Tag Archives: oscars

Awardseizoen 2021 schuift op met enkele maanden

De kogel is door de kerk, de wereldwijde pandemie zorgt voor root in het eten van verschillende filmprofessionals waardoor ook The Academy zichzelf moet herevalueren. De Oscars 2021 zijn daarom officieel verplaatst naar 25 april 2021 en dat betekent dat heel wat filmceremonies momenteel hun agenda’s herbekijken. De BAFTA’s zullen daarom georganiseerd worden op 11 april 2020. Tot slot zullen de Golden Globes het awardseizoen aftrappen op 28 februari 2021, nota bene de dag dat de Oscars normaal georganiseerd zouden geworden.

Lees verder Awardseizoen 2021 schuift op met enkele maanden

Oscars gaat VOD-releases toelaten voor selectie van 2021

Oscars 2020

Dat de huidige tijden ons denken veranderen, wordt nogmaals geïllustreerd door een recente beslissing van The Academy! Zo heeft de organisatie achter de Oscars beslist om voor 2021 ook films toe te laten die enkel op VOD beschikbaar worden gesteld. In het licht van de huidige crisis waarin niet duidelijk is wanneer films in de bioscopen zullen verschijnen, is dit geen uitzonderlijke beslissing, maar toch. Samen met Cannes was The Academy zeer rigide in deze regel, zeker tegenover Netflix-films in de selectie. Verder is er ook beslist om maar 1 categorie te creëren voor Beste Geluid, gezien dit vaak dezelfde winnaars selecteert (2020 was een uitzondering vanwege 1917 & Le Mans ’66 die apart awards kregen).

Oscars 2020: alle winnaars op een rij

Niemand had dit verwacht! Grote winnaar van de Oscars 2020 is de Zuid-Koreaanse film Parasite door Bong Joon Ho die als eerste niet-Engelstalige film maar liefst 4 awards in beslag nam en daarbij geschiedenis schreef. Opvolger is 1917 met 3 awards en ook Joker gaat met 2 awards lopen voor Beste Acteur & Beste Filmmuziek & Once Upon a Time in Hollywood met Beste Acteur in een Bijrol & Beste Production Design. Zowel Netflix als Disney komen dus van een koude reis terug en Martin Scorsese blijft zijn slechte reputatie op de Oscars behouden. Tot slot won Veerle Baetens geen awards voor Une Soeur.

Lees verder Oscars 2020: alle winnaars op een rij

Bekijk de Oscars op ZES & Telenet Play More met commentaar van Barbara Sarafian & Jani Kazaltzism

Oscars 2020

Filmliefhebbers kunnen in februari zoals ieder jaar weer terecht op Telenet Play More om de 92ste ceremonie van de Oscars te bekijken, maar er is ook nieuws voor gewone televisie abonnees. ZES zal nl. eveneens de Oscars 2020 uitzenden gedurende de nacht van 9 op 10 februari. Dit is uitzonderlijk, want jarenlang kon je de Oscars in Vlaanderen enkel bekijken met een Play More-abonnement van Telenet. De Vlaamse herlancering van de Oscars wordt ook groots aangepakt: Zo zijn  actrice Barbara Sarafian (All Of Us, Aanrijding in Moscou, De Dag) en redcarpetwatcher Jani Kazaltzis de zogenaamde Masters of Ceremony voor jullie avond.

Lees verder Bekijk de Oscars op ZES & Telenet Play More met commentaar van Barbara Sarafian & Jani Kazaltzism

Oscars 2020: alle nominaties op een rij

Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker

Het is weer zo ver: De nominaties voor de grootste filmprijzenshow van het jaar zijn binnen! Geen hosts dit jaar, maar de Oscars 2020 selecteren o.m. 1917, The Irishman, Once Upon a Time in Hollywood, Marriage Story, JoJo Rabbit, Little Women, Parasite en meer. Verrassend winnaar die de meeste nominaties binnenhaalde, was Joker. Disney mag ook best tevreden zijn met nominaties voor Star Wars IX: The Rise of Skywalker, The Lion King & The Avengers: Endgame, hoewel Netflix met de meeste nominaties ging lopen. Geen nominaties voor Golden Globe-winnaars Hustlers & The Farewell oveirgens. Volledig overzicht van de Oscar nominaties 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien! De Oscar-show wordt van de nacht op 9 & 10 februari 2020 georganiseerd in Los Angeles en is zoals ieder jaar live te volgen via Telenet Play (more).
Lees verder Oscars 2020: alle nominaties op een rij

Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019

Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

Bohemian Rhapsody is de grote winnaar geworden van de Oscars 2019! Het won 4 beeldjes waaronder Beste Acteur, Beste Film Editing & Beste Geluid voor Green Book, Roma & Black Panther. Green Book ging wel met de titel van Beste Film lopen, terwijl Roma de Oscar kreeg voor Beste Buitenlandse Film. Black Panther verraste met Oscars voor Beste Filmmuziek, Beste Kostuums & Beste Production Design. Er zaten verder ook nog awards in voor The Favourite, Vice, First Man, If Beale Street Could Talk & A Star is Born. Volledig overzicht van de Oscar winnaars 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien!
Lees verder Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019

Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

De nominaties voor de grootste filmprijzenshow van het jaar zijn binnen! We wisten al dat Girl er inmiddels niet bij zat, maar Beautiful Boy lijkt ook niet in de nominaties te vallen. We fronzen bij de opvallend veel nominaties die weer gaan naar Black Panther, maar grote winnaars zijn The Favourite, Vice, Roma & A Star is Born. Ook Mary Poppins Returns, Green Book, Bohemian Rhapsody, BlackKklansman & First Man vallen dik in de prijzen. Volledig overzicht van de Oscar nominaties 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien!
Lees verder Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar

BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar

Opnieuw een primeur in Oscar-land die schade zal brengen aan de organisatie met de grootste reputatie in Hollywood: voor het eerst in 30 jaar heeft The Academy gekozen om voor de volgende editie van de Oscars geen host te selecteren. In een officieel persbericht vertelt the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences dat het geen host zal selecteren, maar een selectie van A-list castleden de boel bij elkaar zal knopen.

Lees verder BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar

En de winnaars van de Oscars 2018 zijn …

En de winnaars van de Oscars 2018 zijn ...

De winnaars van de 90ste Oscarceremonie zijn binnen en ze zijn lichtjes anders dan verwacht. Guilllermo del Toro’s The Shape of Water die de meeste nominaties ophaalde, is de grote winnaar met 4 awards waaronder beste film & beste regisseur. Verder volgen de Oscars de gelijkaardige trend van voorgaande awardshows met Gary Oldman, Frances McDormand & Sam Rockwell die Oscars wonnen. Dunkirk haalde 3 Oscars op vanwege het geluid in de film en Blade Runner 2049 2 Oscars voor zijn cinematografische kunsten. Three Billboards Outside Ebbing Missouri won maar 2 awards voor beste actrice & beste mannelijke bijrol. Get Out, I, Tonya & Phantom Thread haalde alle 3 verrassend een Oscar op. Wij zijn tevreden! De Oscars 2018 scorecard en volledig overzicht onderaan.

Lees verder En de winnaars van de Oscars 2018 zijn …

Dit zijn de nominaties voor de 90ste editie van de Oscars 2018

Oscars 2018

De nominaties voor de laatste en grootste filmprijzenshow van het jaar zijn binnen en het neemt een opmerkelijk midden tussen de Golden Globes & de SAGs. The Shape of Water neemt veruit de leiding met 13 nominaties gevolgd door Dunkirk met 8 nominaties en Three Billboards Outside Ebbing Missouri met 7 Oscar-nominaties. Phantom Thread & Darkest Hour sluiten de top 5 af met elks 6 nominaties. Merkwaardig zijn ook de 4 nominaties voor de horrorfilm Get Out & 4 nominaties voor de Netflix-film Mudbound. Tot slot heeft Blade Runner 2049 toch ook 5 nominaties te strikken, Star Wars VIII: The Last Jedi haalt 4 nominaties op en I, Tonya haalde 3 Oscar-nominaties op voor o.m. Beste Actrice & Beste Vrouwelijke Bijrol. Bij MoviePulp.be zijn we blij met de de diverse selectie, maar hopen vooral voor awards bij Blade Runner 2049, I, Tonya, Gary Oldman, The Shape of Water, Mudbound & uiteraard Christopher Nolan. De 90ste editie van de Oscars zal worden gepresenteerd door Jimmy Kimmel op zondag 4 maart 2018. Bekijk onderaan een overzicht per film en de gedetailleerde lijst met Oscar-genomineerden.

Lees verder Dit zijn de nominaties voor de 90ste editie van de Oscars 2018

Dit zijn de winnaars van de Oscars 2017

Moonlight wint de prijs voor Beste Film, niet La La Land

De Oscars 2017 zullen door het leven gaan als de nacht dat The Academy zijn fout van 2016 wilde toegeven, maar uiteindelijk PWC de leden de kans volledig ontnam. Yes, Moonlight heeft wel degelijk Beste Film gewonnen, hoewel wij nog steeds onze twijfels hebben bij deze uitslag. Oscar voor Beste Acteur ging naar Casey Affleck, terwijl de leading lady van de avond wederom Emma Stone werd. Damien Chazelle won de 3de Kaukasische oscar als Best Regisseur. Maar het zwarte kamp won daarbij alle Bijrollen met Viola Davis in Fences & Mahershala Ali in Moonlight. La La Land won maar liefst 6 oscars voor Moonlight (3), Manchester by the Sea (2) & Hacksaw Ridge (2). Arrival kreeg maar 1 miezerige oscar mee, terwijl Scorsese’s Silence wederom geen enkele oscar verzilverde. Boe!

Lees verder Dit zijn de winnaars van de Oscars 2017

Alle Oscar-nominaties voor 2017 op een rij

Oscar 2017

MoviePulp presenteert… De Oscar-nominaties van 2017! Geen grote verrassingen wat de Oscar-nominaties 2017 betreft. In vele lijnen volgen deze de Golden Globes met maar liefst 14 nominaties voor La La Land. Maar ook Moonlight (8), Arrival (8), Lion (6), Manchester by the Sea (6) & Hacksaw Ridge (6) gaan met heel wat prestigieuze nominaties aan de haal. Martin Scorsese blijkt wederom geen fan van de jury van The Academy met amper 1 nominatie voor zijn film Silence in de categorie Cinematografie. De Oscars worden uitgedeeld op 26 februari 2017 door Jimmy Kimmel in Hollywood, Los Angeles.

Lees verder Alle Oscar-nominaties voor 2017 op een rij

Dit zijn de winnaars van de Oscars 2016

Winaars Oscars 2016 - Leonardo DiCaprio - Alicia Vikander

Wat kunnen tijden toch veranderen? De smaak van MoviePulp kwam quasi nooit overeen met deze van het Oscar-comité, maar dit jaar kunnen we enkel maar zeggen dat de redactie blij is met de resultaten. Leonardo DiCaprio heeft eindelijk zijn Oscar te pakken voor zijn bijdrage in The Revenant, maar ook de beloftevolle Alicia Vikander kreeg een Oscar voor haar bijdrage in The Danish Girl. Over de andere kandidaten kunnen we spijtig genoeg weinig zeggen, maar een Brie Larson heeft haar waarde al aangetoond in vorige awardshows. Verrassing van de avond was Spotlight die Beste Film wegsnoepte van The Revenant, maar regisseur Alejandro G. Inarrittu ging wel voor de 2de keer op rij met de Oscar voor Beste Regisseur lopen. Presentator Chris Rock lacht tot slot nog de hele nacht door met de boycot door de zwarte acteurs Will Smith, Jada Picket Smith & Spike Lee wegens het nomineren van geen enkele zwarte acteur. Misschien de reden waarom de kijkcijfers dit jaar teleurstelde?

Lees verder Dit zijn de winnaars van de Oscars 2016

Dit zijn de genomineerden voor de Oscars 2016

De genomineerden voor de Oscars 2016 zijn binnen

Nu de Golden Globes 2016 van de baan zijn (proficiat Leo!) is het tijd voor het echte werk: De Oscars. De jury van Academy of Motion Picture Arts and Sciences koos er een scherpe selectie van films en cast/crew uit dit jaar! Grote winnaar is ongetwijfeld The Revenant die met 12 nominaties de grote kanshebber is om film van het jaar te worden, maar ook Mad Max: Fury Road wordt betrekkelijk veel genomineerd en er zijn nominaties voor The Martian, The Hateful Eight en Ex Machina. Een opvallend goede keuze volgens onze redactie die het meestal nooit eens is met de selectie Oscar-films. In de categorie Beste Acteur belooft het nog spannend te worden met Eddie Redmayne die met zijn rol in The Danish Girl een goede kans heeft om de prijs af te snoepen van Leonardo DiCaprio in The Revenant. We hopen stiekem ook op een Oscar voor de beloftevolle Alicia Vikander en een Oscar voor Ex Machina, Star Wars en misschien nog eentje voor Quentin Tarantino? Och, laat ons maar verder dromen. Onderaan de lijst van Oscar-genomineerden voor 2016. Lees verder Dit zijn de genomineerden voor de Oscars 2016

Birdman is de grote overwinnaar op de Oscars 2015

michael keaton in birdman

Eén blik op de winnaars van de Oscars 2015 is genoeg om te besluiten dat het wijze beslissing was om onze kostbare slaap niet op te offeren aan die véél te lange ceremonie. In zowat iedere belangrijke categorie ging de diegene die eerst stond bij de bookmakers met het felbegeerde beeldje aan de haal. De enige iet of wat verrassing is Birdman die lange tijd nek-aan-nek stond in de race met het -ons inziens- sterkere Boyhood. Hoe dan ook blijft het een schande dat het machtige Nightcrawler nog niet eens genomineerd was voor beste film of Jake Gyllenhaal voor beste acteur. Bij de actrices hadden we liever gezien dat Rosamund Pike had gewonnen voor haar onverschrokken vertolking in Gone Girl. Tevens is het belachelijk dat -met voorsprong- de strafste filmcomponist van de laatste 20 jaar, Hans Zimmer, alweer geklopt werd voor zijn nochtans indrukwekkende soundtrack van Interstellar. Die laatste won wel in visual effect categorie, zoals vanoud de enige categorie waar de beste blockbusters van het jaar een kansje krijgen. De Oscars, het is en blijft toch vooral een politiek spelletje. Lees verder voor de volledige lijst met Oscar winnaars en verliezers.

Lees verder Birdman is de grote overwinnaar op de Oscars 2015