Death on the Nile recensie op Star van Disney Plus België

Death on the Nile recensie op Star van Disney Plus BelgiëDeath on the Nile ***

Regie: Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express, Artemis Fowl)

Met Gal Gadot, Armie Hammer, Emma Mackey, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Rose Leslie, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, Letitia Wright,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Murder on the Orient Express, Knives Out & Only Murders in the Building.

Het verhaal: Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoreuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke pyramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk gekleedde reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping.

Gal Gadot Love GIF by 20th Century Studios - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, de whodunnit is back! Sindsdien het succesvolle Knives Out zijn studio’s er als de kippen bij om het detective-genre op een moderne manier nieuw leven in te blazen. Regisseur Kenneth Branagh was Rian Johnson thans voor met Agatha Christie’s Murder on the Orient Express en de man mag zijn werk verderzetten bij het Huis van de Muis met de vervolg Death on the Nile.

Gal Gadot Dancing GIF by Regal - Find & Share on GIPHY

Nu, als ik terugdenk aan Hercule Poirot en de verhalen van Agatha Christie, denk ik terug aan mijn grootouders. Meermaals zag ik mijn grootouders in slaap dommelen bij één van de 264 afleveringen van Murder She Wrote met Angela Lansbury als Jessica Fletcher of de 70 afleveringen van Poirot met David Suchet. Niet meteen vanwege de kwaliteit van de series, hoewel deze afleveringen wel het typische detectieve genre van vroeger illustreert: Voorspelbaar & ongeloofwaardig.

Gal Gadot Love GIF by 20th Century Studios - Find & Share on GIPHY

Regisseur Sir Kenneth Branagh gooide het over een andere boeg met Murder on the Orient Express en zoekt continuïteit met Death on the Nile om een cinematic universe uit te werken rond de Belgische meester-detective Hercule Poirot. Geen gemakkelijke opdracht gezien het Fox Innovation Lab werd opgedoekt (of beter gezegd doorverkocht) en Branagh serieus werk had om synergie te brengen tussen beide films. Maar ook de kanibaalverhalen rond Armie Hammer legde de productie geen windeieren bij Disney tot zo ver dat er geen promo werd gemaakt voor zijn personage. Dan maar gokken op een aparte verhaalstructuur, een indrukwekkende cast (Gal Gadot, Armie Hammer, Emma Mackey, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Jennifer Saunders & Letitia Wright), glamoureuze camerabeelden & blitse kostuums om het detective-genre op een ander niveau te brengen. Op zich een nobele & geslaagde poging, maar er is meer nodig dan Poirot een reden te geven om een snor te dragen om deze klassieker opnieuw tot het leven te laten komen. Ook deze keer zijn de plotwendingen in de verhaallijn voorspelbaar en komen daardoor de zandmannetjes langs om wat root in de ogen te gooien waardoor je noodgedwongen bent om te genieten van de cinematografie & het kostuumwerk. Oh, en de mooie verschijningen van Emma Mackey & Gal Gadot.

Kortom, Agatha Christie’s cinematic universe gaat verder in mineur met het glamoureuze Death on the Nile, maar we blijven dit nog steeds ondermaats vinden. Pik het mee op Star van Disney Plus België, dan doet het toch iets minder pijn aan de portemonee.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter