Franchise: Dossier K

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

Een derde Vincke & Verstuyft-film op komst!

vincke & verstuyftTerwijl Dossier K blijft scoren in de Vlaamse bioscopen (de teller staat ondertussen op 307.250 bezoekers), blijkt de kogel nu toch officieel door de kerk te zijn voor een derde deel in de populaire “Vincke & Verstuyft”-filmreeks. Producent Eyeworks Film & TV Drama bevestigde ons dat ze inmiddels gestart zijn met de voorbereidingen voor een derde prent. Scenarist is wederom Carl Joos, die eerder ook al de sterke scenarios schreef van De Zaak Alzheimer en Dossier K. Na regisseurs Erik Van Looy (voor De Zaak Alzheimer) en Jan Verheyen (voor Dossier K), zal de derde film opnieuw door een Vlaamse topregisseur worden gemaakt. Wij zijn alvast razend benieuwd! Dossier K, met uiteraard Koen De Bouw en Werner De Smedt als het charismatische flikkenduo, draait nog steeds in de meeste Vlaamse bioscopen.

Lees verder Een derde Vincke & Verstuyft-film op komst!


Dossier K setbezoek

IMG_1691Dossier K gooit na meer dan een maand in de Vlaamse bioscopen nog steeds hoge ogen en kampeert op het moment van schrijven op een mooie derde plaats. Hoewel het nog even afwachten is of de fel geanticipeerde opvolger van Jan Verheyen dezelfde indrukwekkende bezoekersaantallen zal bereiken als Erik Van Looy’s über-kaskraker De Zaak Alzheimer (2003), is het bezoekersaantal van 265.000 alvast geen teleurstelling. Om de hype nog wat verder aan te zwengelen, zijn we hier eindelijk met ons exclusief setverslag van één van de sleutelscènes uit deze spannende policier. Geniet ervan en maak dan dat je weg bent naar de bioscoop!

Lees verder Dossier K setbezoek

Interview Hilde De Baerdemaeker (Dossier K)

hilde-de-baerdemaekerDossier K , u weet wel de fel geanticipeerde opvolger van Erik Van Looy’s gevierde kaskraker De Zaak Alzheimer (2003), gooit ondertussen hoge ogen aan de Vlaamse bioscoopkassa’s. Ook de critici zijn het er roerend over eens dat Jan Verheyen een spannende en actierijke policier heeft afgeleverd, die niet moet onderdoen voor de Amerikaanse politiefilms. Maar hoe was het nu om samen te werken met de immer aanwezige bebrilde cineast? Dit en enkele andere boeiende vragen stelde we snel tussen twee opnames door op de filmset aan actrice Hilde De Baerdemaeker, die voor de tweede maal in de huid kroop van Linda de Leenheer.

Lees verder Interview Hilde De Baerdemaeker (Dossier K)


Interview Jan Verheyen (Dossier K)

Jan_VerheyenNaar aanleiding van de release van Dossier K – de langverwachte opvolger van één van de meest succesvolle Vlaamse film aller tijden, De Zaak Alzheimer (2003) – had ondergetekende op de filmset een enthousiast, boeiend en vooral open gesprek met de sympathieke regisseur van dienst Jan Verheyen (Team Spirit, Los). Deze spannende policier, met opnieuw Koen De Bouw en Werner De Smedt als het dynamische flikkenduo Vincke en Verstuyft, draait vanaf 9 december in alle grote bioscopen.

Lees verder Interview Jan Verheyen (Dossier K)

Dossier K teaser trailer

Dossier K, de opvolger van De Zaak Alzheimer, speelt zich af in het Albanese maffia-milieu en zal geheid weer potten breken aan de kassa’s. Erik Van Looy gaf het roer over aan Jan Verheyen, maar herwerkte nog wel het bekende boek van Jef Geeraerts tot een scenario. De cast bestaat uit usual suspects als Koen De Bouw, Werner De Smedt, Hilde De Baerdemaker en Filip Peeters. Dossier K komt op 9 december in de zalen.


Jan Verheyen neemt De Zaak Alzheimer-vervolg over

Poster

Doordat Erik Van Looy recent een nieuw vijfjarig exclusiviteitscontract heeft ondertekend bij productiemaatschappij Woestijnvis, was de filmmaker – wiens nieuwe boreling Loft op 22 oktober 2008 in de bioscoop komt – genoodzaakt het project over te laten. Niemand minder dan Jan Verheyen, van wie Los vanaf 17 september in de bioscopen draait, zal het prestigeproject overnemen. We toetsten even bij de man zelf voor extra informatie: “Na het afwerken van de nieuwe afleveringen voor de tweede reeks van Vermist begin ik met de casting en de pre-productie. Als alles goed gaat beginnen we te draaien in maart/april volgend jaar, voor een release eind 2009/begin 2010.” aldus de succesregisseur.

Lees verder Jan Verheyen neemt De Zaak Alzheimer-vervolg over

Dossier K: Erik Van Looy werkt aan opvolger van De Zaak Alzheimer

erikvanlooy.jpgNog meer filmnieuws van eigen bodem: Binnenkort starten de opnames van Dossier K, een nieuwe Jef Geeraerts-verfilming van de hand van Erik Van Looy. Koen De Bouw en Werner De Smedt vertolken opnieuw het recherche-duo Vincke en Verstuyft. Dossier K speelt zich af in het Albanese misdaadmilieu. Omdat De Zaak Alzheimer (verdiend) één van de grootste kassuccessen uit de Belgische filmgeschiedenis werd, zijn de verwachtingen voor deze film begrijpelijkerwijs hooggespannen. We weten het ergens in maart 2008. Erik Van Looy gaat volgend jaar wellicht ook de eerste Woestijnvis-bioscoopproductie Loft verfilmen, een thriller naar een scenario van Bart De Pauw.