Franchise: Game of Thrones

Max bestelt een nieuwe Game of Thrones-reeks A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 37)

Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 37)

Het valt nog af te wachten wat de impact van Disney+ & Streamz zal zijn op de Belgische markt, maar we kunnen momenteel toch al een indicatie geven van de huidige titels die het goed doen. Trekpleisters Game of Thrones S8 & The Walking Dead S10 blijven het goed doen bij het Belgische publiek, terwijl The 100 S7 deze week een inhaalmanoeuvre doet. De top 5 wordt afgesloten met Vikings & Lucifer, terwijl nieuwe titels zoals The Umbrella Academy S2 & The Boys S2 moeite hebben om aan de bak te geraken in België. Zelfs Away S1, Undercover S2 & Julie and the Phantoms zijn nergens te bespeuren met Big Little Lies S2 & Westworld S3 die een revival kennen net buiten de top 20 in week 37 van 2020.

Lees verder Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 37)


Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 36)

Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 31)

De nieuwe series van de voorbije week zoals The Boys, Cobra Kai & Away wisten de Belg weinig te bekoren in week 36 van 2020. Oude bekenden zoals Game of Thrones & The Walking Dead sieren de top 3 met Umbrella Academy, terwijl topseries van de voorbije weken zoals The 100 & Lucifer terugvielen op of onder de top 5. Handmaid’s Tale, Vikings & Grey’s Anatomy blijven betrekkelijk stabiel. The Boys S2 haalde toch op het nippertje een top 10 plaats binnen.

Lees verder Top 10 meest gestreamde series in België van de voorbije week (2020 week 36)

Alle seizoenen van Game of Thrones komen 3 december 2019 op Blu-Ray

We mogen zeggen wat we willen: Streaming is lekker handig om snel up to speed te zijn met een film of serie van het moment (zeker gezien het overaanbod op lokale & internationale streamingdiensten), maar genieten bij MoviePulp.be doen we nog steeds met een lekker traditionele Blu-Ray. Met de vele klachten van Game of Thrones-contrast kunnen we jullie nu zeggen dat er een oplossing is, want de volledige collectie van Game of Thrones zal vanaf 3 december 2019 beschikbaar zijn op DVD & Blu-Ray!

Lees verder Alle seizoenen van Game of Thrones komen 3 december 2019 op Blu-RayWaarom wij het einde van Game of Thrones zo geniaal vinden

Waarom wij het einde van Game of Thrones zo geniaal vinden

Het laatste seizoen van Game of Thrones is ten einde en dat heeft er niet voor gezorgd dat de gemoederen bedaarden onder de fan-community van Game of Thrones. Met meer dan anderhalf miljoen handtekeningen om Game of Thrones S8 opnieuw te maken is het duidelijk dat zo’n 5% van de Game of Thrones-kijkers niet tevreden was met de uitkomst. Toch zijn wij razend enthousiast over de manier waarop David Benioff & DB Weiss Thrones beëindigden. Waarom? Lees onze spoilervrije recensies hier en hier om je in te werken, maar met deze post gaan we een stukje verder. Het spreekt uiteraard voor zich dat als je de afleveringen van Game of Thrones niet hebt bekeken, dit artikel best niet verder leest….

Lees verder Waarom wij het einde van Game of Thrones zo geniaal vinden

Afleveringen van Game of Thrones S8 halen record aantal kijkers

Game of Thrones S8 wallpaper

Maar liefst 17,4 miljoen kijkers keken op 15 april 2019 in de Verenigde Staten naar de 1ste aflevering van Game of Thrones S8 en ze zijn met ‘The Long Night’ (17,8 miljoen kijkers) & de voorlaatste aflevering ‘The Bell’s (18,4 miljoen kijkers) gegroeid naar 19,3 miljoen kijkers met de recordaflevering ‘The Iron Throne’. Dat is een nieuw record voor de eerste 24u, want het vorige record stond op 16,9 miljoen kijkers tijdens de seizoensfinale van Game of Thrones S7. Bovendien zette Game of Thrones social media, net zoals de Notre-Dame momenteel, in lichterlaaie, want meer dan 5 miljoen tweets werden uitgestuurd & de hitserie van HBO werd 11 miljoen keer vermeld op sociale media het voorbije weekend. Zo’n 38 miljoen Amerikanen zouden inmiddels naar Game of Thrones aan het kijken zijn. In Vlaanderen klokt Telenet af op 55.000 kijkers in zijn eerste weken en in totaal 298.700 klanten keken naar Game of Thrones seizoen 8. De serie is ook in Vlaanderen een fenomeen met 8,5 miljoen uur dat Telenet-klanten naar Game of Thrones keken. Bij deze lijst hoort wel een kleine kanttekening, want naar verluid zou de eerste aflevering van Game of Thrones zo’n 55 miljoen keer illegaal gedownload zijn in zijn eerste 24u. In landen zoals India (18%) & China (9%) is dit nog enigszins verstaanbaar, gezien de serie daar officieel niet of gecensureerd te zien is, maar het overgrote deel van de illegale streams ligt in het Westen waar de serie immens populair is. 17 miljoen kijkers vs. 55 miljoen illegale downloads, is dit een schreeuw van de markt om Telenet Play & YUGO volledig standalone te maken?


Game of Thrones seizoen 8 Telenet Play recensie *SPOILER*

Game of Thrones S08 ****1/2

Van: David Benioff, D.B. Weiss

Met: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen …

6 afleveringen van ca. 75′

Het epische sluitstuk van de populairste reeks van het afgelopen decennium is nu volledig te bekijken via Telenet Play. De blu-ray en volledige box-set wordt allicht tegen kerst verwacht.

Lees verder Game of Thrones seizoen 8 Telenet Play recensie *SPOILER*

HBO’s The Last Watch trailer op Telenet Play

HBO's The Last Watch poster op Telenet Play

Eén woord van troost voor diegenen die geen Game of Thrones meer kunnen zien: je hoeft nog niet permanent afscheid te nemen van Westeros. Volgende week (27 mei 2019) kan je terecht bij The Last Watch, de nieuwste HBO-documentaire over het maken van Game of Thrones, op Telenet Play. Deze 2 uur durende documentaire zal een intiem portret worden van hoe iedereen voor en achter de camera op de set samenwerkte om deze epische serie tot een conclusie te brengen. Bekijk de trailer onderaan! Enjoy!

Lees verder HBO’s The Last Watch trailer op Telenet Play


De Bye Bye Game of Thrones Post-Serie-Dip wordt erkend

Bye Bye Game of Thrones! Het zwarte gat van Game of Thrones is nu erkend als de Post-Serie-Dip

Ween, beste MoviePulpers, want de laatste Game of Thrones aflevering is zonet geweest :( Ons leven heeft nu even geen zin meer, zeker na andere content zoals The Avengers: Endgame, Big Band Theory & binnenkort Star Wars, maar is dit niet wat over dreven? Telenet vroeg experten om duiding bij de leegte die achterblijft als je afscheid moet nemen van je favoriete serie naar aanleiding van de finale van Game of Thrones. Telenet vroeg experten om het fenomeen van PSD, oftewel Post-Serie-Dip, te verklaren. Dit begrip zegt je misschien (nog) niks, maar PSD verwijst naar het gevoel van leegte en verdriet waar je mee kan kampen na het einde van je favoriete serie. Een reeks als Game of Thrones bijvoorbeeld heeft acht jaar lang de gemoederen beroerd, en wanneer de credits van de laatste aflevering over je scherm rollen maakt dit bij veel fans wellicht (sterke) emoties los. Frustratie, vraagtekens of een zeker gevoel van “wat nu”- een gat dat uiteindelijk opgevuld zal worden door een nieuwe geliefde serie. Maar voor sommigen gaan die gevoelens nét iets dieper dan voor de gemiddelde kijker. Dit is de Post-Serie-Dip. Aangezien Game of Thrones wereldwijd een van de meest bekeken series van het laatste decennium is geweest, is het niet ondenkbaar dat een substantieel deel van de Vlaamse bevolking hier in de komende weken mee te maken zal krijgen.

Lees verder De Bye Bye Game of Thrones Post-Serie-Dip wordt erkend

Game of Thrones seizoen 8 aflevering 6 teaser trailer *SPOILER*

Dit is ’em. De allerlaatste aflevering van de strafste én meest populaire serie van het afgelopen decennium, Game of Thrones. *SPOILER* Zal Jon Snow alsnog zijn plaats innemen op de ijzeren troon of zal een krankzinnig geworden Daenerys zegevieren? We kunnen het vanaf maandag 20 mei ontdekken op Telenet Play More.

Lees verder Game of Thrones seizoen 8 aflevering 6 teaser trailer *SPOILER*


Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5 teaser trailer

Het moge duidelijk na de *SPOILER ALERT* onthoofding van Missandei en de dodelijke aanval op de draak Rhaegal. Daenerys gaat volop de strijd aan om de Ijzeren Troon met die andere koningin Cersei. Slagen Jon Snow en Tyrion erin om Daenerys te overtuigen King’s Landing niet in lichterlaaie te zetten met haar enige overblijvende draak Drogon. Veel wijzer wordt je niet uit de suspensevolle teaser voor de vijfde aflevering van seizoen 5, te bekijken vanaf 13 op Telenet Play (More).

Lees verder Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5 teaser trailer