Tag Archives: FFO

Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2021

MoviePulpers, zoals jullie weten, is er geen Filmfestival Oostende dit jaar vanwege corona, maar de Ensors gaan wel op een coronaproof-manier door, dus zijn er genomineerden en dit werden zonet gelanceerd. Opvallende kanshebbers zijn De Patrick (13 nominaties) van Tim Mielants & All of Us (8 nominaties) van Willem Wallyn. Ook Cleo pakte 5 nominaties. Bij series is de VRT in zijn nopjes met nominaties voor Undercover S2, De Twaalf & Albatros, maar ook nominaties voor Bende van Jan de Lichte ontbreekt niet. 

Continue reading Dit zijn de genomineerden voor de Ensors 2021

Belgische coronamaatregelen nekken Filmfestival Oostende 2021, wordt vervangen door FFO Nights

FFO Filmfestival Oostende logo

De sluiting van de bioscopen en cultuurhuizen in ons land bezorgt de organisatoren van Filmfestival Oostende (FFO) de nodige kopzorgen. Normaal gesproken zou van 15 tot en met 23 januari 2021 de eerste wintereditie plaatsvinden. De onduidelijkheid over de heropening van de festivallocaties inspireert Filmfestival Oostende tot een nieuw concept: FFO Nights 2021. Een resolute keuze voor een doorgedreven jaarwerking en een spreiding van de festivaleditie 2021 over het hele jaar in de plaats van een 9 dagen durend festival in januari. Koen De Bouw engageert zich als master voor zowel de FFO Nights als de festivaleditie in 2022. Red Sandra, de film van Lien Willaert en Jan Verheyen die het festival oorspronkelijk zou openen op 15 januari 2021, wordt alvast één van de hoogtepunten tijdens de FFO Nights. De uitreiking van De Jamies op 22 januari 2021 en De Ensors op 23 januari 2021 vinden wél plaats.

Continue reading Belgische coronamaatregelen nekken Filmfestival Oostende 2021, wordt vervangen door FFO Nights

Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021

Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021
© Pieter Clicteur

Vorig jaar was hij nog te gast voor de avant-première van Grenslanders & de Vlaamse slotfilm Bastaard, dit jaar is hij dé gastheer van de 1ste wintereditie van Filmfestival Oostende 2021. Film Festival Oostende kondigt voor zijn 1ste wintereditie met trots de Master van het festival aan: Koen De Bouw, die met het thema ‘Age Before Beauty’ de nadruk zal leggen op sterke verhalen. Hij volgt leading lady Lynn Van Royen op, die de vorige editie cureerde. Het festival, dat voor het eerst van 15 t.e.m. 23 januari 2021 plaatsvindt, opent bovendien dit jaar met de Vlaamse film Red Sandra van regisseur Jan Verheyen & Lien Willaert. Zowel het gala-event als de avant-première van deze prangend actuele film zullen op 15 januari 2021 niet enkel in Oostende te volgen zijn, maar in heel Vlaanderen dankzij Kinepolis.

Continue reading Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021

Het Filmfestival van Oostende verhuist vanaf 2021 naar de winter

Grote verandering bij het Filmfestival van Oostende, want vanwege de erkenning door het VAF en de organisatie kort op het Film Fest Gent, wordt de filmfestival aan de zee verplaatst naar de winter. De volgende editie van FFO zal op 15 januari 2021 starten en lopen tot 23 januari 2021. Wat vinden jullie van deze switch?

Monica Bellucci ingehuldigd op het Filmfestival van Oostende

Monica Bellucci en co Filmfestival Oostende 2019
Het weer was navant aan de Zeedijk van Oostende, maar toch kreeg de mooie Monica Bellucci (Spectre, Matrix Reloaded) een ster op het Filmfestival van Oostende. Bellucci was op bezoek voor de wereldpremière van Spider in the Web, een internationale film met funding uit België, Nederland & Israël. Bekijk onze livevideo op onze Facebook-pagina voor meer. Monica Bellucci werd mooi in het zwart aan de Kursaal te Oostende bijgestaan door de regisseur Eran Riklis en Vlaamse sterren zoals Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Luk Wyns, Koen De Bouw & Lynn Van Royen waren eveneens van de partij.

Continue reading Monica Bellucci ingehuldigd op het Filmfestival van Oostende

Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019, Monica Bellucci is internationale gast

Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019

Groot nieuws in filmland, want Lynn Van Royen volgt Matteo Simoni op als Master van het Filmfestival van Oostende. Lynn Van Royen (29 jaar) is daarmee de jongste Master ooit van het festival, maar ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al een behoorlijk palmares op haar naam staan. De actrice was onder meer te zien in Tabula Rasa, Beau Séjour, The Team 2, De Luizenmoeder, De Dag & binnenkort ook in  De Twaalf. Het is dan ook een hele eer dat ze de taak als master op zich wil nemen. Lynn kiest als Master voor het thema Leading ladies: vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar ook volledig voor gaan. Vrouwen die zich niet bij grenzen neerleggen, maar grenzen verleggen. Lynn wil met haar thema de stereotypen loslaten en opkomen voor inclusie.

Continue reading Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019, Monica Bellucci is internationale gast

45.000 bezoekers op het Filmfestival van Oostende

Jean-Claude Van Damme op de première van het Filmfestival van Oostende

De 12de editie van het Filmfestival van Oostende was een succes. Het kreeg op 9 dagen tijd maar liefst 45.000 bezoekers over de vloer en daar kwamen nog eens een 1.200 filmprofessionals bij. Een record. Van de 120 vertoningen was maar liefst 33% uitverkocht. De organisatie wijdt het succes aan de combinatie van het ontmoeten van filmsterren zoals Jean-Claude Van Damme, de cast van The Team 2, Matthias Schoenaerts, Lynn Van Royen & Rupert Everett en een gevarieerd aanbod dat zowel cinefielen als bezoekers die eens een avant-première wilden meepikken, kon bekoren. Wij willen er nog aan toevoegen dat de sfeer op het festival en de zeedijk altijd geslaagd is. Proficiat aan de organisatie van het FFO & stad Oostende.