Black Panther recensie op iTunes

Black Panther posterBlack Panther *** 1/2

Regie: Ryan Coogler (Creed)

Met Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Martin Freeman, Andy Serkis, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Sterling K. Brown,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Thor: Ragnarok, Creed & Luke Cage.

Het verhaal: T’Challa moet zijn plaats opnemen als de nieuwe koning van Wakanda, maar wordt uitgedaagd om te tonen of hij het waard is.

Black Panther Movie GIF - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: In het voorjaar van 2018 kregen we na Blade een nieuwe zwarte superheld te zien onder de vorm van Chadwick Boseman als Black Panther. Onvoorstelbaar is het om te weten dat deze man 4 jaar na zijn introductie in Captain America: Civil War er niet meer is. Black Panther mocht dan wat navenant zijn, de records die Boseman neerzette in zijn rol zijn om een buiging te maken: 1,35 miljard dollar bracht de film wereldwijd op, tot op heden nog steeds 4de meest opgebrachte film in de VS. Boseman kreeg er daardoor rollen in films zoals Da 5 Bloods & 21 Bridges en natuurlijk was hij een icoon in Marvel-films zoals Avengers: Infinity War & Avengers: Endgame. De man stond nog aan het beginstadium van zijn prille carrière. Wat een verlies.

Black Panther Marvel GIF - Find & Share on GIPHY

We mogen alles zeggen over de Marvel-franchise en Disneyficatie van de Amerikaanse stripboekenindustrie wat we willen, maar één ding zeker: Marvel is een kei in consistentie. Hoewel ieder comic book personage iets anders is, kent Marvel Studios zijn personages door & door en weet het steeds op dezelfde manier in een goede actiefilm te maken die past bij de identiteit van de Marvel-strip. Bovendien is het nog steeds de enige franchise die het echt begrepen heeft om hints van de ene film naar de andere te plaatsen om zo de fans warm te houden. Tot slot heeft iedere film effectief een verhaal dat op zichzelf staat. Black Panther is geen uitzondering op de draaimolen van Marvel Studios. Wakanda, personages zoals N’Jadaka, T’Challa, Malice, M’Baku, Ulysses Klaue… Maar de cast maajt het verschil. Niet alleen Chadwick, maar ook Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Martin Freeman, Andy Serkis & Daniel Kaluuya die nu zeer bekend in de oren klinken. De talloze referenties naar het uitbuiten van het zwarte ras doorheen de geschiedenis brengt hier weinig verschil in.

Met andere woorden, Black Panther is qua verhaal & actie vergelijkbaar met het niveau van Doctor Strange & Ant-Man, maar zijn cast met Chadwick Boseman & Michael B. Jordan aan kop alsook zijn vele records geven het een speciale status. RIP Chadwick Boseman!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter