Franchise: Oscars

LIVE! Oscars 2023: Dit zijn de winnaars

Oscars 2023: Dit zijn de winnaars

MoviePulpers, geen verrassingen tijdens de Oscars 2023 want het was zoals steeds een mix tussen de BAFTA’s & de Golden Globes. Geen Oscar voor Belgische inzending Close, maar dat mag niet verbazen gezien Im Westen Nicht Neues in sneltempo awards ophaalde in het begin van de avond naast Everything Everywhere All at Once die het feestje afmaakte. Brendan Fraser kreeg een Oscar samen met Michelle Yeoh als Beste Acteur/Actrice; Beste populaire film a.k.a. Beste Visuals Effects ging deze keer naar Avatar The Way of Water. Alle Oscar-winnaars van 2023 onderaan op een rij:

(Deze lijst wordt live geüpdate)

Lees verder LIVE! Oscars 2023: Dit zijn de winnaars

Telenet zendt Oscars 2023 live uit op GoPlay

Cinefielen & filmliefhebbers, goed nieuws, want in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart 2023 is het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Dit jaar krijgt de awardshow een éxtra Belgisch tintje want de gelauwerde film Close, geregisseerd door Lukas Dhont, werd genomineerd in de categorie “Beste Internationale Film”. Telenet zendt de Oscars traditiegetrouw uit via Play More Cinema, maar de livestream kan je ook volgen via GoPlay. Op die manier kan heel Vlaanderen supporteren voor Close. Maandag collectieve dagverlof, MoviePulpers?

Lees verder Telenet zendt Oscars 2023 live uit op GoPlayOscars 2023: Dit zijn de nominaties

Dit zijn de Oscar-nominaties van 2023

MoviePulpers, de Oscar-nominaties voor 2023 zijn binnen en het bevat weinig verrassingen buiten het feit dat de kansen voor onze Belgische inzending Close lager & lager worden. De Duitse zending behaalt immers net zoals de BAFTA’s nominaties buiten de categorie van Beste Internationale Film en bovendien nog eens stevig. Im Westen Nicht Neues is daarbij koploper en moet enkel Everything Everywhere All at Once voorlaten met The Banshees of Inisherin die gelijk loopt met de duurste Duitse film aller tijde. Van de populaire films kunnen Avatar 2, Black Panther 2 & The Batman in de prijzen vallen. Alle Oscar-nominaties van 2023 onderaan op een rij:

Lees verder Oscars 2023: Dit zijn de nominaties

Oscars 2022: Dit zijn de winnaars

Ja, MoviePulpers, het is weer zover. De grote nieuwswebsites moeten de drama op de Oscars tussen Will Smith & Chris Rock weer in de verf zetten in plaats van de echte awards. Wij gaan dat even negeren, want de prijzen zijn het belangrijkste! Opnieuw diplomatische keuzes met een heel deel films die allemaal een award krijgen, maar laat ons juichen, filmliefhebbers, want de grote winnaar is echter verrassend Denis Villeneuve! Dune haalde de meeste prijzen open op de Oscars van 2022, maar CODA ging dan weer met de meest prestigieuze lopen. Er waren verder ook prijzen voor King Richard (onze grote favoriet), The Eyes of Tammy Faye, Encanto, West Side Story, Cruella, Power of the Dog, maar Netflix is toch de grootste verliezer van de avond en Warner de grootste winnaar. Een overzicht onderaan!

Lees verder Oscars 2022: Dit zijn de winnaars

Oscars 2022: Dit zijn de genomineerden

Dit zijn de Oscar-nominaties van 2022

MoviePulpers, de Oscar-nominaties voor 2022 zijn binnen! Er zit veel in voor Netflix met nominaties voor Don’t Look Up (4), Tick Tick Boom! (2), the Lost Daughter (3) & Power of the Dog (12), maar ook Warner & Disney mogen blij zijn met nominaties voor Dune (10) & King Richard (6) enerzijds, maar ook Nightmare Alley (4) & West Side Story (7) anderzijds. Marvel haalt ook heel wat awards op voor beste Visual Effects zoals Shang-Chi & Spider-Man: No Way Home en Disney/Pixar domineert weer de prijzen van de animatiefilms met awards voor Encanto, Luca & Raya en de Laatste Draak. Bekijk de volledige lijst van Oscar nominaties 2022 onderaan. De Oscars 2022 worden op zondag 27 maart 2022 in de VS uitgereikt en zullen bekend zijn op maandag 28 maart 2022 in België.

Lees verder Oscars 2022: Dit zijn de genomineerdenOscars 2021: Alle winnaars op een rij

MoviePulpers, het jaarlijkse prijzenseizoen komt weer tot zijn einde met de Oscars 2021. Grote winnaar is Nomadland met 3 awards waaronder Beste Film, Beste Regisseur & Beste Actrice, maar de prijzen werden mooi verdeeld onder Judas & the Black Messiah, Soul, Mank, Ma Rainey’s Black Bottom & meer. Groot nieuws voor ons Belgen is de film Sound of Metal door Caviar die 2 Oscars ophaalde. Een primeur voor een Belgische producent! Tot slot nog even vermelden dat de Oscars nu weer in een mooi daglicht bij ons staan met het geven van een welverdiende awards voor Tenet. Lijst met winnaars vind je onderaan.

Lees verder Oscars 2021: Alle winnaars op een rij


Oscars 2021: Alle nominaties op een rij

Oscars 2021: Alle nominaties op een rij

De nieuwe nominaties van de Oscars 2021 zijn binnen en deze kleuren duidelijk meer in het voordeel van de zwarte gemeenschap met nominaties voor Judas & the Black Messiah, Ma Rainey’s Black Bottom & Da 5 Bloods, maar ook vrouwen komen meer & meer in aanmerking voor een Oscar met als kers op de troon Chloé Zhao met Nomadland. De meeste nominaties gingen naar Mank, Nomadland & The Father, terwijl er ook 2 terechte nominaties naar Tenet gingen. Onze redactie is weer blij! Deze Oscars kleuren ook een beetje Belgisch met de Amerikaanse film Sound of Metal die door Caviar werd gemaakt, alsook een internationale nominatie van The Man Who Sold His Skin waarin Koen De Bouw een rol speelt & een internationale nominatie voor Johan Heldenbergh in Quo Vadis Aida. Belgische inzending Da Yie werd niet genomineerd. De Oscars 2021 worden uitgereikt op 28 april 2021.

Lees verder Oscars 2021: Alle nominaties op een rij


Awardseizoen 2021 schuift op met enkele maanden

De kogel is door de kerk, de wereldwijde pandemie zorgt voor root in het eten van verschillende filmprofessionals waardoor ook The Academy zichzelf moet herevalueren. De Oscars 2021 zijn daarom officieel verplaatst naar 25 april 2021 en dat betekent dat heel wat filmceremonies momenteel hun agenda’s herbekijken. De BAFTA’s zullen daarom georganiseerd worden op 11 april 2020. Tot slot zullen de Golden Globes het awardseizoen aftrappen op 28 februari 2021, nota bene de dag dat de Oscars normaal georganiseerd zouden geworden.

Lees verder Awardseizoen 2021 schuift op met enkele maandenOscars gaat VOD-releases toelaten voor selectie van 2021

Oscars 2020

Dat de huidige tijden ons denken veranderen, wordt nogmaals geïllustreerd door een recente beslissing van The Academy! Zo heeft de organisatie achter de Oscars beslist om voor 2021 ook films toe te laten die enkel op VOD beschikbaar worden gesteld. In het licht van de huidige crisis waarin niet duidelijk is wanneer films in de bioscopen zullen verschijnen, is dit geen uitzonderlijke beslissing, maar toch. Samen met Cannes was The Academy zeer rigide in deze regel, zeker tegenover Netflix-films in de selectie. Verder is er ook beslist om maar 1 categorie te creëren voor Beste Geluid, gezien dit vaak dezelfde winnaars selecteert (2020 was een uitzondering vanwege 1917 & Le Mans ’66 die apart awards kregen).


Oscars 2020: alle winnaars op een rij

Niemand had dit verwacht! Grote winnaar van de Oscars 2020 is de Zuid-Koreaanse film Parasite door Bong Joon Ho die als eerste niet-Engelstalige film maar liefst 4 awards in beslag nam en daarbij geschiedenis schreef. Opvolger is 1917 met 3 awards en ook Joker gaat met 2 awards lopen voor Beste Acteur & Beste Filmmuziek & Once Upon a Time in Hollywood met Beste Acteur in een Bijrol & Beste Production Design. Zowel Netflix als Disney komen dus van een koude reis terug en Martin Scorsese blijft zijn slechte reputatie op de Oscars behouden. Tot slot won Veerle Baetens geen awards voor Une Soeur.

Lees verder Oscars 2020: alle winnaars op een rij

Bekijk de Oscars op ZES & Telenet Play More met commentaar van Barbara Sarafian & Jani Kazaltzism

Oscars 2020

Filmliefhebbers kunnen in februari zoals ieder jaar weer terecht op Telenet Play More om de 92ste ceremonie van de Oscars te bekijken, maar er is ook nieuws voor gewone televisie abonnees. ZES zal nl. eveneens de Oscars 2020 uitzenden gedurende de nacht van 9 op 10 februari. Dit is uitzonderlijk, want jarenlang kon je de Oscars in Vlaanderen enkel bekijken met een Play More-abonnement van Telenet. De Vlaamse herlancering van de Oscars wordt ook groots aangepakt: Zo zijn  actrice Barbara Sarafian (All Of Us, Aanrijding in Moscou, De Dag) en redcarpetwatcher Jani Kazaltzis de zogenaamde Masters of Ceremony voor jullie avond.

Lees verder Bekijk de Oscars op ZES & Telenet Play More met commentaar van Barbara Sarafian & Jani Kazaltzism


Oscars 2020: alle nominaties op een rij

Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker

Het is weer zo ver: De nominaties voor de grootste filmprijzenshow van het jaar zijn binnen! Geen hosts dit jaar, maar de Oscars 2020 selecteren o.m. 1917, The Irishman, Once Upon a Time in Hollywood, Marriage Story, JoJo Rabbit, Little Women, Parasite en meer. Verrassend winnaar die de meeste nominaties binnenhaalde, was Joker. Disney mag ook best tevreden zijn met nominaties voor Star Wars IX: The Rise of Skywalker, The Lion King & The Avengers: Endgame, hoewel Netflix met de meeste nominaties ging lopen. Geen nominaties voor Golden Globe-winnaars Hustlers & The Farewell oveirgens. Volledig overzicht van de Oscar nominaties 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien! De Oscar-show wordt van de nacht op 9 & 10 februari 2020 georganiseerd in Los Angeles en is zoals ieder jaar live te volgen via Telenet Play (more).
Lees verder Oscars 2020: alle nominaties op een rij


Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019

Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

Bohemian Rhapsody is de grote winnaar geworden van de Oscars 2019! Het won 4 beeldjes waaronder Beste Acteur, Beste Film Editing & Beste Geluid voor Green Book, Roma & Black Panther. Green Book ging wel met de titel van Beste Film lopen, terwijl Roma de Oscar kreeg voor Beste Buitenlandse Film. Black Panther verraste met Oscars voor Beste Filmmuziek, Beste Kostuums & Beste Production Design. Er zaten verder ook nog awards in voor The Favourite, Vice, First Man, If Beale Street Could Talk & A Star is Born. Volledig overzicht van de Oscar winnaars 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien!
Lees verder Dit zijn de winnaars van de Oscars 2019


Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019

De nominaties voor de grootste filmprijzenshow van het jaar zijn binnen! We wisten al dat Girl er inmiddels niet bij zat, maar Beautiful Boy lijkt ook niet in de nominaties te vallen. We fronzen bij de opvallend veel nominaties die weer gaan naar Black Panther, maar grote winnaars zijn The Favourite, Vice, Roma & A Star is Born. Ook Mary Poppins Returns, Green Book, Bohemian Rhapsody, BlackKklansman & First Man vallen dik in de prijzen. Volledig overzicht van de Oscar nominaties 2019 samen met een scorecard krijg je onderaan te zien!
Lees verder Dit zijn de nominaties voor de Oscars 2019BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar

BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar

Opnieuw een primeur in Oscar-land die schade zal brengen aan de organisatie met de grootste reputatie in Hollywood: voor het eerst in 30 jaar heeft The Academy gekozen om voor de volgende editie van de Oscars geen host te selecteren. In een officieel persbericht vertelt the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences dat het geen host zal selecteren, maar een selectie van A-list castleden de boel bij elkaar zal knopen.

Lees verder BREAKING: Oscars 2019 hebben geen host dit jaar