premier filmbespreking

Box Office België update (2016 week 44)

De Premier banner

Inferno moet na zijn 1ste week reeds de duimen leggen voor de nieuwkomers van week 44. Niemand minder dan Erik Van Looy’s De Premier ging met de eerste plaats lopen en behaalt met zo’n 976.618 euro opbrengst in zijn eerste week een top 5 plaats aan de Belgische box office 2016. De top 5 van 2016 bestaat tot hiertoe uit Deadpool, Suicide Squad, The Revenant, De Premier & The Jungle Book. Wat een resultaat! Daarmee komt hij in de buurt van Loft met maar zo’n 30.000 bezoekers minder in zijn openingsweek en heeft het nu al meer bezoekers dan Van Looy’s laatste film The Loft. Met andere woorden, Erik Van Looy is back, baby! Sterke opvolger die bovendien De Premier versloeg in het weekend is Doctor Strange die met zo’n 684.215 euro één van de beste openingsweekenden te pakken heeft voor een Marvel character’s origin story. Het haalt er een top 3 plaats voor Thor en na Guardians of the Galaxy & de originele Iron Man. Trolls haalde een mooie 538.430 euro op plaats 4 na Inferno die inmiddels afklokt af op zo’n 1.02 miljoen euro na 2 weken. Bridget Jones’s Baby haalde inmiddels 1,35 miljoen euro op na 3 weken.

Dit is de nieuwe cast van Erik Van Looy’s De Premier

De Premier poster van Erik van Looy met Koen De BouwErik Van Looy is back! Hij laat zijn flop The Loft voor wat het is en zet in 2016 een nieuw hoofdstuk in met De Premier. Niemand minder dan Koen De Bouw gaat met de hoofdrol lopen in deze spannende thriller rond een ontvoering van de Belgische premier die de Amerikaanse president moet vermoorden. Andere castleden zijn o.m. Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert. Vanaf 26 oktober 2016 zal De Premier te zien zijn in Belgische bioscopen. Dit telt de 5de keer dat Koen De Bouw samenwerkt met Erik Van Looy na De Zaak Alzheimer, Loft, Shades & Yuppies. Broer met Koen de Bouw speelt momenteel in de Belgische bioscopen.