Franchise: FFO

Dit was het Filmfestival van Oostende 2023

Dit was FFO2023: Filmfestival Oostende beleeft een recordeditie met 48.000 bezoekers dankzij films & series zoals The ChapelArcadiaBaghdad MessiMarieke – Addicted to LifeAller/Retour, LUKA, War Junkies, Argwaan, The WhaleThe Fabelmans, Women Talking, Till, Alice Darling, The Inspection & meer onder toezicht van  Master Natali Broods Na een paar lastige COVID-jaren kon Filmfestival Oostende eindelijk haar eerste wintereditie organiseren zoals ze die voor ogen had en dat werpte zijn vruchten af. Geniet van de officiële aftermovie van Filmfestival Oostende 2023 en tot volgend jaar, MoviePulpers?

Prestigieuze Benelux-serie Arcadia sluit Film Festival Oostende 2023 af, voorlopig programma online

Het is voor velen misschien nog ver van hun bed met de feestdagen die voor de deur staan, maar Filmfestival Oostende heeft zijn volledige programma voor 2023 bekend gemaakt zonet. Daar zit veel Vlaams tussen waaronder buiten The Chapel dat reeds werd aangekondigd door Master Natali Broods, ook Arcadia, Baghdad Messi, Marieke – Addicted to Life, Aller/Retour, LUKA, War Junkies & Argwaan.

Lees verder Prestigieuze Benelux-serie Arcadia sluit Film Festival Oostende 2023 af, voorlopig programma online


Dominique Deruddere opent het Filmfestival van Oostende 2023 met The Chapel

FFO kondigde vandaag met trots aan dat The Chapel van regisseur Dominique Deruddere (Iedereen Beroemd, Firmin, Will Tura Hoop Doet Leven) op vrijdag 27 januari 2023 de openingsfilm wordt van de 1ste echte wintereditie van Filmfestival Oostende. Samen met deze opening zal tijdens het Film Festival Oostende ook een volledige retrospectieve plaatsvinden van het werk van Deruddere, want de Vlaams filmregisseur is bekend van o.a. het Oscargenomineerde Iedereen Beroemd, Firmin, Flying Home, maar ook Hombres Complicados & Wait until spring, Bandini. Hij is geen onbekende voor FFO overigens, want hij maakte de documentaire Will Tura, hoop doet leven die in 2018 debuteerde op het Vlaamse filmfestival en in de muziekwereld maakte hij ook nog met zijn zoon een 3-delige documentaire over Arno, Charlatan, voor Canvas.

Lees verder Dominique Deruddere opent het Filmfestival van Oostende 2023 met The Chapel

Film Festival Oostende 2022 prikt eindelijk datum in maart, veel Vlaamse content in primeur

MoviePulpers, eindelijk weten we wanneer het Filmfestival Oostende door zal gaan: van 4 tot en met 12 maart 2022. Vorige week werd nl. de coronabarometer afgekondigd, een beheersinstrument dat Filmfestival Oostende – én de cultuursector – eindelijk perspectief en een zekere voorspelbaarheid omtrent toekomstige maatregelen biedt. Met vertrouwen in de toekomst en vol enthousiasme kondigde FFO dan ook haar nieuwe datum aan. Het aanbod werd lichtjes aangepast met een grote focus op Vlaamse content met titels zoals Nowhere, Zeppos – Het Mercatorspoor, Twee Zomers & Lost Luggage.

Lees verder Film Festival Oostende 2022 prikt eindelijk datum in maart, veel Vlaamse content in primeur


King Richard & Nightmare Alley in avant-première op Filmfestival Oostende 2022, Aller/Retour van Dorothée Van Den Berghe slotfilm

Genoeg FFO Nights, time for the real deal again! Artistiek directeur Peter Craeymeersch stelde deze voormiddag samen met Master Koen De Bouw en regisseur Peter Monsaert het programma van de 14de editie van Filmfestival Oostende voor. Zoals we reeds weten, is Nowhere geprogrammeerd als openingsfilm van Filmfestival Oostende 2022, maar er is meer. Met telkens 8 films in de LOOK!-, COOP!- en SOON!-competities, 37 avant-premières, 10 kortfilms in competitie en een Alex van Warmerdam-retrospectieve is het programma voor de 1ste wintereditie – van 28 januari tot en met 4 februari 2022 als de coronamaatregelen het toelaten – compleet, met een recordaantal avant-premières van o.m. King Richard, Nightmare Alley & Samuel’s Travels met Kevin Janssens. Andere films die geprogrammeerd staan, zijn o.m. La Civil, Dealer, Rookie, Red Sandra & het Nederlandse De Veroordeling. Aller/Retour van Dorothée Van Den Berghe zal het Vlaamse filmfestival afsluiten. Meer op de officiële website van FFO2021.

 

FFO Night gaat van start op zaterdag 19 juni 2021 met Jennifer Heylen als Anker

MoviePulpers, het is eindelijk zo ver. De vrijheid om naar de bioscoop te gaan en dat betekent ook dat lokale filmfestivals opnieuw van start kunnen gaan. Actrice Jennifer Heylen (Glad IJs, F*ck You Very Very Much, HAZARD) verwelkomt je dit jaar op de #FFONights van Filmfestival Oostende als Anker (niet master, dat blijft Koen De Bouw) wat betekent dat op elke #FFONight Jennifer in gesprek gaat met cast & crew vanop de rode loper. De show zal te volgen zijn, live vanuit Kinepolis Oostende, in alle deelnemende bioscopen en op de Facebookpagina van Filmfestival Oostende! Bovendien gaat Jennifer in aanloop van elk event op stap met mensen die zowel voor als achter de schermen de films hebben mogelijk gemaakt.

Lees verder FFO Night gaat van start op zaterdag 19 juni 2021 met Jennifer Heylen als Anker


Belgische coronamaatregelen nekken Filmfestival Oostende 2021, wordt vervangen door FFO Nights

FFO Filmfestival Oostende logo

De sluiting van de bioscopen en cultuurhuizen in ons land bezorgt de organisatoren van Filmfestival Oostende (FFO) de nodige kopzorgen. Normaal gesproken zou van 15 tot en met 23 januari 2021 de eerste wintereditie plaatsvinden. De onduidelijkheid over de heropening van de festivallocaties inspireert Filmfestival Oostende tot een nieuw concept: FFO Nights 2021. Een resolute keuze voor een doorgedreven jaarwerking en een spreiding van de festivaleditie 2021 over het hele jaar in de plaats van een 9 dagen durend festival in januari. Koen De Bouw engageert zich als master voor zowel de FFO Nights als de festivaleditie in 2022. Red Sandra, de film van Lien Willaert en Jan Verheyen die het festival oorspronkelijk zou openen op 15 januari 2021, wordt alvast één van de hoogtepunten tijdens de FFO Nights. De uitreiking van De Jamies op 22 januari 2021 en De Ensors op 23 januari 2021 vinden wél plaats.

Lees verder Belgische coronamaatregelen nekken Filmfestival Oostende 2021, wordt vervangen door FFO Nights

Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021

Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021
© Pieter Clicteur

Vorig jaar was hij nog te gast voor de avant-première van Grenslanders & de Vlaamse slotfilm Bastaard, dit jaar is hij dé gastheer van de 1ste wintereditie van Filmfestival Oostende 2021. Film Festival Oostende kondigt voor zijn 1ste wintereditie met trots de Master van het festival aan: Koen De Bouw, die met het thema ‘Age Before Beauty’ de nadruk zal leggen op sterke verhalen. Hij volgt leading lady Lynn Van Royen op, die de vorige editie cureerde. Het festival, dat voor het eerst van 15 t.e.m. 23 januari 2021 plaatsvindt, opent bovendien dit jaar met de Vlaamse film Red Sandra van regisseur Jan Verheyen & Lien Willaert. Zowel het gala-event als de avant-première van deze prangend actuele film zullen op 15 januari 2021 niet enkel in Oostende te volgen zijn, maar in heel Vlaanderen dankzij Kinepolis.

Lees verder Koen De Bouw wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2021

Het Filmfestival van Oostende verhuist vanaf 2021 naar de winter

Grote verandering bij het Filmfestival van Oostende, want vanwege de erkenning door het VAF en de organisatie kort op het Film Fest Gent, wordt de filmfestival aan de zee verplaatst naar de winter. De volgende editie van FFO zal op 15 januari 2021 starten en lopen tot 23 januari 2021. Wat vinden jullie van deze switch?


Monica Bellucci ingehuldigd op het Filmfestival van Oostende

Monica Bellucci en co Filmfestival Oostende 2019
Het weer was navant aan de Zeedijk van Oostende, maar toch kreeg de mooie Monica Bellucci (Spectre, Matrix Reloaded) een ster op het Filmfestival van Oostende. Bellucci was op bezoek voor de wereldpremière van Spider in the Web, een internationale film met funding uit België, Nederland & Israël. Bekijk onze livevideo op onze Facebook-pagina voor meer. Monica Bellucci werd mooi in het zwart aan de Kursaal te Oostende bijgestaan door de regisseur Eran Riklis en Vlaamse sterren zoals Filip Peeters, Hilde Van Mieghem, Luk Wyns, Koen De Bouw & Lynn Van Royen waren eveneens van de partij.

Lees verder Monica Bellucci ingehuldigd op het Filmfestival van Oostende

Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019, Monica Bellucci is internationale gast

Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019

Groot nieuws in filmland, want Lynn Van Royen volgt Matteo Simoni op als Master van het Filmfestival van Oostende. Lynn Van Royen (29 jaar) is daarmee de jongste Master ooit van het festival, maar ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al een behoorlijk palmares op haar naam staan. De actrice was onder meer te zien in Tabula Rasa, Beau Séjour, The Team 2, De Luizenmoeder, De Dag & binnenkort ook in  De Twaalf. Het is dan ook een hele eer dat ze de taak als master op zich wil nemen. Lynn kiest als Master voor het thema Leading ladies: vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar ook volledig voor gaan. Vrouwen die zich niet bij grenzen neerleggen, maar grenzen verleggen. Lynn wil met haar thema de stereotypen loslaten en opkomen voor inclusie.

Lees verder Lynn Van Royen wordt de nieuwe master voor het Filmfestival van Oostende 2019, Monica Bellucci is internationale gast

45.000 bezoekers op het Filmfestival van Oostende

Jean-Claude Van Damme op de première van het Filmfestival van Oostende

De 12de editie van het Filmfestival van Oostende was een succes. Het kreeg op 9 dagen tijd maar liefst 45.000 bezoekers over de vloer en daar kwamen nog eens een 1.200 filmprofessionals bij. Een record. Van de 120 vertoningen was maar liefst 33% uitverkocht. De organisatie wijdt het succes aan de combinatie van het ontmoeten van filmsterren zoals Jean-Claude Van Damme, de cast van The Team 2, Matthias Schoenaerts, Lynn Van Royen & Rupert Everett en een gevarieerd aanbod dat zowel cinefielen als bezoekers die eens een avant-première wilden meepikken, kon bekoren. Wij willen er nog aan toevoegen dat de sfeer op het festival en de zeedijk altijd geslaagd is. Proficiat aan de organisatie van het FFO & stad Oostende.