Black Panther Wakanda Forever logo

Black Panther Wakanda Forever recensie

Black Panther Wakanda Forever recensieBlack Panther 2: Wakanda Forever ***

Regie: Ryan Coogler (Black PantherCreed 2)

Met Angela Bassett, Letitia Wright, Martin Freeman, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne, Tenoch Huerta,…

Speeltijd: 161′

Ga kijken als je hield van Creed 2 & het vorige Black Panther, tiens.

Het verhaal: De leiders van het koninkrijk Wakanda vechten om hun land te beschermen tegen binnenvallende troepen van Atlantis na de dood van koning T’Challa.

Ons verdict: MoviePulpers, de laatste Marvel Cinematic Universe-bioscoopfilm van het filmjaar 2022 is er met de vervolgfilm Black Panther Wakanda Forever waarin Chadwick Boseman de fakkel letterlijk moet overgeven aan zijn opvolger gezien de Afro-Amerikaan in 2020 stierf aan de gevolgen van kanker. Kevin Feige & Ryan Cooler moesten dus delicaat met de situatie omgaan door een eerbetoon te brengen aan één van de weinige zwarte superhelden, terwijl ze hun Phase 4 stilletjes aan tot een einde moeten brengen met de vele figuren die ze introduceerde na The Avengers: Endgame.

Nu, als je verwacht dat Black Panther Wakanda Forever alleen maar een ode is aan Chadwick Boseman, dan ben je goed mis. Marvel neemt de opportuniteit met Black Panther 2 om Namor the Sub-Mariner te introduceren en neemt daarvoor zijn tijd. De antiheld verwerken met de Inca-beschaving is de grootste troef die Wakanda Forever bezit, naast de sterke acteerprestatie van Angela Bassett. Maar verder gebeurt er veel teveel in de blockbuster: Ironheart komt onnodig tot leven, de FBI & CIA komen er zich weer wat bij moeien, er komen nog wat meer Black Panther-gerelateerde figuren opdagen wat leidt tot een einde dat zo opgepompt wordt dat het epische buiten zijn voegen barst. Samen met een speelduur van meer dan 2 uur en een half is de editing zo off dat je blij bent dat er maar 1 post-credits scène is voor een keer (hoewel je genoeg scènes krijgt die als post-credits scène kunnen bieden). Begrijp ons niet verkeerd, er is weldegelijk een mooie ode aan Chadwick Boseman, maar komt niet tot zijn recht door de te epische cut. Tot slot bouwt Ryan Cooler zijn protagonist & antagonist op quasi dezelfde manier op als in Creed 2 met Letitia Wright die misschien geen Michael B. Jordan is en Tenoch Huerta die een betere indruk nalaat dan pakweg Florian Munteanu of zelfs Jason Moma in Aquaman vanwege de authentieke manier waarop Marvel Studios de oorsprong van Mexico integreert in zijn superheldenverhaal. Latino’s zullen blij zijn met Black Panther Wakanda Forever.

Kortom, Black Panther Wakanda Forever is teveel van het goeie met een geslaagde ode aan Chadwick Boseman. Het wordt tijd dat Marvel stilletjes aan zijn Phase 4 met de talloze personages afrondt. Let’s focus on what we have now, OK, Kevin? 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter