Star Wars VIII: The Last Jedi 4DX recensie

Star Wars VIII: The Last Jedi 4DX recensieStar Wars VIII: The Last Jedi **** in 4DX ****

Regie: Rian Johnson (Looper)

Met Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Gwendoline ChristieLaura Dern, Lupita Nyong’o, Kelly Maria Tran, Benicio Del Toro,…

Speeltijd: 152′

Ga kijken als je hield van de andere Star Wars-episodes zoals Star Wars V: The Empire Strikes Back.

Het verhaal: Na haar eerste stappen te hebben gezet in de wonderbare wereld van de Jedi, gaat Rey samen met Luke Skywalker, Leia, Finn & Poe op een avontuur die de mysteries van The Force en geheimen uit het verleden moet ontsluiten.

De setting: Kinepolis blijft investeren in de allernieuwste technologie en dat betekent dat 4DX na bijna 8 jaar zijn intrede doet vanuit Zuid-Korea in België. Kinepolis 4DX is een gloednieuwe cinema-ervaring die zowel geur, wind, licht, water & mist combineert bij de klassieke bioscoopervaring. Alle zintuigen worden geactiveerd dankzij de speciale 4DX-stoelen die beschikken over een speciale motor die beweegt, trilt, zwaait, water sproeit, wind blaast,… Enfin, you get the idea. Er komen 2 zalen: 1 in Kinepolis Brussel & 1 in Kinepolis Antwerpen en ticketprijzen zullen rond de 17 euro liggen. Na de eerste Belgische 4DX-voorstelling kunnen we jullie laten weten dat 4DX een geweldige ervaring brengt die je laat terugdenken aan de allereerste keer toen je een Playstation-afstandsbediening in de handen had. Je voelt je als het ware in een miniversie van de Space Mountain-attractie in Disneyland Parijs.

Ons verdict: Is er weer een jaar voorbij gegaan? God, wat gaat de tijd snel en maar goed ook. De nieuwe Star Wars VIII: The Last Jedi is eindelijk in de bioscoop en de verwachtingen zijn hooggespannen. Regisseur van dienst Rian Johnson is één van de zeldzame regisseurs die door de keuringsmolen van Kathleen Kennedy bij Disney is gegaan en sterker nog, de Amerikaan mag een nieuwe trilogie gaan uitwerken met nieuwe karakters uit het Star Wars-universum. Wij bij MoviePulp.be leggen ons vertrouwen in regisseurs en het mag dan ook niet verbazen dat we Star Wars VIII: The Last Jedi een aanrader mogen noemen.

Adam Driver als Kylo Ren in Star Wars VIII: The Last Jedi

Waarom? Star Wars VIII: The Last Jedi is een echte Star Wars-prent over de hele lijn. Allereerst is Star Wars VIII: The Last Jedi qua vormgeving een stuk meer volwassen en donker dan zijn voorganger The Force Awakens (dat merk je aan o.m. Adam Driver’s prestatie als maskerloze Kylo Ren). Johnson kon het immers niet laten om zijn verleden met o.m. Looper & Breaking Bad boven te halen. Ook vertelt The Last Jedi (eindelijk) zijn eigen verhaal in prachtige locaties zonder de nostalgische elementen te vergeten die Star Wars maken tot wat het is. De lange speelduur maakt het wel dat The Last Jedi een stuk minder krachtig en vlot is als zijn voorganger The Force Awakens, hoewel de makers duidelijk houden van plottwists die formidabel  spelen met de reacties van het publiek (wie hoort er nu bij de First Order of de Rebellie?). Qua lichtzwaardgevechten moeten we spijtig genoeg op onze honger zitten, maar het gevecht met de Elite Praetorian Guard van Supreme Leader Snoke is de kers op de taart in The Last Jedi. Tot slot ontbreekt het niet aan humor in deze Star Wars, wat ook weer een pluspunt is.

Kortom, Star Wars VIII: The Last Jedi is wat je er van kan verwachten, hoewel het accent meer op de nieuwe wereld ligt tegenover de nostalgie. En dat was nodig! Gewaagd Rian Johnson, zeer gewaagd.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter