Jonah Hex Blu-ray review

Jonah Hex**

Regie: Jimmy Hayward

Met: Josh Brolin, Megan Fox, John Malkovich, Michael Fassbender, Will Arnet

Speelduur: 81′

Eén van de missers van vorig jaar is nu ook op Blu-ray. Net op tijd voor Valentijn ladies!

Het verhaal: Jonah Hex (Josh Brolin) is een veteraan uit de Burgeroorlog, die gruwelijk verminkt is in het gezicht. Wanneer hij een shot whiskey achteroverkapt, loopt het goedje er langs zijn wang weer uit. Nadat hij ooit ternauwernood een aanslag op zijn leven overleefde, beschikt hij over bovennatuurlijke krachten. Om zijn openstaande schulden te vereffenen krijgt hij een “offer he can’t refuse” van het Amerikaanse leger. Deze opdracht leidt tot een persoonlijke wraaktocht tegen zijn aartsrivaal: Quentin Turnbull (John Malkovich)…

Ons verdict: Jonah Hex is net als Spawn één van die striphelden die schreeuwden om een verfilming, maar waar het resultaat in de verste verte niet lijkt op het bronmateriaal of wat het had kunnen zijn als iemand met cojones aan zijn lichaam het materiaal benaderd had (Matthew Vaughn bijvoorbeeld, getuige Kick-Ass). Het zijn immers beiden donkere, grimmige en gewelddadige stripverhalen, vol bloed, geweld en demonische horror. Het zag er bij aanvang van de productie echter allemaal goed uit. Het scenario werd neergepend door het team van onder meer Crank en de cast kon niet beter zijn met klassebakken zoals onder meer Josh Brolin, John Malkovich en Michael Fassbender. Doe daarbij de mooie Megan Fox als toetje en het was niet verwonderlijk dat de film van Jonah Hex één van de meest gehypete films op het jaarlijkse Comic-Con in San Diego was. Op deze beurs is de stem van de zogenaamde ‘moviegeeks’ het luidst te horen. Helaas vertaald de hype daar niet altijd in keiharde boxoffice dollars. Zo ook dus het geval met Jonah Hex. De 47 miljoen dollar kostende film bracht wereldwijd nog geen 11 miljoen dollar op!

Met ietwat ingehouden adem begonnen we aan de film en het wordt bijzonder snel duidelijk dat alle harde kritieken het best bij het rechte eind hadden. Josh Brolin – nochtans een zeer goed acteur – weet helaas geen moment te overtuigen als het titelpersonage, verder is de film is compleet stuurloos en lijkt de montage vaak op knip- en plakwerk van een amateur. Jonah Hex is natuurlijk een actiefilm en dat moet niet altijd grote kunst te zijn… Dat was Crank 2: High Voltage overigens al helemaal niet, en dan zijn we nog zéér mals! Jammer genoeg wist de actie ons ook niet echt te bekoren, terwijl de speciale effecten eveneens erg doorzichtig bleken te zijn. Jezus, zelfs Megan Fox loopt wat verloren in alle heisa. Jonah Hex is namelijk het perfecte voorbeeld wat een film kan worden, wanneer er teveel mensen een uiteenlopende visie hebben. De prent is vlees noch vis (actie? horror? western?) en kan je er als kijker ook weinig emotie in investeren. Wat ons betreft te meiden als de pest!

De Blu-ray: Het High Definition 2.40:1-beeld ziet er daarentegen best puik uit, met mooie kleuren en een fraai diep beeld. Contrast is dik in orde, maar het detail kon toch wat beter voor een dergelijke Hollywood-productie. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1 is eveneens prima zonder echt brokken te maken. De extra’s zijn beperkt tot enkele extra scènes en de twee featurettes: “The inside story of Jonah Hex” en “The weird western tales of Jonah Hex”. Jonah Hex is onderdeel van het Valentijns-assortiment van distributeur Warner Bros.

Bekijk hier nog eens de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter