Franchise: Mad Men

Nieuw op Netflix België (april 2017)

d

De deal tussen Netflix & Disney zorgt ervoor dat het aanbod op de populaire streamingdienst zeer commercieel wordt. Ik denk maar aan recente toevoegingen zoals Captain America: The First Avenger, Thor: The Dark World, Star Wars VII: The Force Awakens, Thor, Finding Dory,… Maar ook films zoals The Minions, Fifty Shades of Grey,… tonen de richting waarin Netflix evolueert. Een hele andere dan de richting die het aannam toen het startte in 2015. Maar al een geluk is de bibliotheek van Netflix immens en kunnen wij nog steeds wat aardige aanraders tevoorschijn toveren. Hierbij onze nostalgische voorstellen voor deze Paasvakantie buiten de legendarische televisieserie Mad Men: The Terminator, Fracture, Gothika & Scarface.

Lees verder Nieuw op Netflix België (april 2017)

Mad Men – Seizoen 1 tot 7 review

xMad Men – Seizoen 1 t.e.m. 7 *****

Bedenker: Matthew Weiner (The Sopranos)

Met Jon Hamm, John Slattery, Christina Hendricks, January Jones, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, Jared Harris, Jessica Paré, Alison Brie, Kiernan Shipka, Rich Sommer, Aaron Staton, Robert Morse, Kevin Rahm, Christopher Stanley,…

Speeltijd: 7 seizoenen / 13 afleveringen per seizoen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van A Single Man.

Lees verder Mad Men – Seizoen 1 tot 7 review


Milton Glaser poster voor Mad Men S7

Gerenommeerd graphic designer Milton Glaser (de man achter het I ♥ NY logo en de Bob Dylan poster voor Columbia Records) haalt zijn artistieke kwaliteiten naar boven in een nieuwe poster die hij voor het 7de en laatste seizoen van Mad Men in elkaar mocht knutselen. Voor ons wordt het nog even wachten tot het 6de seizoen nog maar te verkrijgen is op DVD & Blu-Ray (zie bol.com), maar in de VS bereiden ze zich al voor op het laatste seizoen van de hitserie.


Doe het Mad Men Job Interview

Mad Men seizoen 6 wallpaper

De Facebook pagina van Mad Men heeft een leuke quiz vrijgegeven die aanduidt wie jij zou vertegenwoordigen bij Sterling-Cooper-Draper-Price. Doe zelf het job interview en kijk of je een Media Buyer, Account Manager, Copywriter, … bent bij het agentschap. En laat gerust onderaan in onze commentaren weten wat jouw resultaten waren. Mad Men is inmiddels aan zijn 6de seizoen toe en gaat in Amerika van start op 7 April 2013. Voor België zal het nog wel een hele tijd ongeduldig wachten worden.

Mad Men Seizoen 5 teaserposter

Ophef in Hollywood: volgens Amerika zou onderstaande poster van het nieuwe (5de) seizoen van Mad Men controversieel zijn vanwege zijn minimalistische stijl van een man die in New York van een hoog gebouw valt. Deze zou teveel verwijzen naar The Falling Man, een foto van een man die uit wanhoop van de Twin Towers gesprongen is (zie hier). Vreemd, gezien dat deze stijl van poster reeds sinds het eerste seizoen aanwezig is in de serie.
Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie het eens met de controverse of vinden jullie het een boel nonsense?