Franchise: het vonnis

De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop

VAF

De Vlaamse Film kende een topjaar in 2015 met heel wat lokale titels zoals BLACK, d’Ardennen, FC de Kampioenen 2 & Safety First die goed scoorden bij de Belgen. Een mooie evolutie waar wij als bijna 10-jarige filmblog blij mee zijn. Bij MoviePulp.be dachten we dat het hoog tijd is om een overzicht te geven van de grootste box office successen voor de Vlaamse cinema, zeker gezien de recente interesse naar de onafgewerkte documentaire van Robbe De Hert en de Diamanten Award van De Premier. Geen gemakkelijke opdracht, gezien Belgische distributeurs niet happig zijn om inkosten van hun films te communiceren en de berekeningen vroeger niet zo accuraat waren als heden ten dage. Onze poging kan je onderaan terug vinden. Geniet van de lijst van Vlaamse films die de meeste bezoekers naar de bioscoop trokken.

Lees verder De lijst van grootste Vlaamse films die bezoekers trokken in de bioscoop


Box Office België update (2013 week 41)

Het Vonnis banner

De glorie van Eyjafjallajökull heeft niet lang geduurd, want de nieuwste film van Jan Verheyen Het Vonnis haalde de voorbije week de top aan de Belgische cinemakassa’s. Met iets minder dan 500.000 dollar winst ging het Disney’s Planes vooraf in zijn eerste week. Machete Kills haalde een teleurstellende 10de plaats met nog geen 75.000 dollar winst. Maar de nieuwste films van Metallica (Metallica Through the Never) deed het nog slechter met een 21ste plaats en nog geen 25.000 dollar winst.


Poster en Trailer Het Vonnis van Jan Verheyen met Koen De Bouw en Veerle Baetens

Het Vonnis Jan VerheyenAlhoewel hij in de zgn. ‘serieuze’ filmpers meestal -onterecht- de wind van voren krijgt, is Jan Verheyen zonder enige twijfel de meest constante Vlaamse regisseur die de ene na de andere degelijke publieksfilm aflevert. Het Vonnis oogt zonder meer fantastisch, een klassiek rechtbanksdrama in de stijl van Grisham-verfilmingen als A Time To Kill, waarin een man het recht in eigen handen neemt nadat de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten. Verheyen wist bovendien het kruim van de Vlaamse acteurswereld te verzamelen met op kop Koen De Bouw, Veerle Baetens, Johan Leysen, Jappe Claes, Vic De Wachter, Joke Devynck en Sven De Ridder. Het Vonnis verschijnt op 9 oktober in de Vlaamse zalen. En onze kop eraf als dit geen terechte lokale kaskraker van formaat wordt!

Lees verder Poster en Trailer Het Vonnis van Jan Verheyen met Koen De Bouw en Veerle Baetens